Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 246
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 695
Хората са различни - има такива, които не могат да живеят под наем, предпочитат в свое и щом са имали възможност, явно им е добре така. Кеф цена няма.
Аз напред писах, че за гимназисти един час път във всяка посока не е кой знае какво препятствие, но ако все пак е проблем, а не искам да се местя, ще мислим варианти - да се редуваме с воденето и прибирането, да плащам месечна сума на таксиметров шофьор, който да води и да прибира моето или моето и някое съседско дете - да си бърборят по пътя, - или нещо друго - все ще измислим.

# 4 696
  • София
400 000 за имот може да се даде, само ако не работиш за заплата. За 400 000 се купува ето нещо такова и вече до края на живота работите за себе си  Wink
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1q147627789035183

# 4 697
Е вие колко мислите, че струва в момента нс 3-4 стаен в хубав квартал?

# 4 698
  • София
Говорим да ги изсипеш без да имаш нужда за да спестиш минути на детето в път Wink
Иначе много добре знам, наскоро продадохме такъв за 300к

# 4 699
400 000 за имот може да се даде, само ако не работиш за заплата. За 400 000 се купува ето нещо такова и вече до края на живота работите за себе си  Wink

Да, то защото ако прави здраво пари ще се продава така нали? На някой му е писнало да пере пари там и го продава, във Влас бизнес климата е много специфичен Wink

# 4 700
E, то ако всеки можеше да рънва хотел.... Wink И то на св. Влас, където е презастроено и пълно с ваканционни апартаменти, при всички положения на по-ниски цени за отдаване, т.е. конкуренция, при това плажът е миниатюрен, тъпканицата е луда и ако искаш запълняемост, трябва хубав басейн. Изобщо, това е бизнес и като всеки бизнес има нужда от знания и бизнес стратегия за рънването. Да не гвоорим за спецификите на св. Влас Wink

За първи път да се съглася с Иван Laughing   

# 4 701

Да взема да разпродам всичко да хвана някъде към морските ширини...... някой път си мисля, че сега се пъна и т.н., един ден моите щерки само ще продават и ще пилеят ли пилеят на майка си усилията !  Ill

Подсети ме за една случка:

Преди 10-тина години, като строихме къщата, един ден отивам аз да видя докъде я докара бригадата с наливането на плочата и както се мотая отпред с бригадира, минава една княжевска баба... Вика добър ден, хотел ли ще правите? Не, викам, къща бабо... Брееей, че то голяма къща ще стане - чуди се бабата.  а сте живи и здрави, да я построите бързо... Ма що толкоз голяма, хотел направо, хотел....И през рамо, тръгвайки си, казва - Да знаеш от мене - вие сега строите, децата ползват, а внуците продават...

# 4 702
Говорим да ги изсипеш без да имаш нужда за да спестиш минути на детето в път Wink
Иначе много добре знам, наскоро продадохме такъв за 300к

Това е само един от плюсовете, обикновено. Какво значи "без да имаш нужда"? Кой определя нуждата? Всеки си има своя нужда, според много критерии и фактори. Ето, milittana например смята, че апартамент НС за 200 К евро е нейната нужда.  Хората са различни и всеки си преценява за себе си. Аз не се наемам да съдя кой и защо би ги дал, факт е, обаче, че има такива, които ги дават - то и вашия някой го е купил, нали Wink

# 4 703
  • София
Не ви говоря за биснес. Говоря дали е ОК да дадеш 400 000к за апартамент да му е удобно на детето и да се загробиш за цял живот, или да мислиш по-практично  Wink

# 4 704
Не ви говоря за биснез. Говоря дали е ОК да дадеш 400 000к за апартамент да му е удобно на детето и да се загробиш за цял живот, или да мислиш по-практично  Wink

Ама защо така тясно разсъждаваш? То ако му е удобно на детето, и на теб ще ти е удобно, като правило. Добрите ДУ са в центъра и в скъпи квартали, рядко има изключения като АК (то всъщност не е изключение, щото не е държавен Simple Smile), а то и Младост вече не е евтин. Но разбира се, ако е само за детето може и под наем, може и само за него да наемеш нещо малко, а може и да го пуснеш да се оправя - който както си прецени. Всеки от тези варианти, обаче, има куп специфики и практически детайли. И всеки си прави сметката за себе си.

# 4 705
  • София
Мишелин друго питаше, както и да е. С това че всеки си преценява е така.
Права си и за това, че и  аз не вярвах, че ще продадем за тази сума, ама явно положението става безконтролно. И то не в Лозенец, а в Манастирски без нито едно училище  Mr. Green

# 4 706
Мишелин друго питаше, както и да е. С това че всеки си преценява е така.
Права си и за това, че и  аз не вярвах, че ще продадем за тази сума, ама явно положението става безконтролно. И то не в Лозенец, а в Манастирски без нито едно училище  Mr. Green
Мишелин просто сподели, че тя не би го направила и се чуди кой може да го направи. А обяснението е, че хората са различни.
Аз напред писах, че за гимназисти един час път във всяка посока не е кой знае какво препятствие, но ако все пак е проблем, а не искам да се местя, ще мислим варианти - да се редуваме с воденето и прибирането, да плащам месечна сума на таксиметров шофьор, който да води и да прибира моето или моето и някое съседско дете - да си бърборят по пътя, - или нещо друго - все ще измислим.
Проблемът е, че вие, и таксито ще виси в същото задръстване като автобуса, и времето пак ще е подобно - освен спестеното време за смяна на линията. Говоря за времето в път, което се изяжда от 24-те часа денонощие, които не са разтегливи и затова времето в път отнема време за други неща - полезни и/или приятни. Аз обичам да оптимизирам, но хората са различни и за други това е излишно или маловажно.

# 4 707
Наскоро си говорихме точно за ап.по 200К евро с мъжа ми. Той е на мнение, че за тези пари по-добре къща в Лозен. Но пък после става сложно с гимназиите. Според него нямало проблем къщата да се даде под наем и семейството да се премести за определен период в друго жилище, докато детето завърши. Аз обаче не съм убедена, че къщи се дават толкова лесно под наем, както апартаментите в града.

# 4 708
Наскоро си говорихме точно за ап.по 200К евро с мъжа ми. Той е на мнение, че за тези пари по-добре къща в Лозен. Но пък после става сложно с гимназиите. Според него нямало проблем къщата да се даде под наем и семейството да се премести за определен период в друго жилище, докато детето завърши. Аз обаче не съм убедена, че къщи се дават толкова лесно под наем, както апартаментите в града.
Не се дават никак лесно, има огромно предлагане на лъскави къщи с басейни, които стоят празни. И да - за апартаменти е по-лесно във всяко отношение, къщата и се продава по-трудно и се поддържа пак така. Но аз лично се чувствам добре в къща, нямам проблеми с придвижване и отдалеченост, важно ми е да е спокойно и зелено около мен. За драмата с гимназисти, които живеят далеч от училище - в пъти  по-изгодно е един абонаментен договор с таксиметрова фирма от смяна на жилището или живот под наем в чуждо.

# 4 709
Точно гледам къщите в Лозен и попаднах на тази обява: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j14969193412235 … k=3hvrvh&f1=1
Нормално ли е да искат 675х и да сложат такива снимки?! Абсолютно несериозно.

Общи условия

Активация на акаунт