Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 281
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 680
jedinait ще си спре колелото, не колата. Grinning

Какво мислите за флипването на имоти? Т.е купувате разбитак на ниска цена, ремонтирате го качествено, но непретенциозно, давате го под наем за 3 години, докато мине срока за данъците и после го продавате на доста по-висока цена?
В кои квартали бихте търсили?
Жената, която продаде апартамент на майка ми го прави това редовно и е нещо като неин личен бизнес. Твърди, че било много доходоносно и е окупирала повечето люлински кимизмарници.

# 4 681

Какво мислите за флипването на имоти? Т.е купувате разбитак на ниска цена, ремонтирате го качествено, но непретенциозно, давате го под наем за 3 години, докато мине срока за данъците и после го продавате на доста по-висока цена?
Жената, която продаде апартамент на майка ми го прави това редовно и е нещо като неин личен бизнес. Твърди, че било много доходоносно и е окупирала повечето люлински кимизмарници.
Левски Г, Сухата Река, Х. Димитър според мен са супер преспективни квартали. Супер близо до центъра, сравнително спокойни, изградена инфраструктура, не много ново строителство и скоро с метро.

# 4 682

На мен ми допада ужасно много. Защо - защото ми харесва да се занимавам с ремонти и да виждам как се преобразява имотът. Това беше и една от причините да искам да взема онази дупка в Дружба Grinning Даже това беше втората причина. Първата беше, че можех да намеря парите. И едва след това дойде идеята за фризьорски салон, защото все нещо трябва да се направи с имота като се купи.

Но за да се занимаваш с това ти трябват сериозни качества и знания. Трябва да може да се пазариш, да имаш нюх, да можеш да оцениш имота. С една дума, не е лесно и не е за всеки

# 4 683
  • Резерват "Северозапад"
За Сухата река - живея тук от 3 месеца, преди бях в Овча купел - старата част, на Боряна.
Единственият минус, ако може така да се нарече, са прелитащите самолет...за около 1 месец спрях да ги забелязвам Laughing. Всичко останало - транспорт, магазини, детски градини и училища - има по много. Нанесохме се в нова кооперация, купихме апартамента на зелено края на 2015 много изгодно. Избрах го да е на 2-3 минути от новостроящата се метростанция.
Харесва ми, че мога да ходя до центъра пеша, от ОК беше 9 дена път с камили Mr. Green.
Та, с две думи - доволна съм Peace.

# 4 684

На мен ми допада ужасно много. Защо - защото ми харесва да се занимавам с ремонти и да виждам как се преобразява имотът. Това беше и една от причините да искам да взема онази дупка в Дружба Grinning Даже това беше втората причина. Първата беше, че можех да намеря парите. И едва след това дойде идеята за фризьорски салон, защото все нещо трябва да се направи с имота като се купи.

Но за да се занимаваш с това ти трябват сериозни качества и знания. Трябва да може да се пазариш, да имаш нюх, да можеш да оцениш имота. С една дума, не е лесно и не е за всеки
И аз много се запалих. Да не говорим, че постепенно се научихме с ММ на някои ремонтни дейности и можем да поспестим от майстори за някои неща. Аз предполагам, че ако човек се захване сериозно в един момент си има хора за всичко - нотариуси, брокери, майстори, фирми за едно друго... Когато си купихме нашия бяхме голи и боси в тази област и нали бързахме да оправим банята, за да се нанесем, сега откривам, че можех по-добре да се справя с нея. Grinning За една година човек научава много и е голяма краста.
Жената, която продаде апартамента на майка ми вече си е развила собствен стил. Всичко ремонтира, но не се изхвърля с цените и от пълен разбитак прави жилище с нова баня с всичко необходимо, нова кухничка без уреди, стените шпакловани и боядисани в светъл тон, нови дограми и ламинат. Хем е оправено, хем човек спокойно може да си обзаведе по собствен вкус и да си преправи нещо, ако иска. Тя подбира имотите по разпределение, локация и изложение, и почти нищо друго, но много й се получава.
Забелязала съм, че в Дружба е пълно с такива имоти - все още не са скъпи, но имат потенциал да станат. Grinning

# 4 685
За Сухата река - живея тук от 3 месеца, преди бях в Овча купел - старата част, на Боряна.
Единственият минус, ако може така да се нарече, са прелитащите самолет...за около 1 месец спрях да ги забелязвам Laughing. Всичко останало - транспорт, магазини, детски градини и училища - има по много. Нанесохме се в нова кооперация, купихме апартамента на зелено края на 2015 много изгодно. Избрах го да е на 2-3 минути от новостроящата се метростанция.
Харесва ми, че мога да ходя до центъра пеша, от ОК беше 9 дена път с камили Mr. Green.
Та, с две думи - доволна съм Peace.
В коя част на Сухата река е имота? Близо до строящата се станция до Била ли е, или близо до някоя от следващото удължение на метрото?

# 4 686
  • Резерват "Северозапад"
bachkator , близо до Билата е. Близо и до пазара на Герена, зад сладкарница Неделя.
Преди да капарираме проверих етапите на строеж на 3-тия лъч и избрах да е до станция от 1-ви етап. За 3-тия етап - към Левски не се знае кога ще го започнат, май още няма финансиране. Аз се надявам към края на 2019 да си го ползваме метрото Peace.
Както четох преди в темата за пътуването на учениците - преди в ОК беше ад за дъщеря ми да си стигне до училище - над час в едната посока ooooh!, сега за 15-20 минути с 78 или 79 е пред училище.

