Печалбата от панаира

• 10 380
  • 137
  •   1
Отговори
# 120
Лизет,едва ли това е истинското име на Шанел. Grinning

Напротив, точно това е. Тя мен не познава, но аз нея- да.
Joy

# 121
Наталия Вучкова също вярно е от Варна- да, но едва ли е точно Шанел.
Наистина ли има такава личност?

Аз също смятам че има още много боб да изядеш докато станеш личност.

# 122
  • София
Печалбата е само за тези, които си чешат езиците  Mr. Green Mr. Green

# 123
Ся последно Шанел Венета Райкова ли е?

# 124
  • София
Трябва да чуем дали уъ-ка или лъ-ка.  Wink Тази Венета Райкова като я чуя как уъ-ка и се лигави и мазни на гостите, да играе едни театри на изненада, ми иде да повърна! Аз затова и не я гледам, де!

# 125
Наталия Вучкова също вярно е от Варна- да, но едва ли е точно Шанел.
Наистина ли има такава личност?

Аз също смятам че има още много боб да изядеш докато станеш личност.
Абе стига си ме разплаквала, бе! Може и да се уигавя мауко, но съм известна.

# 126
Имаше една с ник "горещо" по едно време.Та предвид темата която беше пуснала,бая си мислех дали не е Венета.

# 127
  • София
и на мен ми напомни за Венета, но е по-нагло и агресивно. Венета беше относително по-умерена и се водеше по акъла на Отилия.

# 128
''горещо'' е мама кенга .

# 129
Често тук жените си свалят задръжките,  споделят откровено проблемите си. Разголват се до край, чак понякога ми става неудобно да ги чета, защото в проблемите им има намесени и други хора- съпруг, майка, сестра, свекърва... Е, разбира се, от време на време някой изревава, че еди кой си го разпознал и казал на друг, а той пък... Панаир! И си мисля, след поредната тема, в която някой иска съвет от нас, непознатите- каква е печалбата от голата истина? Казвате си всичко и после какво? Какво печелите и изобщо на печалба ли сте, след като приспадните разходите си?

Не съм го правила, та от опит не мога да споделя, само предполагам - понякога, ако човек няма на кого или не иска "да се излага" пред познати и приятели - ползва този начин - пред непознати. Вероятно би олекнало на човек тогава, ако из форума нямаше онази групичка моралистки, които без оглед защо и как - все на кладата качват този и онзи...

# 130
  • София
Да, като задушевните разговори, които навремето се водеха при дългите пътувания във влаковете, например Варна-София. Изговорят си хората, разделят се и никога повече не се виждат.

# 131
  • Канада
В семейни отношения и клюкарника не бих пуснала лична тема.
Не мога да споделям информация, която засяга и други хора, мои близки.

В случаите, когато съм имала нужда от информация, съм участвала в други форуми и съм получавала помощ.

Не бих могла да пиша за съпруга си, или други роднини, така както го правят много хора тук.
Дори и когато  имам проблеми с тях.

Преди време съвсем случайно открих моя близка, че пише тук, в БГ Мама. За това съм по внимателна с тези изяви  Grinning

Иначе много се забавлявам на някои теми, смяла съм се с глас пред компютъра.

# 132
  • Бургас
Андариел направо го закова това с влаковете.Обикновено бях слушател и още с влизането се опитвах да отгатна дали страната отсреща ще се разприказва. Grinning

# 133
  • София

Аз по-скоро избягвам да влизам в дискусии с потребители, които старателно крият лични неща, но са умни, аргументирани и структурирани през цялото време. Те са ми по-съмнителни от онези, които плясват всички подробности на масата. В университета ме учиха, че онова, което човекът не казва е много по-индикативно от това, което казва.  Wink

Добър избор, обикновено премълчаното е болка, която е трудно поносима и за самия човек. Досега не съм виждала някой да премълчава радост, ако е на върха на щастието той въобще няма нужда да общува в повечето случаи, а само да се радва.
Но постът ти ме подсети за друг тип премълчаване, прекаленото говорене и споделяне често също е форма на премълчаване. То е като някаква по- сложна самозаблуда, в която несъзнателно се въвличат и други хора като съучастници в убедеността ти, че не криеш нищо от себе си.

Въпреки всичко и без да съдя споделящите, според мен, повечето емоционални проблеми е по- добре да бъдат разрешавани насаме и в тесен кръг. Няма как някой друг да знае по- добре от теб кое  е добре за теб. Взаимопомощта тук си я представям по друг начин, както е по раздели- майки на деца с проблеми, жени с репродуктивни проблеми, хора преживели загуба и тн.

# 134
  • Най-сетне у дома

Аз по-скоро избягвам да влизам в дискусии с потребители, които старателно крият лични неща, но са умни, аргументирани и структурирани през цялото време. Те са ми по-съмнителни от онези, които плясват всички подробности на масата. В университета ме учиха, че онова, което човекът не казва е много по-индикативно от това, което казва.  Wink

Въпреки всичко и без да съдя споделящите, според мен, повечето емоционални проблеми е по- добре да бъдат разрешавани насаме и в тесен кръг. Няма как някой друг да знае по- добре от теб кое  е добре за теб. Взаимопомощта тук си я представям по друг начин, както е по раздели- майки на деца с проблеми, жени с репродуктивни проблеми, хора преживели загуба и тн.

Много вярно ми се струва това за взаимопомощта и разделите. Сега, докато те четох, ми хрумна, че освен свръхсподелянето, смущава и дразни липсата на усет къде е мястото да споделиш и пред кого. А ако не съобразиш навреме, рискът да получиш (меко казано) нежелани реакции и неразбиране е много голяма. 

Обаче пък сякаш и прекаленото съобразяване с времето и мястото си имат слабости. На мен клюкарникът и СО са ми като хола - събувам се и влизам и от години е така. Чувствам доста хора много близки. И ето, преминах вече през два неуспешни инвитро опита, все ми се щеше да кажа какво става, но се чувствах неудобно, понеже някак тематично това просто не се връзваше. А пък писането в проблемното ми беше някак неуютно...

Общи условия

Активация на акаунт