Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 222
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 890

Извинявай велики данъкоплатецо. Аз какво да направя? Сам ли да си вдигна данъците?
Тц, но не обобщавай само от собствената си камбанария.

Не мога да разбера какво искаш да кажеш? Че не мога да искам повишение на данъците, защото моите са ниски? Що за глупости

# 4 891
  • София
Виж сега, твоите може да са ниски, ама на други са високи.
Ние плащахме 500 лв, от които 270 данък смет. Ти плащаш 150, от които данък смет ти е 85. Т.е. плащаш три пъти по-малко от мен, ама не се знае кое семейство повече боклук прави.С колата е пак така. Твоята може да ти се струва малко, ама аз те кредитирам с тая на мъжа ми  Wink

# 4 892
Да, през цялото време това казвам - данъчната система е идиотска. Все пак трябва да се вземе средното ниво в София, за да се види колко данъци се плащат. Панелките плащат ли по 500лв?  Имам чувството, че просто искате да си кажете, че много са ви скъпи имотите и колите...

# 4 893
  • София
Така е. А едно 1/3 от населението на София изобщо не плаща нищо в града. Ако се вдигнат на останалите няма да е честно.
Такса смет трябва да се изчислява на живущи, данък МПС според екологията, да се спрат преференциите на една камара народ и какво ли още не. Ама ако това тръгнат да го правят, правителството пада  Mr. Green

# 4 894
  • София
Панелките плащат ли по 500лв?  Имам чувството, че просто искате да си кажете, че много са ви скъпи имотите и колите...
Их, как ги гепи всички. Simple Smile
Брадата и гребена!
Скъп имот - висок данък.
Няма логика, при положение че някой плаща дебело, да се чувства виновен, че няма пари за чистене. Нали това вменяваш?

# 4 895
Ами зоната ви била скъпа, данъците били високи, билета непосилен - от къде пари за чистене?
Е, оттам де. От цитираните. Simple Smile
Скъпа или евтина, ако не си платиш ти отшумява каруцата. Данък ако не платиш, рано или късно те подстригват. Гратисчии, колкото и да има, масата позва карти и билети. Ерго, кинтите се събират. Къде отиват е за отделна......даже не тема, не и раздел, може би за нов форум.  Sunglasses
Няма как с 30лв данък за кола, 150лв данък апартамент и левче зона да се събират достатъчно пари.
Що за абсурдни суми споменаваш? Ти данъци плащаш ли?
Данък за каква кола е 30 лв.? За моята е 160.
И за какъв апартамент е 150 лв.? Гълъбарник в Ботунец?

И за моята кола данъка е 460лв, но за рено клио 1.0 е към 16лв. Тя жената да не е казала, че кара X6 и я е регистрирала като баничарка...

# 4 896
В Германия тези дни съдът ще решава дали да забрани дизелите в градовете.

# 4 897
Кмет, който забрани старите коли и отоплението на твърдо гориво, ще остане в историята, но партията му никога повече няма да управлява града. Моята кола е с Евро 6, но изобщо не си правя илюзии за скорошно решение на проблема със старите коли, дизелите и пр.
Между другото данъкът ми е нисък.

# 4 898
Идиотска е данъчната система да. Моят данък за автомобил 2014 година Euro 6 е над 1000 (хиляда) лв! После защо имало проблеми със задръствания, катастрофи, изнервени водачи, мръсен въздух. Как може да направят за стар таралясник да се плаща 30 лв, а за чисто нов автомобил да се плаща над 1000?! В цяла Европа данъчната система за колите е наобратно -> колата ти е стара и вредна за околоната среда => плащаш по-висок данък! Но какво се учувам, мутри ни управляват, съответно и данъчната система ни е по мутренски - който колкото може повече да го изцоцкаме, защото видиш ли тия дето карат скъпи коли имат повече пари... Ако беше и нашата данъчна система като в Европа, сега щеше да няма проблеми с трафик, паркиране по градинки и зелени площи и т.н., тъй като автомобилите щяха по естествен път да намалеят. А не като дебилното орпавдание на калинките от общината - да стесняваме улиците и да затрудняваме още повече трафика (стесняване на участъци за велоалеи и др.), за да може хората да ползват повече градски транспорт или други алтернативи... Нямам думи просто.

# 4 899
Значи с всичко съм съгласен, но велоалеите нямат никаква вина. Аз по същата логика мога да кажа, че колите ми стесняват ширината на велоалеите заради малоумните калинки в общината, които са издигнали автомобила на пиадестал.

# 4 900
Данъкът за 200 к.с. 2014 г е 600 лв. За да плащаш 1000, сигурно караш към 280 300 к.с. Ще ме извиняваш, ама щом караш мощна кола, ще плащаш, а няма да се оплакваш.

# 4 901
Идиотска е данъчната система да. Моят данък за автомобил 2014 година Euro 6 е над 1000 (хиляда) лв! После защо имало проблеми със задръствания, катастрофи, изнервени водачи, мръсен въздух. Как може да направят за стар таралясник да се плаща 30 лв, а за чисто нов автомобил да се плаща над 1000?! В цяла Европа данъчната система за колите е наобратно -> колата ти е стара и вредна за околоната среда => плащаш по-висок данък! Но какво се учувам, мутри ни управляват, съответно и данъчната система ни е по мутренски - който колкото може повече да го изцоцкаме, защото видиш ли тия дето карат скъпи коли имат повече пари... Ако беше и нашата данъчна система като в Европа, сега щеше да няма проблеми с трафик, паркиране по градинки и зелени площи и т.н., тъй като автомобилите щяха по естествен път да намалеят. А не като дебилното орпавдание на калинките от общината - да стесняваме улиците и да затрудняваме още повече трафика (стесняване на участъци за велоалеи и др.), за да може хората да ползват повече градски транспорт или други алтернативи... Нямам думи просто.
Който няма пари - няма право на нищо. Интересна логика...
И аз плащам, но съм солидарна, не забравям в коя държава живея, какво е заплащането на средния българин.
Не мога да обвинявам хората, че работят, но заплащането им не стига да си закупят нов автомобил, дори и на лизинг. Мислиш ли, че другите не искат да са собственици на нови автомобили или са мазохисти - кеф им е да карат стари и счупени коли?

# 4 902

Мда това е доста тъпо, че новите коли имат по-скъпи данъци. Но лобито на автоджамбазите и моргите е много силно...

# 4 903
  • In the shadows of my mind
Данъкът за 200 к.с. 2014 г е 600 лв. За да плащаш 1000, сигурно караш към 280 300 к.с. Ще ме извиняваш, ама щом караш мощна кола, ще плащаш, а няма да се оплакваш.
Брей, каква категоричност. Сигурно нейната/неговата кола 280 к.с. ползва пътищата и замърсява повече от колите, които са на 15+ години и по-малко коне?

Който няма пари - няма право на нищо. Интересна логика...
И аз плащам, но съм солидарна, не забравям в коя държава живея, какво е заплащането на средния българин.
Не мога да обвинявам хората, че работят, но заплащането им не стига да си закупят нов автомобил, дори и на лизинг. Мислиш ли, че другите не искат да са собственици на нови автомобили или са мазохисти - кеф им е да карат стари и счупени коли?

Значи - който има пари - да плаща, ама който няма пари - няма проблем да плаща по-малко? Аз също съм солидарна и знам къде живея, но не мога да приема подобни мнения като това, и онова по-горе. Уж всички сме равни, ама някои са по-равни заради 'солидарност'.

# 4 904
По твоята логика тогава всички да почнем да караме евридейки по 300 к.с., то няма разлика. Дообре Joy Невероятна солидарност, няма що.

Общи условия

Активация на акаунт