Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 280
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 740
Нищо шашкащо не виждам. В училищата, а и в повечето специалности в университетите идеята е сам да се запалиш и да ровиш, ако разчиташ от лекции/уроци да научиш нещо си за никъде.
За 4 години бакалавър редовно (при това аз бях много сериозна) не научих толкова, колкото за първите 3-4 месеца в БАН, където реално се прави нещо.

# 4 741
  • Резерват "Северозапад"
И аз да се включа Wink - с най-висок бал е СМГ, за НПМГ от тази година върнаха вътрешмия изпит + бал от олимпиади Peace. От квартала, където живеем, връзката с елитните гимназии е изключително лесен, това е и едната от причините да се спрем на него. Само 73-то ни е далеч. Това вече си е по темата Laughing.

# 4 742
Винаги бих дал 400хил. за някой гъзарски апартамент по центъра. Цената винаги ще се вдига или поне няма да пада.

Ако е в качествено ново строителство, а не някоя съборетина от преди втората световна може и да е така. И все пак нали се сещаш, че който е ползвал този апартамент ще си го е обзавел по някакъв начин, харесал му на него, а на потенциалния купувач готов да даде половин милион със съответните претенции много неща в обзавеждането и интериорния дизайн няма да му харесат. Аз лично почти не мога да намеря обява на готов апартамент, който да ми хареса без някакъв ремонт или преобзавеждане. И това без да гледам нито размер, нито цена, нито локация.

# 4 743
Нека аз да съм балъка със съборетина в центъра, а ти да си гъзара с НС в студ. град.

# 4 744
Аз все си мисля, че някой милионер няма да се потресе особено от идеята да преобзаведе.

# 4 745
Като виждам колко апартаменти стоят пусти в идеален център... все се чудя какъв им е проблема на тези имоти? Мутри ли ги държат, лихвари, банки...? Все си мисля, че наследниците са заинтересовани да продадат скъп имот, ако няма да го ползват. Много съмнителна история...

# 4 746
Въпрос на приоритети. Аз в сграда от 45-та година повече не влизам ако ще и пари да ми дават.

# 4 747
Че ти живял ли си в сграда от 45? Аз останах с впечатление, че в Бургас си живял в панел.

Аз не съм живяла в стара тухла, но предполагам си има причина да си държат цените.

# 4 748
и на мен ми се иска по-новичка сграда, но локациите, които харесвам, просто са си старо ст-во Sad. От както пиша тук и аз се заглеждам по сградите и виждам наистина много празни и запуснати. Например при Янко Сакъзов(м/у Заимов и Подуяне от страната на парка) е пълно със стари и изоставени, същото е и около Операта по Дондуков Sad

# 4 749
Да, даже последно се загледах, че ЦЯЛА кооперация, с голям двор /най-вероятно са живеели някакви бивши величия там/ точно срещу Докторската градина на ул. Шипка, стои изцяло празна и то очевидно от години, защото прозорците са мръсни и изпочупени.
Това е извън всякаква пазарна логика!

# 4 750
Че ти живял ли си в сграда от 45? Аз останах с впечатление, че в Бургас си живял в панел.

Аз не съм живяла в стара тухла, но предполагам си има причина да си държат цените.

В Бургас съм отраснал в стара тухла от 70-те. Във Варна обаче съм живял в 8-9 квартири, сред които няколко панела и една такава съборетина от 30 и някоя 40-та година в Гръцката Махала(варненския Луксозенец). Не ми се обяснява защо не искам повече да чувам за такъв тип сграда. Новото си е ново, дори и да е скапано като сегашния ми блок.

# 4 751
Като виждам колко апартаменти стоят пусти в идеален център... все се чудя какъв им е проблема на тези имоти? Мутри ли ги държат, лихвари, банки...? Все си мисля, че наследниците са заинтересовани да продадат скъп имот, ако няма да го ползват. Много съмнителна история...

Частната ми непредставителна статистика - всичките ми познати в чужбина си държат апартаментите, не ги продават, дори да са на други континенти и да не се прибират всяка година. Колкото по-хубав като локация, обзавеждане и пр. е един имот, толкова по-малко вероятно е да го пуснат под наем. А данъците не са големи, така че разходът "празен апартамент" е минимален.

Относно нивото в гимназиите, АК, АКК и пр. - в тях се разпределят децата, които са останали в България, а не са излезли навън. Нормално е, нивото да не е същото както преди години, когато чуждите колежи не бяха толкова достъпни.

# 4 752

Държат цени заради локацията. Повечето такива са в центъра.
Аз съм си мислила, че са много наследници и не могат да се разберат за парите, които искат да получат.
Приятелка има парцел в Бистрица на хубаво място, но не могат да го продадат, защото са осем наследника и никой не дава парите, които искат.

# 4 753
Не знам какво е строителството в гръцката махала във Варна, но в центъра на София има разкошни кооперации от 30-40-те години. Здрави, стабилни, сухи, светли, с широки общи помещения, красиви детайли и т.н. Сгради, които отдавна са си слегнали на мястото и всичките им потенциални кривини са станали видими с годините. Единствено покривите са проблемни, че хората не са ги поддържали през годините така, както е трябвало.

# 4 754
Наближава краят на кражбите със санирането и за да източат каквото могат са приели наредба всички изолационни материали за саниране да са 100% негорими. Естествено и цената вече е 100% отгоре. Честито!
Още не е приета такава наредба. В момента е подложена на обществено обсъждане.

Общи условия

Активация на акаунт