Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 126
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 965
  • София
Не мога де разбера защо си губиш времето или пък се чувстваш длъжна да обясняваш нещо на някой, на който му е заложено в гена да издига в пиедестал неговото и счита за боклук всичко чуждо.
И аз се чудя понякога, но се дразня. Имам самочувствието като сгреша да се извиня (както онзи ден на Гугъл, когато изпуснах думи в поста й и разбрах друго) и самочувствието да споря, когато знам, че нещо не е истина. Абе женска работа...

# 4 966
Добре, чакам снимките. Дано не забравите.
ОК
Ето ти гугъл стрийт вю от слънчев ден на споменатата парчевич

А ето ти снимка от бившият ни апартамент в Манастирски Ливади, 4ти етаж, толкова недолюбван тук...
Снимката е от края на Ноември. През лятото не можеше да се излезне от слънце на терасата:

И все пак твърдя, че повечето неща, които говорят за манастирски ливади са истина - не става нито квартала нито голяма част от жителите. Ама много се дразня някой като изкарва неговото най-хубаво и преиначава фактите!

Кво общо имат ливадите с това, което обсъждаме? Има си гледки там чудесни, никога не съм твърдял обратното.

# 4 967
Не мога де разбера защо си губиш времето или пък се чувстваш длъжна да обясняваш нещо на някой, на който му е заложено в гена да издига в пиедестал неговото и счита за боклук всичко чуждо.

Имам чувството, че мен визирате. Участвам в темата последните 150 страници, моля покажете ми едно мнение, в което съм обидил или изразил крайно мнение за някой квартал.

Извинявам се, ако сте го приели лично, но не съм имал предвид вас в частност в случая. Мнението ми е свързано с общата ми представа за форума, а и беше насочено към характета на нацията ни като цяло.

Смятам, че е пълна загуба на време да убеждаваш някой в този форум за предимства/недостатъци за някой квартал в София.

# 4 968
  • София
Еми в центъра (да кажем между Раковска, Витошка и Ботев) сградите са на точно 6 метра една от друга. И са плътно застроени. Дооооооста по-зле от МанЛи. Ама някой в форума се изтипосва, че виждаш ли имало безумно много слънче там навсякъде. Еми, сори, не е така. Или паркоместата - в сграда с 15-20 апартамента, пред нея има 3-4 места в синя зона. И вечер ВИНАГИ е препълнено след като свърши зоната. И за това удоволствие си плащапш на общината.
И някой, който не знае реалната ситуация, ще повярва че всичко е цветя и рози. Еми да, ама не.

# 4 969
Да, разбирам, но не виждам защо от един най-обикновен спор трябва да се стига до такива страшни изводи. Аз имам едно мнение по въпроса от лични наблюдения и ги споделям, чиана има други наблюдения и прави същото, най-вероятно истината е някъде по средата, но чак да се стига до постване на снимки от ман. ливади, за да се докаже, че в центъра никъде не грее слънце не го разбирам изобщо.

# 4 970
Еми в центъра (да кажем между Раковска, Витошка и Ботев) сградите са на точно 6 метра една от друга. И са плътно застроени. Дооооооста по-зле от МанЛи. Ама някой в форума се изтипосва, че виждаш ли имало безумно много слънче там навсякъде. Еми, сори, не е така. Или паркоместата - в сграда с 15-20 апартамента, пред нея има 3-4 места в синя зона. И вечер ВИНАГИ е препълнено след като свърши зоната. И за това удоволствие си плащапш на общината.
И някой, който не знае реалната ситуация, ще повярва че всичко е цветя и рози. Еми да, ама не.

Ами никой не твърди, че има безумно много слънце. Но е тъпо да се твърди, че има и безумно много сянка, защото просто не е вярно. Да, вечер е претъпкано, но винаги бързо се освобождава някое място. Е, естествено ако искаш да си спреш баш пред входа ще ти е трудно. За мен е абсолютно нормално да паркирам на 2-3 преки от нас. Ни никога не е имало случай след въвеждането на зоните да не мога да спра.

# 4 971
Щот пък ти караш всеки ден, че да ти се налага всеки ден да спираш.

# 4 972
Аз работя в идеалния център около президентството и понякога ми се налага да работя до късно или да отида след 19ч. Мога да кажа че винаги има паркоместа за разлика от Младост и подобните му.

# 4 973
Не карам вече всеки ден, но 12-13 години съм го правил и помня какво беше без зоната и какво стана след зоната.

# 4 974
Почти същото си е, нищо особено не е станало. За след 19 часа не знам, но през деня е невъзможно да се паркира. Пък след 19 ч не важи вече зоната, между другото. Пълна е с бисери тази тема.

# 4 975
  • София
Да продължим със снимките за доказателства:
Центърът между витошка и Ботев - ул Парчевич"

И най-претъпкания Софийски квартал МанЛи Запад от същата височина:

Еми няма как да сравняваш свободните пространства и слънцето. Каналът и водопроводът в единия квартал е на 100 години, в другия на 10
Виж, транспорт, удобство, училища, възпитание вече е на другия полюс. Ама да се знае  Wink

Татко Мецане, точно защото зоната не важи, всичко се препълва в центъра заради заведенията и културния живот. Живеещите там ако не паркират преди края на зоната обикалят много време Wink

# 4 976
Добре, не ви ли прави впечатление, че в центъра всички сгради са осветени от слънцето? С тая снимка просто доказвате моята теза...

# 4 977

Татко Мецане, точно защото зоната не важи, всичко се препълва в центъра заради заведенията и културния живот. Живеещите там ако не паркират преди края на зоната обикалят много време Wink

Ми така де. Нали същото казвам. Щото ураганът каза, че паркирал/а лесно след 19 ч. И щото тук много компетентните хора раздуват за ползата от зоната. Пък то ползата е единствено за общината, че дерат допълнително хората. И ако правеха нещо смислено с одраните пари, с мед да ги храниш. А то те потъват както са потъвали винаги.

# 4 978
Напротив. Зоната е най-хубавото нещо, което се случвало на живущите.

# 4 979
Не съм живущ в зоната и не знам как е за живущите, но като виждам, пак си е същото, а всички останали хора освен живущите, които са над милион, са безпричинно одрани.

Общи условия

Активация на акаунт