Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 629 950
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Разстоянието от СУ до произволен блок и то чак в Младост 4 е 9,1 км.

Ами точно така. Нали същото казвам. А до по-близките Младости все си има поне 7 км.
Не е важно колко км са, а за колко време се изминават.....

за това става въпрос... в момента, последните 10% метра от пътя до дома ни се изминават с кола за повече време, отколкото останалите 90% от пътя.

# 436
  • София
В момента от СУ до Младост 2 примерно, един час и нещо с кола не ти мърдат Peace
Час пик, разбира се. Въпреки, че вече не знам кога не е натоварено движението...

# 437
Аз съм до Семинарията, до НПМГ... кофти е транспорта. Спряха ни и 18-ката трамвай сега заради ремонта и метрото е далеч във всяка посока. Оказва се, че училищата в района били "елитни" и записването е трудно... а на мен ми предстои догодина първи клас, дано да успеем някъде наблизо да го запишем. Градините са недостатъчни, няма места в общинските. Детски площадки засега няма много, но се намират все пак и реновирани. Горичката срещу софия ленд е удобна, а голямата гора отсреща - още повече, ако си падаш по "дивото зове"  Crazy Ремонтът на Яворов и Михайловски ни бърка доста, но ще е за кратко. Дано после да пуснат пак 18-ката  Laughing И все пак го предпочитам пред Младост/Люлин или който и да е панелен комплекс.

# 438
Аз продължавам да проучвам така наречените компромисни квартали.
За Горубляне какво ще кажете?
Изглежда уютно, с къщички. Тук там се намират ниски сгради с апартаменти.
Аз лично загледах една, но от обявата май повече ми прилича на офис сграда...

# 439
Да прибавя и Панчарево към въпроса. Simple Smile

# 440
Ако не ви пречи мъглата, която се стеле над квартала, екстрата, че когато завали дъжд спират водата, а след това и тока или пък гъзарчетата, които карат като идиоти и влизат на скорост в завоите, за да тестват колите ... Горубляне може би ще ви хареса. Местните хора са особен колорит население.
Плюсовете са прилично редовния транспорт, близостта до града (на мах. 10 лв от центъра на София с такси), сега разширяват детската градина, има и училище.

# 441
Това за местното население за втрои път го чувам Simple Smile
Стана ми люботитно за какво иде реч Simple Smile

# 442
  • София
Аз продължавам да проучвам така наречените компромисни квартали.
За Горубляне какво ще кажете?
Изглежда уютно, с къщички. Тук там се намират ниски сгради с апартаменти.

Горубляне е много малко, между натоварени улици и булеварди.
Често минаваме оттам и имаме и приятели с къща.

# 443
Това за местното население за втрои път го чувам Simple Smile
Стана ми люботитно за какво иде реч Simple Smile

хаха, един колега казва, че името на квартала идвало от "коруба", защото били криви като криви коруби, коруба-горуба-горубляне. Сигурно е местен фолклор и моля някой ако има от Горубляне, да не се обижда, само на майтап го казвам:)

# 444
Всеки може да си изчисли разстоянията с googlemaps, така че аз няма да коментирам вече. Някой ако иска и 20 км да ги смята от Младост до центъра, ама то не от Младост, а от Камбаните примерно, а Люлин да го хване от Божурище.

Лозенец е голям квартал, някои зони транспортно не са уредени добре, става дума за частта преди Парадайз център (след него вече не е Лозенец), но чак пък да няма транспорт. Щеше да има протести в квартала, ако нямаха транспорт хората  Laughing Има метро. Има трамвай и автобуси. С трамвая (или метрото) можеш да стигнеш до места, на които минават много други автобуси. Мястото, на което купихме жилище е на 50 м от метрото и трамвайна спирка. На 10 минути съм от НДК и Витошка пеша. Имам много хубава гледка към Витоша. Имам пазар, 2 магазина Карфур, 1 Пикадили, много квартални магазинчета, 345 срещу Японския, купища офиси на банки, денонощна аптека до блока ми, книжарница, специализиран магазин за прахове, шивашко ателие, в което вече си дадох едни дънки за подкъсяване, 2 пицарии - Дон Домат и Виктория, на 3 минути ми е Хепи Суши в Японския, на 7 минути ми е другото Хепи в посока Южен парк, има Fency, ходим да плуваме в Японския, а на 20 м от блока ми имам фитнес и кангоджъмпс зала. С децата и колелетата излизаме и кеф ти Южен парк, кеф ти Борисова градина, кеф ти парка зад Сити център. Да, паркирането е проблемно, досега винаги намирам място, но планирам да си купя един гараж или под наем. Мъжът ми има гараж към неговата клиника, която е на 10 минути от нашия апартамент, ако продадем неговата кола даже ще остане и свободен гараж. За София проблемът с паркирането е повсеместен, включително в Младост и Люлин. И най-хубавото е, че Лозенец е чудесен за ходене пеша и спускане към центъра. Аз много харесвам и долен Лозенец, но там е доста трудно да се намери добър имот, има много малко обяви.

