Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 254
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 200
Ами аз се сещам за поне още 3 жилищни сгради в това каре (онова високото кръглото, до него със сините дограми, блокчето на Артекс - дотук поне 100 апартамента още, а Есте трябва да е с поне 200). Да, онзи Лидл е много кофти, всеки път като отида след 13ч се ядосвам, защото не остават никакви свестни продукти, а доставките са минимални. Наистина е едновременно претъпкан и неприятен район. За "минаване" по един ден в седмицата сигурно изглежда ок,  но за живеене не.

# 4 201
Кръглото горе на Жулио Кюри сигурно говориш Grinning Далече избяга от карето или карето ти е много голямо ахххаах
Още малко и ще стигнем до кино Изток и Цариградско Simple Smile

# 4 202
А какво мислите за стоителството на idea building, хубаво ли е ? Някой да е живял в тяхна сграда? А новостроящата метро станция знаете ли на кой точно адрес ще е? Тъй като гледам в нета намирам само бул. „Президент Линкълн“ 15, 1618 ж.к. Овча купел 1, София, но да ли е верният нямам си наидея? И кога се очаква да се пусне? Благодаря
Ние сме се включили с инвестиционна цел в едната сграда на Идея Билдингс до НСА. До няколко месеца ще има Акт 16. Сградите им са красиви, коректни са с условия и срокове. Но след май месец ще установим на практика как е строителството:)

# 4 203
Ем разликата е не повече от 50 метра, не е толкова голямо карето. В крайна сметка всеки, който се оглежда за жилище, си помисля и какъв е пътя до близките спирки, метростанция, магазини... хеле пък ако налива по 3к (или колкото са там) за Есте.

# 4 204
Така де, тази кръглата е точно на входа на метрото Simple Smile И да, 50 метра са много, едно е да си първа линия на плажа, друго е да си 3-4-та нали?

# 4 205
  • In the shadows of my mind
DonJon, разбрахме мнението ти за района около Есте. Надявам се и ти разбра нашата гледна точка. Няма смисъл да пишем още 5 страници защо според нас на 50 метра от Есте е също толкова важно да е хубаво и приятно, колкото и на 10.

Да върна малко темата към южните квартали Laughing Детската градина на кв. Кръстова вада, за която се говори от не-знам-колко години (последно май тук и визуализации тук) има издадено "да" на хартия от 12-ти януари и вчера земята беше заградена - строежът започва, изпълнител - PST group.

# 4 206
Може  ли мнение за жк Сердика.
Уж е близо до центъра, цените са доста ниски.
Има ли нещо непривлекателно в квартала?

# 4 207
  • София
Може  ли мнение за жк Сердика.
Уж е близо до центъра, цените са доста ниски.
Има ли нещо непривлекателно в квартала?

цигани май има?

# 4 208
Може ли да кажете нещо повече за кв. Мусагеница и Дианабад. Метрото минава ли от там? Колко ви стува метрото? Знам, че има някакви карти за цял ден. Хубави ли са кварталите? Има ли цигани? Какви магазини има около тях (Била, Пени..)? Ресторанти? Нещо друго интересно? 💐

# 4 209
Може ли да кажете нещо повече за кв. Мусагеница и Дианабад. Метрото минава ли от там? Колко ви стува метрото? Знам, че има някакви карти за цял ден. Хубави ли са кварталите? Има ли цигани? Какви магазини има около тях (Била, Пени..)? Ресторанти? Нещо друго интересно? 💐
Аз много харесвам тези квартали, макар че не съм живяла там. Цигани няма. Персоналната карта за един месец е 35 лв. На мен лично ми допада, че са доста зелени и близо до парк.

# 4 210
Аз много харесвам тези квартали, макар че не съм живяла там. Цигани няма. Персоналната карта за един месец е 35 лв. На мен лично ми допада, че са доста зелени и близо до парк.

Много благодаря. Точно но това се надявах.

# 4 211

Имам доста поглед върху Дианабад. Макар и до метрото за мен е излишно скъп квартал. Доста наблъскан, презастроен, място за паркиране - забрави и магазините са доста малко по моите критерии. Поне цигани няма.

