Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 209
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 710
Нямам думи....че и агенция я предлага. Ясно колко са експерти при ценообразуването.

# 4 711
Точно гледам къщите в Лозен и попаднах на тази обява: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j14969193412235 … k=3hvrvh&f1=1
Нормално ли е да искат 675х и да сложат такива снимки?! Абсолютно несериозно.

Това ми прилича на надстроена къща от соца-хаахахха Ами да си искат, но дали ще има кой да им даде.

# 4 712
Аз набързо погледнах обявата и ми се стори 67 500 и викам каква изгодна къща, а то било 675 Laughing
В Лозен, между другото, повечето от къщите имат незаконни пристройки и няма как да се вземе ипотечен кредит за такава къща.

Не знаех, че таксиметровите фирми имат такива абонаментни услуги.

# 4 713
...
Добрите ДУ са в центъра и в скъпи квартали, рядко има изключения като АК (то всъщност не е изключение, щото не е държавен Simple Smile), а то и Младост вече не е евтин.
...
Малко оф: мини през вилна зона Американски колеж, ако не си все още ... и тогава да говорим пак за скъпи и евтини квартали Simple Smile.

# 4 714
Винаги бих дал 400хил. за някой гъзарски апартамент по центъра. Цената винаги ще се вдига или поне няма да пада.

# 4 715
Един такъв гъзарски апартамент на жълтите павета отлежава, защото е от 23-та година, направен ремонт за около 180 000 вътре, обаче не може да се даде под наем или да се продаде, защото няма гараж. Този, който дава такива суми при покупка, повярвайте ми е мнооого взискателен, защото е съвсем наясно какво може да иска за парите си.

# 4 716
...
Добрите ДУ са в центъра и в скъпи квартали, рядко има изключения като АК (то всъщност не е изключение, щото не е държавен Simple Smile), а то и Младост вече не е евтин.
...
Малко оф: мини през вилна зона Американски колеж, ако не си все още ... и тогава да говорим пак за скъпи и евтини квартали Simple Smile.

АК не е държавно, а е частно училище, така че правилото си остава - добрите ДУ са основно в центъра и скъпи квартали - Гоце Делчев, Стрелбище, Лозенец. Само НГДЕК е в/около Люлин някъде.  А че освен тези скъпи квартали има и други скъпи квартали (като вилна зона АК), е така. Само че в тези други скъпи квартали (като вилна зона АК) няма добри държавни училища. 

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 16:28 от Анонимен

# 4 717

Не знаех, че таксиметровите фирми имат такива абонаментни услуги.

Ето една такава фирма, но е за Варна, сигурна съм, че има и в София http://triumftaxi.com/uslugi/s-taksi-na-uchilishte

# 4 718
...
...
АК не е държавно, а е частно училище, така че правилото си остава - добрите ДУ са основно в центъра и скъпи квартали. Само НГДЕК е в Люлин някъде.
И НГДЕК вече е в центъра, до Женския пазар. Rolling Eyes Не знам дали все още следва да се причислява към добрите училища, за огромна жалост.  Sad
Между другото, майка заради НГДЕК купи в Люлин, много ми беше удобно, за 10 минути бях в класната стая. Докато мъжът ми се лашкаше с маршрутка 36 по час и половина всяка сутрин и следобед, практически си губеше по 3 часа всеки ден. Ако бях започнала в НПМГ обаче, едва ли майка ми щеше да може да купи в района с такава лекота. Не, че локацията е имала някакво отношение към избора ми в кое училище да започна.

# 4 719
Абе още си имат и сграда в Модерно предградие и част от децата учат там, на ул. Баба.

# 4 720
Макарон, не знаех за НГДЕК. Те имаха някаква драма със сградата си, помня, че бях чела нещо по въпроса. Наши близки се отказаха от НГДЕК, защото не искаха да пуснат детето да пътува до там. То беше прието и на други места, и предпочетоха добро ДУ в центъра. 

# 4 721
А, да, видях, че имат вече два корпуса - старата сграда и новата. Това е ново, имаше преди някакъв скандал, че в старата сграда, където бяхме ние, били намерили асбест.

За да се върна на темата за кварталите, Модерно предградие е буквално сюрреалистично, все едно се връщаш назад във времето. Кални, черни пътища, няма канализация, боси кални дечурлига пускат хартиени лодки в отходната вода, която се оттича в канавките покрай т.нар. улица, каруца, коне и кози си пасяха спокойно в двора на НГДЕК - селска идилия. Последно преди две години бях в района, времето просто беше спряло.

# 4 722
Това с канализацията е проблем и на доста скъпи квартали и градчета-сателити на София. Представям си какви щяха да бъдат цените, ако инфраструктурата не беше толкова зле.

# 4 723
  • София
Винаги бих дал 400хил. за някой гъзарски апартамент по центъра. Цената винаги ще се вдига или поне няма да пада.
Това като с биткойните?  Laughing

# 4 724
  • София
Малко оф топик (като стана дума за Модерно предградие) - допълвам списъка на rumka833: Мизерно предградие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт