Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 632 278
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 635
  • sofia
Отдавна се говори, че държавната администрация ще се изнася на Четвърти километър, явно това е бъдещето на този район.
Верно е отдавна.....минимум от 15 години Sweat Smile Едни сгради бяха полу-готови, но успяха да им изкъртят дограма и всичко, което можеше да бъде изкъртено и сега са на бетонно скеле.

# 4 636
Зависи и то гледната точка за ходене, различни хора - различно им е поносимо. Аз живеех в част на Младост 2, която е на 7-8 мин от метрото, но не ми пречеше това. За други е много. В Младост 4 само най-най-отдалечените от Бизнес парка са прецакани да ходят повече от 10 мин. То няма как метрото да спира навсякъде. Grinning
Въпроса е, че метрото не е ракета само по себе си, че всеки от Младост си мери крачките до метрото. Ако работиш в Борово, Манастирска или някъде около бул.България не те топло метро. Ще цепиш през Околовръстното. Сигурно подобно е за Сухата Река, Хаджи Димитър и т.н. Или живееш Младост 1 до Цариградско, пък работиш на Сточна Гара, какво те топли  метрото   newsm78, това се имаше предвид. Рядко някой живее баш до спирката на метрото и работи на изхода на метрото. И няма деца да ги "стоваря" някъде. Изречение "аз с метрото съм на 6 минути от дома до работа" е супер рядкост , това имам предвид.
И това е така.
Преди 2 години ходех на едни уроци на Гоце Делчев (последната спирка на 76) и се качвах в рейса от Младост 2, иии после 40-50 мин клатушкане и то, ако няма задръстване.
Работата ми е на 2-3 мин от метростанция и затова ми е удобно, но сигурно при много други хора не е.

# 4 637
Отдавна се говори, че държавната администрация ще се изнася на Четвърти километър, явно това е бъдещето на този район.
Верно е отдавна.....минимум от 15 години Sweat Smile Едни сгради бяха полу-готови, но успяха да им изкъртят дограма и всичко, което можеше да бъде изкъртено и сега са на бетонно скеле.

Ако не е бавно и сложно, значи не е в България Joy

# 4 638
  • София
Аз сега много мисля детето за догодина за гимназиите. Повечето, които искаме са на супер дървено място за транспорт от Младост.

# 4 639
  • sofia
Агент, няма да се плашиш....първата смяна почва рано, няма много задръстване, втората свършва късно - пак така.
Иначе си права, де. Ако го нямаше метрото моят трябваше да пътува сигурно час и половина. С колата до метрото му спестявам 30 мин. и за още 30 стига.

# 4 640
Аз сега много мисля детето за догодина за гимназиите. Повечето, които искаме са на супер дървено място за транспорт от Младост.

Споделям мисленето ти. Първата смяна задръствания няма, но и метрото рано е на големи интервали, и останалия транспорт - също, а зимата не е приятно да се става в 5:30 за училище. Съответно за втората смяна вечер. Аз назад писах за това, но ме награкаха, че какво било това, да избираш квартал според гимназията, те били на различни места, не се знаело къде ще го приемат, те можели и сами да пътуват, и т.н., и т.н. Ами аз съм мислила и това при избора (оптимизация на транспортна задача), пък който смята, че е излишно, е свободен да не го мисли и съответно си носи последиците от това. Не го казвам конкретно за вашия случай, просто общ коментар, когато/ако има избор, да се гледа и това. Вижте къде ще отиде догодина и ще търсите конкретни варианти. Давала съм за пример семейство, което отиде под наем в Младост заради АК - вие пък можете да идете под наем в центъра заради НЕГ, примерно. Или пък да се запишете в АК, щом сте в Младост.

# 4 641
  • sofia
Poppea, това с наема ме подсети за "гениалната" идея на мъжа ми да наемел квартира на големия, за да имало къде да си водел мацките Sweat Smile
Значи, аз се отървавам от едното отроче, то щастливо щот "самостоятелно" и има кой да му плаща масрафа!
Идеята още е само идея.....Satisfied

# 4 642
  • София
Имам приятелско семейство, дето продадоха 5стаен апартамент на пл.Славейков напуснаха хубави служебни позиции и се преместиха във Варна, дадоха детето в комплекс Камчия да учи, някъде след 5ти6клас, хем там детето е на пансион и спи в пансиона, не се прибира всяка вечер. Те купиха имот във Варна.  Какво говорите за наем, ами ще се наеме или друго, ако е куцо за пътуване, така си е. Човек е хубаво да го мисли отрано ако може.

# 4 643
vesi1, въпрос на избор Simple Smile Мацките са си мацки, и от това има нужда, обаче то се решава по-лесно - ще ги води, докато сте на работа, а малките - на училище или градина. Или ще му направите тавана или гаража, или мазето - ако има възможност. Или пък - защо не на квартира, ако му имате доверие за другите неща - че все пак трябва да живее самостоятелно там, и ако сте в състояние да му покривате този разход. Обаче за мацките варианти има много, докато за убийственото пътуване всеки учебен ден няма варианти, освне на квартира наблизо или с удобен транспорт. И ако ще е квартира, по-добре да е на пеш разстояние, след като така и така ще я наемате. Е, ясно, че зависи и от цената, де. И от предлагането в района, че има места, където малко жилище се наема трудно, просто няма предлагане, а което го има, е с топ цени. Абе трябва си обмисляне и решение с някакви компромиси, няма как.   

# 4 644
  • София
Ехее, не сме толкова богати като за АК.
Но догодина, живот и здраве, може да сменим жилището. Но няма да отида в Лозенец заради Нпмг.
И апартамент за купони ще има някой ден.😁

# 4 645
Ехее, не сме толкова богати като за АК.
Но догодина, живот и здраве, може да сменим жилището. Но няма да отида в Лозенец заради Нпмг.
И апартамент за купони ще има някой ден.😁

Лозенец не е само НПМГ, зависи къде си, от някои места с метрото си за 10 мин на Сердика (вкл. чакането), откъдето  пеш си за 5 мин до НЕГ. До АЕГ с метро е за 10-15 мин, иначе е половин час пеш,  до ФЕГ си за 20 мин пеш, до Испанската си за 30 мин пеш или автобус по Евлоги Георгиев,  до СМГ си за половин час пеш, или с метрото до Лъвов мост, или с тролей по Левски пак в тези рамки. И до 73-то се стига за около половин час пеш. Изобщо има разни варианти, в зависимост от гимназията се прави оптимизация на транспорта. Не е казано да е Лозенец, но когато избирате, гледайте и това.

# 4 646
В гимназиите в центъра има деца, живеещи доста далече, от сорта на Владая, Нови Искър и прочие. Пътуват си и толкоз. Чак пък местене...но който има възможност, защо не...

# 4 647
В тази тема се депресирах. Grinning Моите деца един ден ще са последните изостанали да пътуват чак от Люлин до гимназиите си, защото освен ако не ми падне куфар с пари на главата или в мен не се влюби някой принц, шанса да си купя апартамент за 250-300 000 евро е много малък.
Аз не мисля, че е чак такъв зор да се пътува особено докато си млад и не си преизтощен. Хем аз бях НПМГ-ейка, живееща в Младост 2, когато още нямаше метро там и наистина ставах много рано за първа смяна. В един момент се превръща в рутина и човек си знае кога да излезе, къде да чака, от къде да си вземе кафе, дори с кого ще се вози в автобуса, зарежда музика и взима книжка или си дочита уроците, и толкова. Неудобното пътуване е по-голям проблем на възрастните и това е нормално.

# 4 648
  • София
Моя мъж пък е пътувал от Овча Купел до Първа немска години наред и казва , че това е най - големия кошмар на живота му. Grinning До днес мрази ГТ и не слиза от колата. Да го ожалиш. Аз живеех близо до у-ще, но всеки ден закъснявах ... Confused влизах с престорена физиономия и ако стане проблем лъжех, че пътувам от село Grinning

# 4 649
Моя мъж пък е пътувал от Овча Купел до Първа немска години наред и казва , че това е най - големия кошмар на живота му. Grinning До днес мрази ГТ и не слиза от колата. Да го ожалиш. Аз живеех близо до у-ще, но всеки ден закъснявах ... Confused влизах с престорена физиономия и ако стане проблем лъжех, че пътувам от село Grinning
Е, само половин час с трамвая до площад Македония и после 5 минути пеш - колко му е.

Общи условия

Активация на акаунт