Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 407
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 095
Има ли днес квартал в София, който да не плува в киша, локви и кал? Кажете ми кой е и се местя да живея там!

Около НДК.

Е, то е инцидентно! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Хах, пък само преди има-няма 20 страници групово оплювахте Витошка, сега пък хвалебствия.
Е, айде да се спрем на едно мнение, и да си го поддържаме Wink

# 4 096
румка, Витошка сега е добре след ремонта, оплюването касаеше тълпите и суматохата. Което на мен лично за разходка не ми пречи, чужденците около мен  много се прехласват и искат все там да ходим. Но за живеене не ми се струва добре. По-добре е пак на централно място, но по-спокойно откъм барове, заведения и тълпи. 

# 4 097
Има ли днес квартал в София, който да не плува в киша, локви и кал? Кажете ми кой е и се местя да живея там!

Около НДК.

Е, то е инцидентно! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Хах, пък само преди има-няма 20 страници групово оплювахте Витошка, сега пък хвалебствия.
Е, айде да се спрем на едно мнение, и да си го поддържаме Wink

Амииии ок - спрете, не знам аз какво общо имам? Ако пък не сте запозната района около НДК не е само Витошка....

# 4 098
румка, Витошка сега е добре след ремонта, оплюването касаеше тълпите и суматохата. 
А, и плочките, и плочките. Половината вече са разхлопани и пръскат кал, да не говорим как се хлъзгат зимата. За добър пример мога да дам площада на село Чавдар, лично съм ходила и отговорно заявявам, че центърът там трябва да е за пример София, въпреки претенциите на кметицата. Ето https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE+%D1%87%D … rc=JxhvOp_US6ydWM:

# 4 099
Да, бе, да. Тва комунистическо село в никакъв случай не трябва да е пример за София. Виена, Париж, Прага с тези места трябва да се сравняваме.

# 4 100
Това "комунистическо" село е създало такава жизнена среда за жителите си, за която ние като софиянци ще мечтаем дълго време. Хич не ми пука кметът от коя партия е, важното е да си гледа работата. Няма лошо да се сравняваме и с горните градове, но там освен всичко друго става въпрос и за пари. Ние като столица засега се задоволяваме с миналогодишната коледна украса  и рециклираните автобуси на Виена, за друго можем само да си мечтаем.

# 4 101
  • София
И 40 годишните трамваи на Базел и новите китайски автобуси на цена на нови МАН-ове  Mr. Green

# 4 102
Това "комунистическо" село е създало такава жизнена среда за жителите си, за която ние като софиянци ще мечтаем дълго време. Хич не ми пука кметът от коя партия е, важното е да си гледа работата. Няма лошо да се сравняваме и с горните градове, но там освен всичко друго става въпрос и за пари. Ние като столица засега се задоволяваме с миналогодишната коледна украса  и рециклираните автобуси на Виена, за друго можем само да си мечтаем.
milittana, няма как да сравняваш центъра на едно село, през което я минат, я не минат 2-ма пенсионери на ден, с центъра на милионен град - по плочките на Витошка минават хиляди на ден. Това са несравними неща. И надали в село Чавдар се движат непрекъснато с коли, има задръствания  и паркират по тротоарите навсякъде. Ако мине някоя кола през селото,  веднъж на няколко часа, то най-вероятно това е някой наследник, дошъл да прибере зимнината за София Simple Smile

Аз не съм забелязала да хлопат по Витошка, между другото, а ходя там сравнително често през уик-ендите. 

# 4 103
То и бюджетите им няма как да сравнявам, та май нещата се компенсират при сравнението.

# 4 104
То и бюджетите им няма как да сравнявам, та май нещата се компенсират при сравнението.
Да бе да - село Чавдар е допустимо за структурни и кохезионни фондове и най-вероятно е взело пари от ЕС за инфраструктура, като процент в пъти надхвърлящо бюджета им Wink За да изгради инфраструктура, която ще се ползва от двама местни пияници и трима пенсионери (фигуративно казано).

Не че София си няма неща за оправяне, но мисля, че се действа в правилната посока. Добре би било наред с оправянето на инфраструктурата и да забранят влизането с автомобили в центъра, да въведат зони на повече места и да положат повече усилия не за паркинги, а за ГТ.  

Струпването на толкова хора в София води до множество специфични  проблеми, които ги няма в село Чавдар именно защото там хора не са останали. Което налага и други решения, и което важи за всеки от големите европейски градове, впрочем.  Изобщо пак сравняваме круши с домати. Кому е нужно това, не разбирам.  