П.П Приятелка си купи гараж за 10000 евро в ....Манастирски ливади, защото паркирането там станало много проблемно.

Как се хвалят някои хора направо не е истина. Още като го прочетох това и си викам, бре как не съм знаел колко куул е Лозенец:) Обаче вчера говорих с една колежка, която живее в Лозенец. Дори разпечатах този пост и й го показах. Тя много се смя. По описаното каза, че се сеща точно в кой блок живее авторката, и самата ми колежка живее на 50м от нея. Показа ми на картата на какво разстояние се намират описаните обекти. Единият Карфур е направо на майна си райна, другият е в мола на Арсеналски, пак е далеч, за плуването в Японския каза, че който има време за такива занимания, ще намери къде да отиде да плува където и да живее, а останалите описани неща са далеч за ходене пеш, а за 345 каза, че не купува от него, щото е гаден и скъп. Кангоджъмс аз изобщо не знаех кво е, колежката ми обясни и ми показа в интернет и каза, че няма начин и до нас близо да няма такава зала също:) навсякъде ги имало. Вчера се поинтересувах и верно има:) Специализиран магазин за прахове каза, че направо е смешно, при положение, че във всеки магазин продават прахове. Каза, че с паркирането е истински кошмар, и доста се върви до най-близките спирки, а и метрото не е чак толкова близко. Колежката ми живее в Лозенец от доста години и го познава като петте си пръста. Тя ми каза, че при мен било по-добре, действително имам магазин от голяма верига точно в блока си, а буквално през улицата отсреща е Лидл, а през другата улица- Карфур, а пък аптеки и прочее колкото щеш, химическо.чистене, фризьорки салони и кво ли не, метро, трамвай и няколко автобуса, пък не казвам, че квартала ми е кой знае какво.
Колежката каза, че в Лозенец освен, че има скъпи кръчми и всичко е по-скъпо щото е Лозенец, нищо друго впечатляващо няма) Много се чудих дали да го напиша тва да не излезе, че се заяждам, ама така е - както писах няколко страници напред, всеки умре да си хвали квартала.

А в София навсякъде е горе-долу еднакво, това е истината.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:47 от Татко Мецан

# 445
  • София
Да се изкажа и аз като новодомец (2 год.) в наше село Горубляне Laughing. Мен от всичко най-много ме мъчи, че съм в къща  Mr. Green, не мога да свикна и това си е.
Мъглата е временно явление заляло цяла София в момента, водата също е спирала само при планирани ремонти (на мен от Софийска вода ми съобщават Simple Smile). Довършват последните участъци от канализацията, та малко водим на Бояна и Драгалевци Heart Eyes.Напоследък сложиха огромни легнали полицаи и местните джигити се поукротиха. Има приятни магазинчета, млечен пункт, добър плод и зеленчук, близо си до центъра - 10 мин. с кола, 30 мин. с градски транпорт, автобусите са редовни и като им хванеш разписанието няма никакви проблеми (аз не съм шофьор). Разширяват детската градина, ще има и 2 яслени групи + басейн.
Минусите за мен са: липса на детски площадки (1 бр. + училищния двор), къща с двор - винаги имаш работа по тях, няма как да скръстиш ръце. Училище - задължително някъде в София.
Но пък има неща, които отдавна ги няма в Сф -  деца на по 5-6-7 г., каращи колело без постоянен родителски контрол, игра на ръбче в по-закътаните задни улички.
Местното население 50+ си е колоритно - класически шопи по Елин Пелин, но пък аз освен по магазините другаде не засичам такива.
Абе, ако ММ не искаше къща, никога не бих се преместила, но любовта иска жертви Twisted Evil

# 446
  • sofia
Гледала си едни новопостроени покрай главната улица. Автобус 1 е сравнително редовен, с циганите не знам как е положението, преди време имаше доста. Кварталът с панелните блокове е отдалечен. През него минава автобус 4 и има връзка с Младост.
Става гадно задръстване след като слезеш от Цариградско и се забиваш в теснотията покрай автокъщите.
Не знам как вървят цените на квартири (ако е за това), но ако са по-ниски от Младост е добър компромис.

Панчарево-Кокаляне е доста по-далеч от Горубляне (5-6-7км), автобусът (1) минава по Самоковски път и ако се заселиш някъде по баирите (далеч от главния път) има бая ходене пеш.

# 447
Цигани в Горубляне или няма, или аз не съм виждал. Задръстване нямаше никакво на слизане от Цариградско, съвсем досконо нямаше, защото пътят е с предимство и си караше без да спираш.
Сега след гадния ремонт, заради който цяло лято и цяла есен беше затворено Самоковското шосе, сложиха един гаден светофар пред Спиди, и сега на него се чака. Отделно пък на излизане от Горубляне също сложиха под моста друг гаден светофар, на който също се чака. Въобще българска работа, уж правят нещо, а става по-зле. Отделно дето не разбрах за едно смотано кръстовище защо трябваше половин година да е затворено Самоковското. Да, единицата е сравнително редовна. Кръчмите са гадни и почти никъде не може да се хапне прилично, има едно хубаво ресторантче до хлебозавода и на обяд е страшен фраш. В най-големия магазин на спирката на единицата /в един от трите панелни блокчета/ правят и сандвичи, но лъжат като за световно с цените и грамажа. Калищата са невероятни, подобията на тротоари не могат да се използват през есента, пролетта и когато вали. Пеш е почти невъзможно да се ходи. Иначе в центъра има и хубави магазинчета и е по-евтино от града- Има и тропс къща, и дюнерджийница и един магазин за домашно сирене, което е евтино и много хубаво.

