Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо бебето ми отказва да суче?
Как мога да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма?
Какви са някои методи за подобряване на ефективността на сучене при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо бебето ми отказва да суче?
-
Как мога да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма?
За да определите дали вашето бебе получава достатъчно кърма, наблюдавайте броя на напишканите пелени за 24 часа. Обикновено се очаква бебетата на тази възраст да имат 4-5+ мокри памперса за денонощие, което е приблизително 60-90 мл на памперс. Важно е да не въвеждате допълнителни добавки като вода, чай или адаптирано мляко, за да оцените точно количеството консумирано мляко.
-
Какви са някои методи за подобряване на ефективността на сучене при бебета?
-
Защо бебето отказва да се храни от гърда?

Когато бебето усвоява кърмата страшно ефективно е нормално процесът на натрупване на излишни остатъци в червата да е по-бавен отколкото при децата на АМ, където фирата е много по-сериозна. Естествено, че като го изходите бебето насилствено ще напълни памперса, но е нормално тази остатъчна храна да е в червата.
И с всичките ми четения, обучения и практика, които имам - просто всичко се оказа, че не действа при нея (противно на всякаква логика).. 
- но имаше приоди, когато не искаше да гълта даже и това, което спявах да й "налея" буквално в устата