Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 441
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дами, след поредното дълго обикаляне в търсене на 'моят нов дом' какво ми се случи...Овча купел, перфектен, но изключително малък...Нова китна сграда на полянка, около нея...не, около нея още не е асфалтирано...Вътре влага, а някаква съседка без да иска пуснала крадец в кооперацията...Отгоре на всичко 20 квадрата от цената са идеални части. Отказах се. И сега новата ми тръпка се оказа един наистина перфектен апартамент за мен. Намира се в Люлин 1...А колко мрънках, че там никога повече няма да живея...Обиколих квартала, изглежда доста добре, различно от останалите части. Има Фантастико, аптеки, магазини, ново строителство, млади хора с деца...На 5 минути от двете линии на метрото. И по тази логика...какво като е на края на света. Ако някой има лични впечатления от този микрорайон, моля да сподели, защото още не мога да повярвам и не знам дали съм обективна от позицията на страничен наблюдател Simple Smile
Преди три седмици се изнесохме оттам заради по-голям апартамент в друга част на Люлин. Още не мога да я прежаля тази първа част GrinningЕкстра си е мястото - метрото на 5 мин., Фантастико под носа почти денонощно, училище има разбира се-137 СОУ до метрото. Единствено двата блока до общежитието са зле-денонощно ги озвучават братята.

# 121
Имайте предвид проблема с горенето на въглища през зимата в по-крайните квартали, също така важи с пълна сила за Овча купел, Надежда. Имам познати, които си продават апартаментите именно заради това.

# 122
Имайте предвид проблема с горенето на въглища през зимата в по-крайните квартали, също така важи с пълна сила за Овча купел, Надежда. Имам познати, които си продават апартаментите именно заради това.

Този проблем го има навсякъде, заради камините. И когато живеех в Хиподрума го имах, но не съм чула някой да се оплаква от това  Simple Smile

# 123
Има квартали без подобен проблем. От години живея в по-скъп квартал, за Изток става дума и няма такъв проблем. Но имам приятели от Овча купел и Надежда, които наистина имат проблем с въглищния дим през зимата. Кой каквото и да говори, квартала е много важен, не трябва да се гледа само транспорта дали е удобен. Все пак София е голям град и дори да отидеш от Лозенец до Надежда отнема около половин час. Важно е квартала да е благоустроен, да не е презастроен, да има нормални улици, да има инраструктура-магазини, детски градини, училища. Колкото и да ти е хубав апартамента все пак той е една кутийка и доста време си навън, особено ако имаш и дете. Затова на първо място гледам квартала, след това апартамента.

# 124
Важно е квартала да е благоустроен, да не е презастроен, да има нормални улици, да има инраструктура-магазини, детски градини, училища. Колкото и да ти е хубав апартамента все пак той е една кутийка и доста време си навън, особено ако имаш и дете. Затова на първо място гледам квартала, след това апартамента.

Съгласна съм напълно. Но не забравяйте, че хората имат различно усещане, и това могат да го намерят в квартал, който за вас е лош, както и обратното  Simple Smile

# 125
  • Отвъд алеята зад шкафа
Важно е квартала да е благоустроен, да не е презастроен, да има нормални улици, да има инраструктура-магазини, детски градини, училища. Колкото и да ти е хубав апартамента все пак той е една кутийка и доста време си навън, особено ако имаш и дете. Затова на първо място гледам квартала, след това апартамента.

Съгласна съм напълно. Но не забравяйте, че хората имат различно усещане, и това могат да го намерят в квартал, който за вас е лош, както и обратното  Simple Smile

Така е. Това важи за всичко - за музиката, която харесва човек, книгите, дрехите, обзавеждането....