# 4 105
Сравнявам кмет, който прави така, че да е добре за гражданите/селяните и такъв, който не се съобразява. Например недомислиците с ГТ по някои линии, абсурдните велоалеи на тесни улици с огромен трафик, допускането да се създават нови и огромни квартали "спални", жителите на които принудително създават нов ужасен трафик, докато си превозят децата до ДГ и училище през пет квартала. Ето например няма буферни паркинги до крайните спирки на метрото - визирам метростанция Витоша, та трябва да се гмурна в гмежта по Черни връх чак до Дж. Баучер, че там да паркирам. Кому е нужно това? А докато само се ръкопляска на кметската управа, нещата ще стават още по-лоши. То не може само инвеститори и строители да лапат, пък ние да страдаме, щото градът ни е станал освен неудобен и безумно тесен. Ето, това са проблемите на София като голям европейски град. За мен са нерешени.

# 4 106
Сравнявам кмет, който прави така, че да е добре за гражданите/селяните и такъв, който не се съобразява. Например недомислиците с ГТ по някои линии, абсурдните велоалеи на тесни улици с огромен трафик, допускането да се създават нови и огромни квартали "спални", жителите на които принудително създават нов ужасен трафик, докато си превозят децата до ДГ и училище през пет квартала. Ето например няма буферни паркинги до крайните спирки на метрото - визирам метростанция Витоша, та трябва да се гмурна в гмежта по Черни връх чак до Дж. Баучер, че там да паркирам. Кому е нужно това? А докато само се ръкопляска на кметската управа, нещата ще стават още по-лоши. То не може само инвеститори и строители да лапат, пък ние да страдаме, щото градът ни е станал освен неудобен и безумно тесен. Ето, това са проблемите на София като голям европейски град. За мен са нерешени.

Хе-хе, кмет на 1000 души се сравнява с кмет на 2 милиона (близо ) - не мога да повярвам, че някой сериозно го мисли това!

Има буферни паркинги, разбира се - на Цариградско има, на Васил Левски има  и са все почти празни, защото са платени. А всеки предпочита да не плаща, ако може, и да си кльопне колата на тротоара. На Джеймс Баучър също има буферен паркинг, който е празен.

ПАРКИНГИТЕ ДО МЕТРОТО В СОФИЯ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ СТОЯТ ПРАЗНИ
"За пример – на паркинга на метростанция „Джеймс Баучер”, който е с капацитет 620 коли, по обед  по обед имаше десетина."

https://metropolitensofiabg.blogspot.bg/p/148-12-22.html

# 4 107
Село Чавдар не е населено само от няколко пенсионери. Наблизо са предприятията на Асарел-Медет. И наистина е пример за добро управление на получени пари, че даже сайта им е по-лесен и прозрачен от този на много големи общини. Не виждам нищо лошо да се прави сравнение между малка и голяма община. А в София колко пари се изляха и пак - плюещи плочки, мръсотия, бездомни кучета? За това не е виновна бройката на населението.

Ясно, че с Виена трудно ще се сравним, но поне с някоя балканска.

# 4 108
Село Чавдар не е населено само от няколко пенсионери. Наблизо са предприятията на Асарел-Медет. И наистина е пример за добро управление на получени пари, че даже сайта им е по-лесен и прозрачен от този на много големи общини. Не виждам нищо лошо да се прави сравнение между малка и голяма община. А в София колко пари се изляха и пак - плюещи плочки, мръсотия, бездомни кучета? За това не е виновна бройката на населението.

Ясно, че с Виена трудно ще се сравним, но поне с някоя балканска.

Размерът има значение Wink - да сраняваш село (което и да е) със София е несъстоятелно. Проблемите са от съвсем различен характер. Село Чавдар има 2 коли на паркинга на центъра, паркинг за 30-40 автомобила. А Асарел Медет си имат транспорт и карат хора от целия регион. Хубаво е, че го има Асарел Медет, но все пак село Чавдар няма нищо общо със София - 1000 души срещу близо 2 милиона - сериозно ли сравнявате?!

Все едно да ми кажете, че управлението на Майкрософт Корпорейшън е същото като това на ЕТ Пешо Григоров - вие сигурно се шегувате...  

Дайте да се сравним с Букурещ и Атина, ако искате тогава - познавам много добре тези два града и да ви кажа, ужасни са дори в сравнение със София.

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 12:03 от Анонимен

# 4 109
След въвеждане на зелената зона в Лозенец паркингът си се ползва, а този на Цариградско си е направо пълен заради бизнес сградите.

Общи условия

Активация на акаунт