Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 630 144
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 615
  • София
А, така е. Просто в моя случай в Люлин и Дружба бяхме в блокове населени с идиоти.
Знам, че не слушаш  Hug И май живеете в Люлин..освен ако не бъркам  Peace

# 616
Това с даването на пари е много относително. Новият ни съсед ни посрещна с това как трябва да дадем пари за нова врата на мазето и да се измаже къщата и какво ли още не, което за нас е ОК, но когато му казахме, че трябва да се прави покрив /той е на партер, ние на последен етаж/, веднага мина с номера, че частичен ремонт бил правен преди 5 години и било грижа на предишния собственик, него да не го занимаваме. Говоря за къща в центъра.

# 617
  • София
В моя случай в Люлин и Дружба парите бяха за чистачка и  асансьор. Масово се скътаваха, някои направо заплашваха касиерките със саморазправа ако те продължат да настояват.

Плюс, в Дружба протече покривът, най-горните 2 етажа бяхме подгизнали, особено последния. Събрание, обсъждане на парите, които трябва да се съберат за ремонт..и по средата на събранието, представители на първите 3 етажа заявяват, че не е техен проблем. На тях не им капело. И си тръгнаха  Shocked

Тук за 3 години събирахме за ремонт на покрива, освежаване на вътрешния двор, боядисване на фасадата. Не е имало никакви селски номера и изцепки, пу-пу  Wink

# 618
Както казваше майката на една приятелка '' На всякъде има серсеми'', просто понякога са ситуирани доста по-нагъсто. И за мен в голяма степен в случая е важен късметът, а не районът.

# 619
Понеже работата ни е свързана с обикаляне по входове, съвсем не свързвам поддържането му с квартала Simple Smile затова и нямах предразсъдъци, когато купувах, дори оставих малка сума, за да се спре от огледи преди да съм го видяла вътре  Laughing обаче с мъжа ми прекарахме почти цял ден отпред и огледахме входа. Той много говори за това какви хора живеят вътре.
В блока ми в Хиподрума се чистеше само на 1 ет. (имаше стоматологичен кабинет и сестрата чистеше), и понякога на площадките нагоре. Като спреше асансьора и се налагаше да се качваме пеша направо се газеше в напластен прах от години. Но това не значи, че всички там са така, съседният не беше, там просто блестеше. Ама и други хора живееха, нищо че са в една сграда, в един квартал.

Офисът ни пък е в сграда в центъра, ама оня център, от едно време, вътре всеки се бие в гърдите какъв режисьор, архитект или не знам си какъв е, а редовно се отказват от чистачка и не щат да плащат нищо и това при положение, че има помещение, което се дава под наем и има приходи и извън таксите. Преди 2 седмици някой се беше из*рал вътре и никой не искаше да го почисти, мъжът ми го направи като се освободи от задачи.

В сегашния ми блок (Люлин 8 ), дават покрива под наем, винаги е ремонтиран, пощенските ни кутии са сменени, щранговете, дограмата - за нищо не са искали пари, предстои и ремонт на входа, живот и здраве. Долу има коркова дъска за съобщения, никой не хвърля боклуци, чисти се редовно не само вътре, но и пред и зад блока.

Затова мисълта ми беше, че след като изпатих, спрях да свързвам входа с квартала, а само с хората в него  Laughing

# 620
Таис, случили сте на съседи. В моя блок всички се имат за една "аристокрация", но мурафетите им не са за обсъждане....по-скоро отивам в темата за селските номера и пинизи. Съседът отгоре понеже не го избраха за домоуправител, всяка седмица спираше тока на блока и нито светлина, нито асансьор....съседката на първия етаж следеше кой и кога влиза и излиза и си позволяваше да прави доста злобни коментари...да не говорим, че тя и синът й дънеха парното на макс през зимата, но сметка не платиха...отблеляавам, че живея до РПУ-то.
Преди живеех на Русалка и там си много бях доволна. Сега се ориентирам към Сухата река някъде, че районът ми хареса и имам всичко под носа.