# 4 687
И аз се изненадах приятно от оценката на банката и я загледах по-остойно Сухата. Май е подценен квартал и скоро ще се раздвижи.
Имах апартамент в Хаджи Димитър, до Мерцедес. Добре се даваше под наем, но усещането ми беше за мизерия, вероятно заради близостта до Орландовци и големия контингент мургави шляещи се из квартала.

# 4 688
  • гр.София
Живея от 22 години в района (10 г.в Сухата река и 12г.в Хаджи Димитър). Миналата година започнахме да търсим по-голям апартамент, че в двустаен вече ни е тясно, пак в този район. Взехме тристаен в Сухата река, ЕПК, точно срещу Герена. На мен лично ми харесва района. Дори не ми хрумна да търсим нещо в други квартали. Може би е до навик, но факт е, че е близо до Центъра, има удобен транспорт, детски градини и училища, големи хипермаркети. Уреден квартал е. Надявам се сега покрай метрото да се инвестира малко повече и при нас. Близо сме и до Английската и до Математическата гимназия, до СУ. Все още има зеленина и пространство между блоковете. Със самолетите се свиква, дори не ми правят впечатление вече

# 4 689
Живея от 22 години в района (10 г.в Сухата река и 12г.в Хаджи Димитър). Миналата година започнахме да търсим по-голям апартамент, че в двустаен вече ни е тясно, пак в този район. Взехме тристаен в Сухата река, ЕПК, точно срещу Герена. На мен лично ми харесва района. Дори не ми хрумна да търсим нещо в други квартали. Може би е до навик, но факт е, че е близо до Центъра, има удобен транспорт, детски градини и училища, големи хипермаркети. Уреден квартал е. Надявам се сега покрай метрото да се инвестира малко повече и при нас. Близо сме и до Английската и до Математическата гимназия, до СУ. Все още има зеленина и пространство между блоковете. Със самолетите се свиква, дори не ми правят впечатление вече
Благодаря за отговора. Ако не Ви притеснява, бихте ли казали за колко го взехте и колко квадрата е? Може и на лични, ако не искате тук. Благодаря предварително!

# 4 690

А с паркирането как е?

# 4 691
Какво ще кажете за следното: имате апартамент купен преди години, най-вероятно за жълти стотинки спрямо днешните цени. И изведнъж, решавате да си купите друг, за 400 000 лева, в престижен квартал. Една от причините, е за да е близо до училището на детето. Според вас заслужава ли си да налееш толкова пари? Половината са налични, а другата половина е от ипотечен кредит. Първият имот най-вероятно ще се пусне под наем и ще се подпомагат вноските по кредита.

Аз, признавам си, всичко над 80 000 евро за имот ми се струва много, а да дам 400 000 лева - не знам какво трябва да се пречупи в мен, за да там такава сума за тухли. Все още нямам дете, но и в духа на последните дискусии тук, най-вероятно няма да искам детето ми да пътува по един час в посока. И се замислих какво бих направила. Да дам толкова пари за имот е абсурдно и даже не подлежи на коментар. Имам имот, който съм пуснала под наем, като аз самата съм на квартира в момента. Но нещото, което най-вероятно бих направила е да намеря имот под наем близо до градината/училището на детето и вместо да живеем в апартамента, който не ме устройва като локация, с наема му да плащаме наема за друг апартамент. Някой ще каже, че квартирата не е като да си в собствен дом, но не отдаваме ли прекалено голямо значение на собствения дом ние българите?

# 4 692
  • София
Разбира се, че под наем е по-добрия вариант. За 400 000 лева може да си направиш бизнес мечта, той да работи за теб, а не да ги набиеш в една кутийка, за да спестиш малко пътуване на чавето. Ние изчакваме с училището да видим какво ще стане и ако се наложи ще вземем нещо съвсем дребно под наем, ако е невъзможно пътуването от къщата  Wink

# 4 693
  • София
Аааа не, 400 хиляди, как ли пък  не, аз да нямам 5 живота ! Нашите 3те апартамента я струват общо толкова, я не. Ако се наложи, може схемата под наем и аз да живея под наем до у-ще. Това само ако е супер криво за детето и супер хубаво у-ще!
Аз пък се замислям да зарежа всичко, щото аман и байгън от имоти. На нас взе да ни писва, то наематели , то ремонти. Кога ще живеем Grinning Grinning
Да взема да разпродам всичко да хвана някъде към морските ширини...... някой път си мисля, че сега се пъна и т.н., един ден моите щерки само ще продават и ще пилеят ли пилеят на майка си усилията !  Ill

# 4 694
Приятелят ми също има имот под наем, с двата наема може да се наеме чудесен апартамент, че ще ни остават пари и за ток, вода, интернет. Но да вложа спестени 200 000 и да изтегля кредит за още толкова... Още съм потресена, как им даде сърце на тези хора да се разделят с тези пари Neutral Face

...... някой път си мисля, че сега се пъна и т.н., един ден моите щерки само ще продават и ще пилеят ли пилеят на майка си усилията !  Ill

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт