Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 356
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 665
Така и така сте зачекнали транспорта, ама днес в 18.20 в метрото не се дишаше. Утре съм с кола. И хората дето са с коли да си седят по колите, че това метро е на пръсване...

# 4 666
И топла връзка да направим от блока до училището с ескалатор да не се мъчи детето да прави крачки.

За да стане добър човек и да се оправя само в живота, на едно дете не трябва да му се сервира всичко наготово!

# 4 667
  • In the shadows of my mind
Koeто ми напомня как хората биха паркирали до вратата на детската градина, която се намира до офиса ми. Буквално, ако могат с колата да влязат през детските площадки и само да отворят вратата на колата и да оставят детето - идеално щеше да е. И по същия начин да си го вземат, като на Mac Drive. Правят невероятна какафония около градината, спират на аварийни на абсурдни места, без оглед за останалия трафик по улиците, направо е кошмарно. Смених си целия маршрут по друга улица само заради този ужас всяка сутрин. Сякаш, ако спрат 20 метра встрани от градината, или те или децата ще си строшат коленете от ходене... Пълен абсурд.

# 4 668
  • София
Което пък на мен ми напомня, че няма градина в Сф или аз не знам, да има елементарен паркинг за 10 коли отпред. Щото всичко се случеа. Ние ходим пеш, въпреки че не е близо, но миналата зама на минус 12 повярвайте водехме с кола. За училища да не говорим. Пак ходим предимно пеш но в редките случаи когато е заледено и мн студено или когато се наложи да се водят и двете с малката заедно, няма как без кола. Пред училищата в района ни няма дори едно с паркинг за 5 коли. Това е безумно. Гледам че возят и деца с двигателни проблеми. Един вози друг едва сваля детето на спирката. Не им стигат сякаш проблемите на тези хора.

# 4 669
И топла връзка да направим от блока до училището с ескалатор да не се мъчи детето да прави крачки.

За да стане добър човек и да се оправя само в живота, на едно дете не трябва да му се сервира всичко наготово!

Не мисля, че спестяване по възможност на ставане в 5:30 сутринта в продължение на пет учебни години, и час и половина пътуване в едната посока може да се приравни с глезене. Във възраст, в която се изисква много от тях, в която са претоварени с всякакви уроци и извънкласни занимания - втори език, трети език, математика, спорт, изкуство, всяка спестена от пътуване минута им е важна, а защо не и да отпочинат и да разпуснат малко.  На моя син му бяха спестени, а мога да кажа, че отдавна се оправя сам в друга държава - съвсем успешно. Като сме изисквали от него, сме му и давали - най-малкото логистична подкрепа, за да успее да се справя със задълженията си успешно и без да "прегори". И сме го правили, без да се нарушава комфорта на околните -  от типа на описаното за детската градина от Жослин, което също не е добре. И разбирам Агента, че се тревожи, ако вижда такава перспектива пред детето си да пътува по час и половина в едната посока.  Пък всеки си знае как ще постъпи със своето дете.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 21:36 от Анонимен

# 4 670
Какво ново има в Младост? Хората пак са наизлезли на протест в студовете срещу застрояването.

# 4 671
  • София
Което пък на мен ми напомня, че няма градина в Сф или аз не знам, да има елементарен паркинг за 10 коли отпред. Щото всичко се случеа. Ние ходим пеш, въпреки че не е близо, но миналата зама на минус 12 повярвайте водехме с кола. За училища да не говорим. Пак ходим предимно пеш но в редките случаи когато е заледено и мн студено или когато се наложи да се водят и двете с малката заедно, няма как без кола. Пред училищата в района ни няма дори едно с паркинг за 5 коли. Това е безумно. Гледам че возят и деца с двигателни проблеми. Един вози друг едва сваля детето на спирката. Не им стигат сякаш проблемите на тези хора.

Лошото е, че ако направят паркинги пред училищата за хора с двигателни проблеми, познай как ще се контролира да не спират всякакви на тези места (и най-вече такива, които са “само за малко” ... Rolling Eyes ).

# 4 672
Хайде малко да върнем темата в прилични рамки Simple Smile. Някой може ли да коментира Сухата река, Хаджи Димитър?

# 4 673
Когато заведохме детето за първи път на училище в Сидни, осъзнах колко е различно и удобно.
Училището се намираше в огромен парк. В началото има паркинг поне за 50 коли. Улицата пред училището в часовете на отиване и връщане от училище - винаги има доброволци, които спират колите, ако има да пресича дете.
След паркинга има тенискорт, после по алеи с пейки, катерушки, зони за барбекю се стига до различни малки едноетажни постройки. Библиотека, спортен салон, 1 клас, 2 клас и т.н
На децата е забранено да се дават пари. От 5 дни в седмицата, максимум два родителите могат да поръчат храна от нещо като стол, като храната се носи в стаята на детето на обяд. Иначе се носи домашна храна.
Спорт е задължителен от 1 клас, плуването също.
Домашни се дават само в четвъртък. Децата не носят учебници в къщи, поне до 4 клас /после се върнахме в България и шока за малката беше огромен/.
И въпреки, че бяха толкова малки, два пъти седмично имаха час по риторика и дебати. Всяко дете трябва да може да говори пред публика и да може логично и спокойно да отстоява мнението си...
Дъската им беше огромен компютър, където с ръчичка можеш да пишеш, избираш икони и т.н.
Спирам до тук, просто наистина при нас е дразнещо липсата на елементарни неща в училища и градини.

# 4 674
Отчайващо е това, което чета ooooh! ooooh! За това пък при нас МОН, плаща образованието на едно циганче в Кембридж, има тема тук.  ooooh!Извинете за спама, но е отчайващо положението с децата.

# 4 675
Хайде малко да върнем темата в прилични рамки Simple Smile. Някой може ли да коментира Сухата река, Хаджи Димитър?
Сега с метрото много ще дръпнат. Виждам как почнаха да се строят вече разни кооперацийки тук там. И двата квартала не са ми приятни, но не мога да отрека, че са логистично много добре обезпечени /магазини, училища, детски градини, улици, паркинги/ и са адски близо до центъра. Прословутите самолети могат и да бъдат проблем, ако по принцип човек се тормози от такива работи. Иначе панелките са мизерни и неподдържани. Аз лично бих инвестирала там, но в ново строителство.

# 4 676

Като цяло почти нищо, което ползваш като услуга няма елементарен паркинг. И после защо по цялото симеоновско в дясната лента има коли за аварийки? Сложили са сума ти магазини, складове и сервизи без да им пука как ще стигнеш до обекта им.

# 4 677
Мне, спирането на аварийки на Симеоновско е заради селянията на шофьорите, не заради магазините.

# 4 678
Сега с метрото много ще дръпнат. Виждам как почнаха да се строят вече разни кооперацийки тук там. И двата квартала не са ми приятни, но не мога да отрека, че са логистично много добре обезпечени /магазини, училища, детски градини, улици, паркинги/ и са адски близо до центъра. Прословутите самолети могат и да бъдат проблем, ако по принцип човек се тормози от такива работи. Иначе панелките са мизерни и неподдържани. Аз лично бих инвестирала там, но в ново строителство.
До блок/вход си е това.
Моято мнение също беше за доста ниска категория квартали там. Но скоро трябваше да ипотекирам едно жилище в Сухата река и бях меко казано изненад приятно от оценката на банката, доста на моята оценка се оказа. По-точно, 20%. И това ме изненада и ми събуди любопитството.

...
Като цяло почти нищо, което ползваш като услуга няма елементарен паркинг. И после защо по цялото симеоновско в дясната лента има коли за аварийки? Сложили са сума ти магазини, складове и сервизи без да им пука как ще стигнеш до обекта им.
Мне, спирането на аварийки на Симеоновско е заради селянията на шофьорите, не заради магазините.
Всеки има какво да каже по темата, но моля за малко самозисциплина и ако някой иска да пише за спиране на аварийки - да го направи в съответната тема.
Благодаря!

# 4 679

Да пробвай да си купиш нещо от там без да спираш на аварийки, да те видя къде ще завреш колата?

Общи условия

Активация на акаунт