Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 630 118
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз 30 години съм живяла в апартамент, сега, все едно никога не е било.
Къщата я чистя....някак. Дворът е на самотек -садих цветя, дървета, трева -кучето изяде всичко.
Разкопала е почти всичко, хич не ме еня вече. Обичам да излизам по пижама боса и да тъпча в анемичната ни тревица. Кафето на верандата, дори и в това време ми е безценен миг удоволствие.
Веднъж седмично идва човек да почисти двора и на кучето, супер ми е. Запознат е с градинарството, мисля да му вменя и допълнителни задължения Laughing
Още не мога да се съвзема, че нямам преки съседи -често шъткам на децата и ги заставям да стоят мирни ooooh!
развесели ме  Joy

# 541
Какво ще кажете за квартал "Света Троица" като квартал за семейство с деца? Има ли разлика в двете части на квартала /от двете страни на бул.Сливница/? Транспорт? Ромски семейства?
Никой ли няма впечатления от Света Троица?
Аз го харесвам - много магазини, транспорта е повече от приличен /трамвай, автобуси, метро/, училища и детски градини - бол. Роми почти няма.
Аз лично не бих живяла във високите блокове на моста на Захарна фабрика /страх ме е от високото/, но има прилични ниски блокове около Симеон, около Кауфланда /там май е Фондови жилища? или Банишора?  Rolling Eyes /.
Задай конкретни въпроси. Simple Smile

# 542
  • София
Аз 30 години съм живяла в апартамент, сега, все едно никога не е било.
Къщата я чистя....някак. Дворът е на самотек -садих цветя, дървета, трева -кучето изяде всичко.
Разкопала е почти всичко, хич не ме еня вече. Обичам да излизам по пижама боса и да тъпча в анемичната ни тревица. Кафето на верандата, дори и в това време ми е безценен миг удоволствие.
Веднъж седмично идва човек да почисти двора и на кучето, супер ми е. Запознат е с градинарството, мисля да му вменя и допълнителни задължения Laughing
Още не мога да се съвзема, че нямам преки съседи -често шъткам на децата и ги заставям да стоят мирни ooooh!
Боже как мечтая за това!

# 543
Ние имаме къща в Княжево и как мечтая да  живея там . Само че трябва да дигнем още един етаж и се местя там и въобще не искам да се сещам за апартамент .
Къщата ни е почти в гората и е спокойно с чист въздух .
И това са глупости за градинаря и чистачката .

# 544
Глупости са, да, при 300 квадрата двор. Тогава е лигавщина, да речем, наличието на помощен персонал. Зависи и от двора обаче, и това какво се цели да представлява той.

# 545
  • sofia
Глупости са, да, при 300 квадрата двор.
При около софийските села големи дворове няма (и да има, притежателят на подобен имот без проблем може да си позволи помощен персонал). Къде разделени между наследници, разпродадени - около нас големи дворове (поне 1000 кв.м) няма. Реално парцел от 500-600 кв.м. като му сложиш къщата, пътеки, гараж и подобни и рядко остава повече от 300 кв.м. за двор.
В селата Чепинци, Негован и въобще в тази посока на софийското поле, са малко по-големи дворовете, но те не са "вървежни" дестинации, като подвитошките квартали

# 546
За мен наемането на помощен персонал не е най-добрият вариант. Предпочитам сама да си върша нещата, като знам че къщата си е моя на мен ще ми е удоволствие да си поддържам двора и цветенца и всичко. А относно наемането на градинар и чистачка, няма лошо. Смисъл, ако имаш възможности да си го позволиш и не ти се занимава, защо не.

# 547
А относно наемането на градинар и чистачка, няма лошо. Смисъл, ако имаш възможности да си го позволиш и не ти се занимава, защо не.

Да ако имаш възможност защо не , но аз казвам , че са глупости смисъл изказването по горе ,че са задължителни иначе си загубен .

# 548
Съгласна съм с теб

# 549
В селата Чепинци, Негован и въобще в тази посока на софийското поле, са малко по-големи дворовете, но те не са "вървежни" дестинации, като подвитошките квартали
Селата по северната дъга на Околовръстното са с отвратителен транспорт. Мен това би ме спряло да живея там.

# 550
Да ако имаш възможност защо не , но аз казвам , че са глупости смисъл изказването по горе ,че са задължителни иначе си загубен .

Ако става дума за моя коментар - права си, малко е пресилен, но тези неща буквално ме отвращават и заради тях се радвам, че избягах от къщата. Пристрастна съм и разбира се, не при всеки е така, има хора, на които това им доставя удоволствие, чисто субективно е усещането - на мен дори сега няколко саксии ми тежат и не бих ги поддържала, ако не е мъжът ми. Ужасявам се от пръстта, косене на трева, паднали листа и въобще поддръжка на всичко, извън стаите.
В същото време не ми е приятно и да имам наети помощници, така че единственият избор засега е апартамент Simple Smile
Но както кварталите, населеното място, така и вида жилище са чисто индивидуален избор и усещане  Simple Smile

# 551
  • София
За мен наемането на помощен персонал не е най-добрият вариант. Предпочитам сама да си върша нещата, като знам че къщата си е моя на мен ще ми е удоволствие да си поддържам двора и цветенца и всичко. А относно наемането на градинар и чистачка, няма лошо. Смисъл, ако имаш възможности да си го позволиш и не ти се занимава, защо не.
Като излизам в 7ч и се прибирам в 20 - баш, баш цветенцата са ми в акъла.
Иначе искам да гледам домати, лук и да насадя овошки. И кучето да разбере, че е куче и да спре да мисли, че е прасе ловец на трюфели!

Всеки ден ходя до апартамента - в хола, кухнята, детската и пак обратно.....хваща ме лудост тотална.  Rolling Eyes
И като се гмурках в мъглата сутрин.....гх!
Скрит текст:

# 552

Ако става дума за моя коментар - права си, малко е пресилен, но тези неща буквално ме отвращават и заради тях се радвам, че избягах от къщата. Пристрастна съм и разбира се, не при всеки е така, има хора, на които това им доставя удоволствие, чисто субективно е усещането - на мен дори сега няколко саксии ми тежат и не бих ги поддържала, ако не е мъжът ми. Ужасявам се от пръстта, косене на трева, паднали листа и въобще поддръжка на всичко, извън стаите.
В същото време не ми е приятно и да имам наети помощници, така че единственият избор засега е апартамент Simple Smile
Но както кварталите, населеното място, така и вида жилище са чисто индивидуален избор и усещане  Simple Smile

Точно така съм и аз.

# 553
Имаш ли бюджет и 2 (и повече) деца, къщата е най-добрият избор.

# 554
Няма по-хубаво нещо от къщата....

Общи условия

Активация на акаунт