Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 051
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 365
За мен няма как да бъдат сравнявани Дружба и Младост, освен, че и двете са в София. Друго общо не виждам. Младостите са по-цивилизовани и облагородени от повечето софийски квартали, с повече добри училища и изобщо социална инфраструктура, неслучайно са с толкова по-високи цени.

# 4 366
Във всеки квартал си има и хубави улички та нищо чудно и в Дружба да си има приятни места за живеене, но аз не съм попаднала там явно. Ние ходихме на огледите вечерта зимно време и самите апартаменти бяха доста хубави, но отвън ми беше неспокойно, липсваха тротоари и наистина имаше доста кучета.

# 4 367
В Дружба имаше нещо, че се бавеше кадастралната карта или някакъв план и затова доста години строителството из квартала е замряло.

Ето какъв строителен бум предстои в Дружба.... евентуално:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=3h0po6&f1=1

# 4 368
До десетина години прогнозирам, че всичко между тунела и метростанцията на Цветан Лазаров ще се застрои. Артекс чакат разрешение за строеж до края на лятото среу метростанцията на Цв.Лазаров до Кауфланд. Цените почват от 800Е без ДДС на долните етажи и стигат май до 1200, 1300 на горните, не си спомням вече, че се обаждах да питам преди няколко месеца, но бая апартаменти бяха резервирани. А сградата на Нова Дружба я продават за 950Е.

# 4 369
Гледах я сградата на Нова Дружба, но там дали няма да тресе покрай метрото?

# 4 370
Никаква идея, но аз гледах за инвестиционно жилище. Наемателите едва ли би ги притеснявало това, но пък спирката на метрото е на 2 метра.

# 4 371
Дружба е добре около метростанцият. Там и булевардите са ремонтирани и ми изглежда културно. И там тепърва ще се застрояват и ще скачат цените.
 Ходя често в Дружба, защото там ми е най-близкия Ромпетрол да зареждам, ползвам една автомивка уикенда и един сервиз, който бачка събота Simple Smile Иначе не съм живял там.

# 4 372
  • София
Дружба е добре около метростанцият. Там и булевардите са ремонтирани и ми изглежда културно. И там тепърва ще се застрояват и ще скачат цените.
 Ходя често в Дружба, защото там ми е най-близкия Ромпетрол да зареждам, ползвам една автомивка уикенда и един сервиз, който бачка събота Simple Smile Иначе не съм живял там.
Коя метростанция, в Дружба има поне две, да не кажа и три метростанции?

# 4 373
Сигурно става дума за спирката до Експо центъра. Там има доста празни пространства и точно за тях писах някъде, че сондираха почвите скоро. Впрочем въпросната местност е единствената, където бих купил някога, ако е в Дружба. Нови кооперации, нови пътища, сравнително тихо, ако изключим непрекъснатото леко бучене на трафика от Цариградско шосе.

# 4 374
Ние сме гледали там, където минаваш по един мост върху тръбата и надолу по улицата. Мисля, че това се води на метростанция Дружба. Имаше голям магазин - май беше Кауфланд, но не помня хубаво.

# 4 375
Ние сме гледали там, където минаваш по един мост върху тръбата и надолу по улицата. Мисля, че това се води на метростанция Дружба. Имаше голям магазин - май беше Кауфланд, но не помня хубаво.

Точно там, мислех, че единствено тази станция се води в Дружба.

# 4 376

Мен точно там никак не ми хареса, но пак подчертавам, че може да е субективно, защото беше студена вечер. Предложиха ни в един ден 2 апартамента. Ние подранихме около час, за да се разходим и да видим как е. Много кучета имаше и това минаване през тръбата ми беше много неприятно. Единия апартамент беше в панел от 88 (като нашия) и беше много луксозно обзаведен - с качествен гранитогрес, всичко излъскано, измазано, но ми се стори тъмен и бяха усвоили и трите тераси, което даваше усещане на кутийка. Другия, обаче, много ми хареса - панел беше пак, но от 92ра (чувала съм, че строителството тогава не е било много добро, но няма значение) - много просторен, ремонтиран донякъде без да е съвсем готов, но с нови настилки и дограми, искаше преобзавеждане и оправяне на терасите - гледката беше много яка. Ама влизаш в хубав апартамент, нооо гадни междублокови пространства, тесни тротоари, силно заледени, никой не чисти, малко зеленина... трябва да се разходя пак някой път от любопитство в по-хубав ден.

# 4 377

Мен точно там никак не ми хареса, но пак подчертавам, че може да е субективно, защото беше студена вечер. Предложиха ни в един ден 2 апартамента. Ние подранихме около час, за да се разходим и да видим как е. Много кучета имаше и това минаване през тръбата ми беше много неприятно. Единия апартамент беше в панел от 88 (като нашия) и беше много луксозно обзаведен - с качествен гранитогрес, всичко излъскано, измазано, но ми се стори тъмен и бяха усвоили и трите тераси, което даваше усещане на кутийка. Другия, обаче, много ми хареса - панел беше пак, но от 92ра (чувала съм, че строителството тогава не е било много добро, но няма значение) - много просторен, ремонтиран донякъде без да е съвсем готов, но с нови настилки и дограми, искаше преобзавеждане и оправяне на терасите - гледката беше много яка. Ама влизаш в хубав апартамент, нооо гадни междублокови пространства, тесни тротоари, силно заледени, никой не чисти, малко зеленина... трябва да се разходя пак някой път от любопитство в по-хубав ден.

На мен ми изглежда типичен панелен квартал. Всички такива са ми еднакви, освен където има нацвъкани нови блокчета между панелките като в някои части на младост.

# 4 378
  • София
Абсолютно еднакви. Бетонови мегакомплекси. Заставаш и на където и да погледнеш са панелки. Тук там нов блок, даже е по зле така, защото хем градинката е застроена, хем контраста ново -старо с превес на панелите прави още по- печална гледката. Иначе същат работа. Пък имало кучета, има навсякъде и те са в движение. Едва ли някой им е казал да не мърдат от Дружба. Grinning

# 4 379
  • София

Ходя често в Дружба, защото там ми е най-близкия Ромпетрол да зареждам,
offff
На Асен Йорданов има и Круиз. Препоръчвам. Ако правилно съм заподозрял защо махаш чак до там да зареждаш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт