Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 200
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 725
Винаги бих дал 400хил. за някой гъзарски апартамент по центъра. Цената винаги ще се вдига или поне няма да пада.
Това като с биткойните?  Laughing

Да, именно. Биткойна поскъпна 10 пъти за последната една година.

# 4 726
Наближава краят на кражбите със санирането и за да източат каквото могат са приели наредба всички изолационни материали за саниране да са 100% негорими. Естествено и цената вече е 100% отгоре. Честито!

# 4 727
аз така и не разбрах с това саниране какво се случва. Нашия блок беше одобрен преди 3г и от тогава стои в общината, уж всичко му е наред и пак...нищо. Повечето съседи сложиха изолация, вече и аз се чудя дали да не го направя, може дори да вдигне цената на апарта

# 4 728
  • София
Винаги бих дал 400хил. за някой гъзарски апартамент по центъра. Цената винаги ще се вдига или поне няма да пада.
Това като с биткойните?  Laughing

Да, именно. Биткойна поскъпна 10 пъти за последната една година.
Абсолютно, но голямата истерия за купуване беше на 12к долара. Сега е 9, може да се възвърне, може да с=мине 100к, ама може и да стане нула  Wink

# 4 729
На Модерно предградие аз му викам Припят. Точно толкова зловещо се чувствам там. Била съм там точно 2 пъти и не смятам да има трети освен, ако един приятел дето обича да ме снима в хорър фотосесии не му дойде такава идея.

# 4 730

Ти не 400, ами 40 х. ако имаш, аз ще си изям шапката.

Добрите ДУ са в центъра и в скъпи квартали,
добрите ДУ са основно в центъра и скъпи квартали - Гоце Делчев, Стрелбище, Лозенец.
Вижда се как преди 100 години си се интересувала от училища, в момента добри ДУ просто вече няма.Това, което е било преди ен години, отдавна вече не е така. Динамичен е животът и нещата се променят.

# 4 731
  • София
Е, де Мецане, айде и ти като Ежко - само АК и нищо друго. Това СМГ, НЕГ, НПМГ нищо не са. Долнопробни училища, пфу. ..

# 4 732
Завършила съм НПМГ. Обичам си гимназията, но определено вече не е елитна. Много падна нивото напоследък...

# 4 733
Завършила съм НПМГ. Обичам си гимназията, но определено вече не е елитна. Много падна нивото напоследък...

Навсякъде е така. И моето училище не е това, което беше...

# 4 734
Е, де Мецане, айде и ти като Ежко - само АК и нищо друго. Това СМГ, НЕГ, НПМГ нищо не са. Долнопробни училища, пфу. ..

Ми ето, хората над мен казват, но аз все пак нямах предвид гимназиите. От гимназиите все още са останали някоя-друга читави държавни, но в прогимназиите и началните училища държавните са пълна скръб...
ама важното е да решаваме транспортна задача. По метода на северозападния ъгъл! Смях...

# 4 735
То и АК не е това, което беше, нито Дрита, нито Дорис Тенеди. И изобщо едно време какви училища имашееее, а сега -грънци Simple Smile Психологически феномен, ама е характерен за след определена възраст Simple Smile  

А ето и малко факти -децата от НПМГ (и едно от СМГ) през 2017 (не преди 100, а само преди 1 година Wink) година бяха шампиони в международна олимпиада по биология, най-висок резултат изобщо до сега:

http://www.economy.bg/science/view/28886/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%8 … D0%B3%D0%B8%D1%8F.

Е, те в тези гимназии всички от частни училища отиват Wink Ама смей се, бе Мецане, смехът е здраве  Joy
В крайна сметка, добре е всеки да се чувства удовлетворен от избора си. И приеми, че каквото пиша, не е за теб, а за други, на които може и да е от полза.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 23:30 от Анонимен

# 4 736
Малко оф топик, но на тази олимпиада,  мисля че най-добрия българин беше на 20то или 21во място. По принцип на този тип олимпиади медали се дават на 70-80% от участвалите.

# 4 737
Поне участват. В някои училища децата отбиват номера дори с присъствието, водят им практика уж и им казват в някои часове изобщо да не ходят....а за олимпиади, състезания или каквото и да е и дума не може да стане.

# 4 738
Оффтопик: Участват, да - няколко по-амбициозни деца. Иначе да, факт - тези, които идват от НПМГ обикновено са от по-силните студенти при нас, но има и доста изключения. Да не говорим, че се опитват съвсем да го направят на нищо това училище. До скоро имаше кампания "Не Пипай Моята Гимназия" в опит да се спаси гимназията. Например, махат вътрешните изпити, т.е каквато цедка имаше доскоро за по-добрите ученици, вече няма да има. И щели да започват да учат като в обикновена гимназия, а да се профилират след 11 клас. Не знам какво стана с влизането с Олимпиади и дали го запазиха, а дано.

Във всеки случай съм съгласна с HAPPY, че е по-добре от обикновено квартално училище.

# 4 739
Не е по темата, но понеже коментирата елитните гимназии, преди няколко години останах втрещена, когато видях оферта за подготвителни курсове по немски за приети в НЕМСКАТА гимназия осмокласници....Предполага се, че започват от азбуката и в края на първата година вече са с добре научен език в самото училище, но не - трябва да се ходи на подготвителни курсове, щото в НЕМСКАТА гимназия явно не могат да научат добре немски. И това е средното училище с най-висок бал за прием, какво остава за останалите.

Общи условия

Активация на акаунт