# 621
  • София
Да, съгласих се и по-назад, че е до късмет и до съседи.
Сега си ги къткам, да са ми живи и здрави  Simple Smile

Наличието на близко РПУ нищо не означава. В Гео Милев бяхме на 2 крачки от Първо районно, и въпреки това, в блока пак имахме изцепки. В съседните също.

# 622
Ох, от '' Гео Милев'' са ми ''най-свидните'' спомени. Благодарение на съседа, ми се изпълниха най-дръзновените ''фантазии'', кошмари и вдигане на адреналин в едно! Wink

# 623
  • София
По темата. Ще го кажа сега и ще замълча завинаги  Laughing
От 14 години живея в центъра на София /по-център от това - здраве му кажи  Laughing /. Преди това съм живяла в "Надежда" /хората там бяха в пъти по-свестни и по-разбрани/
Ами какво да кажа - по-голяма селяния от центъра не бях срещала до този момент  Laughing
То даже не е думата точно "селяния", ами е някакъв особен вид манталитет... Всички са с огромни  претенции, но с очите си съм видяла виден пианист /професор от Консерваторията/ да си изхвърля пепелника през балкона  Sick И то не един и два пъти...  ooooh!

Така че, наистина, всичко си е до хората, не до мястото Peace

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 11:20 от mijjjka

# 624
  • София
Ами да ви дам и аз един пример, че все чета за ЕПК гетата.

20 етажен блок на 30 години, три работещи асансьора, огнеопорна красива входна врата с чип, пощенски кутии, сменена дограма, видеонаблюдение, ремонтиран покрив, сменени щрангове, ежедневно почистване на входа - приземен етаж, асансьори, площадка пред блока, сменени настилки на общите части на приземния етаж, постоянна техническа поддръжка.

Пушенето във входа и асансьорите - забранено.

Възпитани и кротки хора. Преди партита винаги се слага уведомление на таблото във входа.

Всичко това на цената от 4 лв на месец на човек/куче.

# 625
ВаняМ,  кварталът е важен Naughty

# 626
  • София
Е нали се установи, че съседите са на късмет. Аз съм имала ужасен късмет с комшиите в Дружба и Люлин, и донякъде в Гео Милев.
В Гео Милев бяха фифти-фифти  Wink И безкрайно свестни, и такива, които си хвърляха боклуците по стълбището, правеха безобразни денонощни купони и т.н.

# 627
  • София
ВаняМ,  кварталът е важен Naughty

Е, не е Оборище или Лозенец - хвана ме Simple Smile

Стамболийски и Опълченска, до мола, на 2 мин пеша от Руски паметник, училища, градини, транспорт (вкл. метро). Само парка си чакаме.

# 628
О, пак не си в нарочените по презумпция квартали Wink

# 629
  • София
Израснала съм в Люлин 5. Наскоро минавах през Люлин. Ами много уреден си е квартала.

Дъщеря ми учи в Американския колеж и понеже беше със счупен крак я карахме и взимахме от училище известно време. И понеже нали централните Младостки артерии са затворени минавах през Младост 2. Там в края му има едни супер лъскави кооперации на Артекс и други квалитетни фирми, сигурна съм, че са бая цифра апартаментите там. Обаче:
1.Улицата пред тях - тясна - две коли не могат да се разминат, цялата в дупки и ями. Ама сигурно живеещите там са все с джипове, та не им е проблем.
2. Кооперациите разкошни, но в средата на нищото.
3. От едната страна - стари панелки, от другата гледката - вярно към Витоша, но ако гледаш нагоре. Надолу едно поле, но не идилична гледка, а боклуци.
4. Никакъв транспорт.

Наскоро се говореше за един комплекс - Бела не помня какво си. Ами той е до психиатрията на 4-ри км. На метри от данданията на Цариградско. Хем в метри близо до центъра, но практически без никаква удобна комуникация.

Сигурна съм, че има още много такива примери. Така че всичко е ...субективно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт