Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 261
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 470
Буферните паркинги са направени, за да си оставиш колата и да се качиш на метрото....

Да но май важат само за хора, които са с месечна карта? Ако е така, това не е ли глупаво и ограничаващо? Ето, аз съм решила да сляза един път от колата си и да ползвам метро, но освен билета за метрото, трябва да си платя престоя и за паркирането. Значи на мен ще ми излезе поне 2-3 пъти по-скъпо да пътувам с метрото Simple Smile
Последно съм заредила на 29.12.2017 - 35 литра гориво - 75 лева. Имам за още 80 км прибризително. Грубата сметка показва, че за месец и половина, горивото ми струва точно толкова, колкото за карта и половина градски транспорт. Ето след малко ще трябва да ида в района на Исул. Как да стигна бързо и лесно до там от Дружба? С кола ми е точно 20 минути

# 4 471
Остави, Мишелин, напразно се хабиш. Очевидно е, че те такива сметки никога не са правили и не им се налага да ги правят и по тяхното мислене това автоматично означава, че и всички останали трябва да са като тях.

# 4 472
Буферните паркинги са направени, за да си оставиш колата и да се качиш на метрото....

Да но май важат само за хора, които са с месечна карта? Ако е така, това не е ли глупаво и ограничаващо? Ето, аз съм решила да сляза един път от колата си и да ползвам метро, но освен билета за метрото, трябва да си платя престоя и за паркирането. Значи на мен ще ми излезе поне 2-3 пъти по-скъпо да пътувам с метрото Simple Smile
Последно съм заредила на 29.12.2017 - 35 литра гориво - 75 лева. Имам за още 80 км прибризително. Грубата сметка показва, че за месец и половина, горивото ми струва точно толкова, колкото за карта и половина градски транспорт. Ето след малко ще трябва да ида в района на Исул. Как да стигна бързо и лесно до там от Дружба? С кола ми е точно 20 минути

Целта на буферните паркинги е да стимулират постоянното ползване на ГТ, а не инцидентното, затова е така. А съвсем скоро ще може с метрото да ходите до района на Исул - слизате на Театър София, през Заимов и сте там.

# 4 473

Абе ти както винаги най-добре знаеш за какво са направени. И кой ще си остави колата, като ще трябва да плаща много повече, отколкото ще му струва бензинът до града? А и карта за метрото защо да е необходимо да имаш? Освен това бях ти казал и какви други случаи има - човек иска да си пътува с метрото, но от станцията до работата му е примерно 2-3 километра и той не е Попеа, за да ги върви пеш, та иска да си държи колата на паркинга.
За какво иначе са тези паркинги, като стоят празни? Според вас с Попеа хората просто трябва да бъдат драни, за щяло и нещяло, а който не иска да го дерат, бил селянин. За пръв път чувам за този пиниз с чуждата карта, който ти веднага определи като "мега селяния", но аз ги разбирам хората, които правят така. Не бих раздавал такива епитети. Животът трябва да бъде удобен за хората, а не за СО и чиновниците, нито пък за малцинство откачалки, за които не е проблем да вървят пеш по 20 мин няколко пъти на ден.
Всичко разбирате вие и сте най-умни от всички. Пак добре, че все пак чиновниците в СО колкото и да са зле, но чак до вашите крайности не са стигнали.

И като такива ВЕЧЕ СА безплатни - за притежателите на карти за метрото. За автоталибаните са платени и така трябва да бъде.

Не, не трябва така да бъде, и резултатът, че не трябва - се вижда - стоят празни тези паркинги. Защо да трябва да се купува непременно карта за метрото? Има хора, които не пътуват всеки ден. Вие изобщо не мислите за хората. И пак повтарям, не са всички като вас без работно време и без малки деца, че да им е широко около врата и да си вървят спокойно по 20 и повече минути.
И наистина спирам, защото с вас е безумно и безсмислено да се спори. С лекота игнорирате различните случаи на милиони хора и само вашите случаи и само вашите мнения са меродавни. С радио не се спори.

Ако искаш да водим някаква смислина дискусия, престани да се правиш на жертва и да се зачисляваш към някаква имагинерна група на милиони страдащи. Що за поведение?

# 4 474
Google,  аз не мога да го разбера. За строителите е по-изгодно явно да строят тераси, които после да включат в квадратурата, околкото да направят още една стая. Изобщо безумна работа.

Изобщо не говоря наизуст. Много пъти ми се е налагало да пркирам в Дианабад и затова съм го намразил този квартал.
Не знам в коя част си ходил, но определено не е вярно за целия квартал. Най-вероятно си ходил късно вечер след 20-21ч, когато хората са се прибрали.

Целта на буферните паркинги е да стимулират постоянното ползване на ГТ, а не инцидентното, затова е така.
Значи такива като мен, които им се налага да се придвижват само 3-4 пъти в седмицата, ги стимулират да си ползват колите Satisfied  Язък за 1-2 пъти не влизам в графата редовно ползване на ГТ.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 14:25 от Пролетен дъждец

# 4 475

Много е глупаво даже, ама според форумните капацитети общината трябва да те дере да си купиш карта. Да не говорим, какъв виц са тези буферни паркинги, и че трябва да са 5 пъти по-големи.

П.С. Няма как да стигнеш лесно от Дружба до Исул, освен ако не ти се ходи на градски туризъм около час - час и половина Simple Smile

# 4 476
Това за трудното паркиране в Изток и Дианабад изобщо няма нужда да се коментира.
Все едно аз да взема отношение за живота в Красно село или Красна поляна...

# 4 477

Интересна сметка - само горивото - ами поддръжката на колата, застраховката й,  амортизацията, таксата за паркирене (паркомясто или улично паркиране) и т.н. Но нямам против - нали и аз това казвам - прекалено евтино е да имаш кола в сравнение с ГТ Simple Smile Да се вдигнат плащанията за кола - застраховки, данъци, пракиране и прочие, и тогава ще си направиш друга сметка.  

Не трябва са плащаш, защото с билет за метрото имаш 2 часа безплатен престой. Паркираш, отиваш, вършиш си работата, връщаш се в рамките на 2 часа и си вземаш колата - с 1,60 билетче. Все пак тези буферни паркинги стимулират редовните,  а не инцидентните ползватели на метрото.  Ако с 1 обикновен билет за метрото даваха и безплатен целовдневен паркинг, нали се сещаш колко народ щеше да ползва паркиране за 1,60 за целия ден, без да ползва метрото изобщо Wink  Ганьо е цар на схемите - щом дори с чужди месечни карти си осигурява безплатен паркинг.

Е, нали в Дружба било имало много и удобен ГТ, такава беше тезата на почитателите на квартала. Питай тях.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 11:26 от Анонимен

# 4 478
Интересна сметка - само горивото - ами поддръжката на колата, застраховката й,  таксата за паркирене (паркомясто или улично паркиране) и т.н.   

Някои хора имат служебни коли, които могат да ползват и в свободното си време.
Но нямам против - нали и аз това казвам - прекалено евтино е да имаш кола в сравнение с ГТ Simple Smile
Или ГТ е прекалено неудобен и скъп Wink
Нямаш малки деца нали и ти е широко около врата.
Да се набуташ с детска количка в някои автобуси все още е mission impossible. Ходенето по 2-3 км с тодлър или количка по разбитите тротоари също е много забавно и бързо.

# 4 479
Интересна сметка - само горивото - ами поддръжката на колата, застраховката й,  таксата за паркирене (паркомясто или улично паркиране) и т.н. Но нямам против - нали и аз това казвам - прекалено евтино е да имаш кола в сравнение с ГТ Simple Smile Да се вдигнат плащанията за кола - застраховки, данъци и прочие, и тогава ще си направиш друга сметка. 

Останалото е "такса" комфорт, която си се съгласил да си плащаш, за да ти е удобно Simple Smile То и до турското море може да стигнеш за 17-20 часа с рейс за смешни пари, но си плащаш за бързото стигане със самолет на по-висока цена. Приоритети Simple Smile

Иначе да, съгласна съм, че е евтино. Обожавам зелена зона, например. Почти винаги има места (зависи къде отиваш де. Аз примерно в продължение на година един път седмично ходех в района на СМГ и винаги съм намриала места), пускам левче за смс и е супер Simple Smile Синя зона ми свиди малко, но се "прежалвам", ако ми се наложи. Пътувам и с метро понякога, но блъсканицата ми действа много зле. Дребничка съм и направо се задушавам и нямам търпение да сляза. В късните часове е приятно.

Е, нали в Дружба било имало много и удобен ГТ, такава беше тезата на почитателите на квартала. Питай тях.

Както и самата ти написа по-назад, зависи къде точно в района се намираш. То и Младост е добре уреден откъм транспорт, но сигурно има и части, от които трябва да вървиш 10-15 минути до спирка.  Затова, когато съм търсела квартири (понеже не обичам да вървя), съм  гледала спирката да е на 2-3-4 минути, най-добре пред блока Smile А Дружба за мен е зле откъм транспорт, поне там, където живея.

Колкото до другото, щом не искат инцидентно ползващи метро с право на паркиране и не могат да измислят нещо против злоупотреби, мисля, че е на всички е ясно какво следва Simple Smile

# 4 480
Интересна сметка - само горивото - ами поддръжката на колата, застраховката й,  таксата за паркирене (паркомясто или улично паркиране) и т.н.   

Някои хора имат служебни коли, които могат да ползват и в свободното си време.
Но нямам против - нали и аз това казвам - прекалено евтино е да имаш кола в сравнение с ГТ Simple Smile
Или ГТ е прекалено неудобен и скъп Wink
Нямаш малки деца нали и ти е широко около врата.
Да се набуташ с детска количка в някои автобуси все още е mission impossible. Ходенето по 2-3 км с тодлър или количка по разбитите тротоари също е много забавно и бързо.

Естествено, че като имате малко дете няма да се возите в ГТ, причините са много, а не само невъзможността да се качиш... Относно тротоарите обаче не съм съгласен - причината за разбитите тротоари на 99.9% са именно колите, които паркират отгоре, тоест по-малко коли = повече тротоари.

# 4 481
И това си има решение - вдигат тротоарите високо плюс колчета. Но от гледна точка общината е малко като с отоплението на въглища - да не разсърдим прекалено много хора, другите така или иначе са свикнали.

# 4 482
Аз лично не се кефя на колчетата. Ограждат ни като овце в кошара. Няма лесно решение за въпроса с паркирането. Може би някой ден, когато манталитета ни се промени....

# 4 483
Естествено, че като имате малко дете няма да се возите в ГТ, причините са много, а не само невъзможността да се качиш...

Те ти, булка, Спасовден! Най-накрая вдяна. За Попеа е безнадежно, но и това, че джедай стигна до такова прозрение не е малко...

# 4 484
Ако няма колчета, просто захождат откъм скосяването за колички и пак се качват, даже да има къде да се паркира без нарушение. Просто ги тегли да прецакват системата.

Общи условия

Активация на акаунт