# 448
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всеки може да си изчисли разстоянията с googlemaps, така че аз няма да коментирам вече. Някой ако иска и 20 км да ги смята от Младост до центъра, ама то не от Младост, а от Камбаните примерно, а Люлин да го хване от Божурище.

Лозенец е голям квартал, някои зони транспортно не са уредени добре, става дума за частта преди Парадайз център (след него вече не е Лозенец), но чак пък да няма транспорт. Щеше да има протести в квартала, ако нямаха транспорт хората  Laughing Има метро. Има трамвай и автобуси. С трамвая (или метрото) можеш да стигнеш до места, на които минават много други автобуси. Мястото, на което купихме жилище е на 50 м от метрото и трамвайна спирка. На 10 минути съм от НДК и Витошка пеша. Имам много хубава гледка към Витоша. Имам пазар, 2 магазина Карфур, 1 Пикадили, много квартални магазинчета, 345 срещу Японския, купища офиси на банки, денонощна аптека до блока ми, книжарница, специализиран магазин за прахове, шивашко ателие, в което вече си дадох едни дънки за подкъсяване, 2 пицарии - Дон Домат и Виктория, на 3 минути ми е Хепи Суши в Японския, на 7 минути ми е другото Хепи в посока Южен парк, има Fency, ходим да плуваме в Японския, а на 20 м от блока ми имам фитнес и кангоджъмпс зала. С децата и колелетата излизаме и кеф ти Южен парк, кеф ти Борисова градина, кеф ти парка зад Сити център. Да, паркирането е проблемно, досега винаги намирам място, но планирам да си купя един гараж или под наем. Мъжът ми има гараж към неговата клиника, която е на 10 минути от нашия апартамент, ако продадем неговата кола даже ще остане и свободен гараж. За София проблемът с паркирането е повсеместен, включително в Младост и Люлин. И най-хубавото е, че Лозенец е чудесен за ходене пеша и спускане към центъра. Аз много харесвам и долен Лозенец, но там е доста трудно да се намери добър имот, има много малко обяви.

П.П Приятелка си купи гараж за 10000 евро в ....Манастирски ливади, защото паркирането там станало много проблемно.

Как се хвалят някои хора направо не е истина. Още като го прочетох това и си викам, бре как не съм знаел колко куул е Лозенец:) Обаче вчера говорих с една колежка, която живее в Лозенец. Дори разпечатах този пост и й го показах. Тя много се смя. По описаното каза, че се сеща точно в кой блок живее авторката, и самата ми колежка живее на 50м от нея. Показа ми на картата на какво разстояние се намират описаните обекти. Единият Карфур е направо на майна си райна, другият е в мола на Арсеналски, пак е далеч, за плуването в Японския каза, че който има време за такива занимания, ще намери къде да отиде да плува където и да живее, а останалите описани неща са далеч за ходене пеш, а за 345 каза, че не купува от него, щото е гаден и скъп. Кангоджъмс аз изобщо не знаех кво е, колежката ми обясни и ми показа в интернет и каза, че няма начин и до нас близо да няма такава зала също:) навсякъде ги имало. Вчера се поинтересувах и верно има:) Специализиран магазин за прахове каза, че направо е смешно, при положение, че във всеки магазин продават прахове. Каза, че с паркирането е истински кошмар, и доста се върви до най-близките спирки, а и метрото не е чак толкова близко. Колежката ми живее в Лозенец от доста години и го познава като петте си пръста. Тя ми каза, че при мен било по-добре, действително имам магазин от голяма верига точно в блока си, а буквално през улицата отсреща е Лидл, а през другата улица- Карфур, а пък аптеки и прочее колкото щеш, химическо.чистене, фризьорки салони и кво ли не, метро, трамвай и няколко автобуса, пък не казвам, че квартала ми е кой знае какво.
Колежката каза, че в Лозенец освен, че има скъпи кръчми и всичко е по-скъпо щото е Лозенец, нищо друго впечатляващо няма) Много се чудих дали да го напиша тва да не излезе, че се заяждам, ама така е - както писах няколко страници напред, всеки умре да си хвали квартала.

А в София навсякъде е горе-долу еднакво, това е истината.

Хахаха. Благодаря за веселия пост. Прати поздрави на колежката си. Пожелавам й да се премести да живее в твоя квартал, защо толкова години се мъчи в Лозенец? Аз не разбрах обаче ти в кой квартал си? И така като ти чета постовете, все ми биеш на провинциалист, дошъл да живее в София. Права ли съм?

# 449
  • София
По описанията на Татко Мецан, на Младост ми бие.
Или май не.

Общи условия

Активация на акаунт