# 126
Гледам, че се обсъжда доста Овча купел...Ами никога не бих се върнала там. Няма транспорт, през Никола Мушанов, а и към Житница в някои часове е направо кошмар да се минава...Случвало ми се е да пътувам по час до работата ми (Дървеница)...Има училища, но не са кой знае на какво ниво, детските градини също, особено едната с решетки отгоре до долу... Sick Да не говорим като започне академичната година около НБУ няма как да се мине, не да се спре.
Сега сме в Западен парк, до Вардар. Ами за 10 мин. съм в центъра, метрото е незаменимо. Малки блокчета, незастроен, вечер абсолютна тишина, за мен си има всичко! Вярно е, че минават цигани, но няма кражби и не пречат на никого. Достатъчно място за паркиране, въпреки прииждащите с коли до метростанцията. Магазини - достатъчно. Другия фаворит като си търсехме апартамента ни беше Илинден.

# 127
Аз не бих стъпила в Люлин, Надежда, Овча Купел, Обеля и тем подобните му квартали. Най-малкото има огромна разлика в манталитета на хората, живеещи в централната част на града и в покрайнините.

Интересно ми е аз с какъв манталитет съм, като съм живяла в центъра до Паметника Левски, Дианабад, Младост 1, а в момента съм в Люлин? newsm78

Като цяло е трудно да се даде безпристрастен отговор на това кой квартал какъв е. Всеки си има собствен мироглед, неща, за които не би направил компромиси. Най-важното, лично за моето семейство е квартала да е добре уреден откъм градски транспорт, да има магазини и най-вече широко междублоково пространство. Нито аз, нито мъжа ми държим като купуваме жилище да е близо до детската градина на детето, училището или работата, защото те се сменят лесно, а жилището е за цял живот. Пък и да не забравяме, че всеки се простира според чергата си. Peace

# 128
  • София
Има квартали без подобен проблем. От години живея в по-скъп квартал, за Изток става дума и няма такъв проблем. Но имам приятели от Овча купел и Надежда, които наистина имат проблем с въглищния дим през зимата. Кой каквото и да говори, квартала е много важен, не трябва да се гледа само транспорта дали е удобен. Все пак София е голям град и дори да отидеш от Лозенец до Надежда отнема около половин час. Важно е квартала да е благоустроен, да не е презастроен, да има нормални улици, да има инраструктура-магазини, детски градини, училища. Колкото и да ти е хубав апартамента все пак той е една кутийка и доста време си навън, особено ако имаш и дете. Затова на първо място гледам квартала, след това апартамента.
Нямам представа как е в Надежда и Овча купел, може пък наистина да е много по-лошо Thinking, но и аз живея в Изток и през зимата определено си мирише на пушек през зимата. Особено си личи ако взема да се излъжа и просна дрехи на терасата.

# 129
И в Лозенец смърди на пушек. Много е неприятно - все пак зимно време си отварям прозорците, за да влезе свеж въздух, а не на съседа саждите.

# 130
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако става за въпрос и при мен на Окръжна болница също мирише зимата на пушек, в Горна баня при майка ми също. Но тази миризма е най-характерна за кварталите, в които има къщи.

# 131
  • София
.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 19:34 от babyface76

# 132

Babyface, като цяло изтъквате един единствен плюс, към който явно не принадлежите. Изказахте се доста неподготвено в случая, затова предизвикахте такава реакция. Затова и водим дискусия, за да взимаме поука за нещата, които са ни слабо познати.

Благодаря за коментарите относно моя въпрос, наистина ми беше много полезно Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 03:29 от ebouguereau

# 133
  • София
[quote

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 19:35 от babyface76

# 134
babyface76, аз вече писан по-напред, живяла съм и в "престижен", и в "непрестижен", ежедневно общувам и с хората, които продават/купуват в различните райони на София. Всичко това за манталитета е една градска легенда. Някога, през комунизма, може и да е било истина, но сега всички са се смесили...
Разбира се, всеки може да си вярва, в каквото прецени  Peace
Но е хубаво да споделяме от опит, ако сме живяли в конкретния квартал, иначе са просто празни приказки.

Общи условия

Активация на акаунт