# 4 212
Метрото е достъпно на кратко разстояние до горе-долу всички части на Мусагеница, но в Дианабад половината квартал е далеч от метро. Сутрин и вечер е доста задръстено, особено в Мусагеница, излизането с кола от квартала понякога е кошмар. Няма крими елементи като цяло. В Дианабад много места не са вече зелени. Съвсем близо до нас има два нови строежа, а по Пимен Зографски е навалица от ново строителство. Хубавото е, че двата нови строежа са на мястото на стари развалини. Ако си близо до булевардите е много мръсно и шумно. Навътре има зеленина, но най-спокойно и зелено е край старите панелки.

Магазини - на пазара в Мусагеница имаше Т-Маркет. В Дианабад на Никола Габровски е БМБ - добре зареден и като цяло доста скъпичък. В новия комплекс на Пимен Зографски откриха Билла, ама тя е доста далеч от много части. Под метростанцията има Про-маркет, много малък, там само за зеленчуци, плодове и хляб ходя. Има малки квартални магазинчета, и те са с доста надценка. Малък Лидл има в долната част на Изток, а в Дървеница срещу Лесотехническия има голям и добре зареден Фантастико. Има банки, поща, разни дреболии като фризьорски салони, магазинчета за сувеници, цветя и т.н. Има доста аптеки, има детски градини и училища, направиха в последните години и нови детски площадки.

Карта за цял ден, за цяла градска мрежа е 4 лв. Аз ползвам електронен билет с импулси - 1.2 лв. всяко пътуване, зареждам по 10-20, нямат срок за ползване. Има и автобуси, някои са нови и редовни, други - не толкова.

Ресторанти - само един в Дианабад ми харесва Simple Smile Когато живеех в Дървеница (той е съседен на Мусагеница) постоянния ни проблем беше, че трябваше да ходим към Студентски за заведения. Общо взето - сравнително добре уредени квартали-спални. Освен ако не работиш в района около КАТ.

# 4 213

Имам доста поглед върху Дианабад. Макар и до метрото за мен е излишно скъп квартал. Доста наблъскан, презастроен, място за паркиране - забрави и магазините са доста малко по моите критерии. Поне цигани няма.

Най-важно е да няма цигани.
А може ли да кажете в София сметките ви за ток (ако сте с климатик) и за вода какви са? Много благодаря на всички, които се
включват!

# 4 214
Повечето хора ги харесват много. Аз - не особено. Много са зелени и през деня са хубави. Обаче са зле осветени, по тъмно ме е страх да минавам там сама навътре в квартала, все с такси. Има и немалко бездомни кучета. Агресивни глутници сякаш вече няма, но допреди няколко години имаше, както и роми с каруци, около които вървят 4-5 кучета. За сметка на това има огромен брой бездомни котки, които сякаш се размножиха експоненциално, след като понамаляха кучетата; толкова успешно заеха биологичната ниша, че около незаключващите се входове или такива, към които има счупени прозорци към избите, мирише на котешка урина и има бълхи. На много места има пунктове за продажба на наркотици (съдя по окачените обувки), особено около 8 училище. За справка, живяла съм и в Люлин (ако и да е в неговите добри части, до метро и на осветено място), никога, независимо от часа, не съм се чувствала толкова неспокойна, както в Мусагеница.

Има голям брой недобре поддържани панелни входове, населени основно с пенсионери. Например във входа, в който живеят свекърите ми, 1/3 от апартаментите са необитаеми, има няколко наематели, няколко възрастни хора, които не излизат въобще, и 2-3 млади семейства. Липсата на съседи с добри доходи много утежнява поддръжката на общите части, но това подлежи на промяна, а и едва ли е факт за всички блокове.

Обмисляхме покупка на тухлен апартамент от 80те в Дървеница, отказахме се.

Сега за хубавото - кварталът е зелен, чист и приятен. В последните години се пооблагороди, има градинки пред входовете, все повече входове се заключват, санират. Има магазини, Еконт, Спиди, чудесен магазин за плод и зеленчук на пазарчето. 8 училище е от относително добрите квартални училища. Има метро, болници в близост. Има хубава гледка и добри отстояния между сградите.

Общи условия

Активация на акаунт