Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 496
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 135
Имайте предвид проблема с горенето на въглища през зимата в по-крайните квартали, също така важи с пълна сила за Овча купел, Надежда. Имам познати, които си продават апартаментите именно заради това.

В Симеоново е същото, нищо че е до планината.
Изобщо зимата в София е един истински кошмар, особето щом паднат мъглите.

# 136
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз така съм свикнала с тази миризма, че за мен е неизменна част от зимата и аромата на изпраните ми дрехи  Laughing Зимата в България така си мирише навсякъде!

# 137
  • София
Аз така съм свикнала с тази миризма, че за мен е неизменна част от зимата и аромата на изпраните ми дрехи  Laughing Зимата в България така си мирише навсякъде!
За мен е ужасно и дрехите ми от края на септември простор не виждат.
А, удоволствието да търкам белия гранит от саждите -незаменимо!

# 138
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аха, затова за новия апартамент купуваме сушилня.

# 139
Аз не бих стъпила в Люлин, Надежда, Овча Купел, Обеля и тем подобните му квартали. Най-малкото има огромна разлика в манталитета на хората, живеещи в централната част на града и в покрайнините. ММ живееше преди в Младост 4. Еми не ми допада този квартал. По цял ден съкооператорите по анцузи и галоши чоплят семки пред блока и се наливат с бира. Все едно съм на село. Преди намаше цигани там, сега вече и в Младост се заселиха. В Люлин при една приятелка пък на детската площадка има по равно българчета и циганчета. Как да си пусна детето там да играе??? В момента сме на квартира в Иван Вазов на входа на парка. Мислим да си купуваме нещо, но пак ще е в тази част - южните квартали - Иван Вазов, Стрелбище, Гоце Делчев. Лозенец, Яворов и Изток също са добри квартали. Също и тази част на Гео Милев между Плиска и Шипченски проход. Там работя и наистина е хубаво и много спокойно.

В Младост 4 не е имало цигани?
Прощавай, предполагам си от провинцията.

Не във всеки столичен квартал мирише на въглища.

# 140
Аз не бих стъпила в Люлин, Надежда, Овча Купел, Обеля и тем подобните му квартали. Най-малкото има огромна разлика в манталитета на хората, живеещи в централната част на града и в покрайнините.

За съжаление не е вярно.

# 141
  • София
А пък Овча Купел става все по-хубав като квартал.

# 142
Старата част на Овча купел винаги си е била хубава. Не познавам квартала основно, но е тихо, зелено, газифицирано. Има много хубави стари къщи, с големи дворове.

# 143
Смятам, че вече в избора на квартал за трайно настаняване, трябва да се взема предвид и циганската инвазия. Чувам, че вече се простира извън ФакултетО. Ако се сбъднат най-мрачните прогнози само централните части ще останат незасегнати от циганизацията. Е, тука в центъра си имаме съботно неделна Тараш Кош Инвазия, дано да си остане само така  Sad

# 144
Искам да споделя една своя мисъл, до която стигнах днес...Циганите стават все по- културни, богати и развиващи се...Докато ние, българите...вървим в съвсем друга посока. До този извод стигнах, минавайки през преките на Сливница, докато търсех един апартамент...Там се загледах в двуетажна бяла къща с колони отпред, огромен двор, току- що окосен, в който на слънце се припичаха две циганки с бебетата си, а домакинът изпращаше навън тяхна приятелка, удостоила ги с присъствието си. Няма такава любезност и класа...Все едно станах свидетел на турски сериал в действие...Като съм почти сигурна, че този човек си е построил къщата на мястото на старата си къща...Понеже наоколо е пълно с такива и не е перфектното място да заживееш за първи път. Никакъв кич...Няколко пресечки по- надолу...Розово- лилава кооперация с вече ръждясали парапети по терасите, купища дрехи по просторите на миниатюрните балкончета. Стана ми тъжно...Замислих се...Всеки ще стигне до своя извод.

# 145
  • София
Аха, а из крайните квартали същата идилия. Само пропускаме крещенето от балконите, напевния речетатив по майка ти, баща ти, на свата брат....Присядането и люпенето на семки, вечното крънкане за 5лв до сряда/ама не се знае коя/
Никога не съм живяла с цигани. Работя обаче срещу цигански блок. Бил цигански 90-те, сега там се подвизават 5 семейства. Е, тези 5 семейства вдигат такава врява и така са обсебили входовете и околоблоковото пространство, че аз бих се изнесла на секундата Sick

# 146
Моята кооперация беше между циганските блокове в Младост 4 и нищо лошо не съм видяла от тези хора. Не се различаваха с нищо от останалите, освен по цвета на кожата. Поддържаха си блоковете, повечето апартаменти бяха със сменена дограма, входовете им се заключваха.
Май в моята нова кооперация имаше доста повече дрязги и конфликти, отколкото да сме имали проблем с циганите наоколо. Прибирала съм се по нощите сама лятото, те пиеха по бира пред един денонощен павилион, нито някой ме е спирал, нито са подвиквали, нито са ме притеснявали по някакъв начин. Ама чувам, че в района на Красна поляна към Факултета май е друго...

# 147
Че то аз познавам хора, които живеят насред квартал Христо Ботев, българската част и твърдят, че по-хубаво място от това в столицата няма.
Аз твърдя така за карето от блокове околовръст моя. Иначе за самият обитаван от мен ж.к. нищо чак толкова добро не мога да кажа, особено за ентите му части.

От известно време се оглеждам за читав имот около парка Заимов, защото съм влюбена в района, ако и да отчитам доста от недостатъците му.

Въпрос на навик.

# 148
Много сме толерантни, затова ни превземат и цигани и турци. Сега с тази криза в Сирия и арабите ще плъзнат. Аз не искам цигани в такъв размер тук. Проблема е, че хем са много, хем раждат по 5 деца и лежат на нас данъкоплатците. Сигурно има и честни и работливи и аз познавам такива, ама има и измет и повечето са такива. Не бих живяла около цигани, мръсотия, кражби, шумно....абе циганска работа. То България до 30 години ще е циганска държава, така че май трябва да ги прегърнем тези мургави братя. Confused

# 149
Проблем са катуните. Не можах да намеря картата, която имам предвид, но и тази върши работа
http://reporterbg.com/index.php?id=49380

Това, което исках да кажа е, че ми е мъчно за времето(за което съм чувала само от по- възрастните хора), когато хората са живели скромно заедно, задружно, без значение кой какъв е, вечер не са заключвали входните врати. А днес да има как да се заковем с решетки на прозорците, та чак и в коридора вътре във входа на блока. Едни съседи в Изток ги обраха на 3-я етаж, докато спят...През прозореца. Това си мисля, братята още не го владеят. По повод на тях ме е яд на управляващите най- вече, че от години само на думи се опитват да приключат с този абсурд. Катуните се множат с часове, пък ние да му мислим какво ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт