Детски Градини Варна Тема 4

• 45 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря,а за градините кога се подава по принцип документите?
1.04 - 10.05 в съответната календарна година.

# 511
  • ВАРНА
iv.elina, догодина за набор 2011 кой знае какво ще измислят като дати и правила за прием  Crazy

# 512
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ясно,благодаря ви ама все пак да имам някаква представа.

# 513
Някакви новини за яслата във Владиславово?

# 514
A nqkoi znae li neshto za gradinata na kapitan rai4o temenujka,koga shte q otkrivat?

# 515
  • Варна
A nqkoi znae li neshto za gradinata na kapitan rai4o temenujka,koga shte q otkrivat?
Според зам. кмета ще се готови с акт16 до края на другата седмица .... ако не са ще свикам събрание на родителите и ще търсим решение!

# 516
Da samo prazni obeshtaniq no nali imame nqkakva nadejda moje i da stane,4estit praznik na vsi4ki dnes  bouquet

# 517
Според зам. кмета ще се готови с акт16 до края на другата седмица .... ако не са ще свикам събрание на родителите и ще търсим решение!
           Ако има среща на родителите пишете ми на лични и аз идвам,все пак да чакаш 4 месеца да почне детето-май търпението ни отдавна се изчерпа

# 518
  • Варна
Здравейте! Не знам дали пиша в точната тема, но ако някой може да ми помогне с информация по следния случай, ще съм много благодарна.

Синът ми беше приет в ОДЗ по време на миналогодишната кампания - 2012. Фигурира в приемните списъци от 2012-та, по същото време декларирах(в писмена форма) записването на детето.

По стечение на обстоятелствата обаче синът ми ще започне да посещава яслата от утре. Днес приеха документите му за постъпване(резултати от изследвания, имунизации и т.н). Проблемът е в това, че от администрацията на ОДЗ-то изискват от мен да попълня декларация, че не ми се гарантира място в първа възрастова група към детската градина. Набор 2010-та.

Въпросът ми се състои в следното: след като детето е прието през 2012-та в яслена група, това не му ли дава право автоматично да се прехвърли в детската градина? Независимо от факта, че физически не е посещавало яслата, но реално фигурира в списъците и мястото му не е заето - бях предоставила медицинска обосновка, оправдаваща дългото му отсъствие и тръгването на ясла от утре.
Това автоматично преминаване от ясла към детска градина, ако все още е валидно, фигурира ли някъде като факт? В писмена форма? Изчетох информацията за прием в ДЗ и нищо такова не намерих.

Благодаря предварително!  Peace

# 519
  • ВАРНА
Тинтири_минтири , интересен казус.

цитат :" Проблемът е в това, че от администрацията на ОДЗ-то изискват от мен да попълня декларация, че не ми се гарантира място в първа възрастова група към детската градина." - това пък от къде го измислиха? Аз бих поискала декларацията и с нея - право в Общината, дирекция Образование.
Дръж ни в течение какво се случва.

# 520
  • Варна
Въпросната декларация била задължителна от тази година. 2013-та. И не знам това приумица на директорката ли е или е общовалиден документ, чрез който принуждават родителите да кандидатстват за детска градина наново. На общо основание. Независимо от това, че детето е било прието в яслена група към същото детско заведение.

За столичните детски градини изрично е упоменато следното:

Детето ми посещава яслена група в общинско ОДЗ. Трябва ли да кандидатстваме за 1-ва градинска група от септември?

Не. Децата, които са записани в общински ОДЗ-та, автоматично продължават в следващата група през септември.

Но за Варна не мога да намеря подобен текст/условие. И това ме побърква.

# 521
Здравейте! Ако има мами като мен ще се радвам да ми отговорят Simple Smile
С бащата на детето ми сме разделени, аз съм с родителските права, той плаща издръжка и има режим на виждания, от който не се възползва.
Мога ли да си запиша детето на детска градина, без неговото съдействие? Водя ли се самотен родител? Относно регистрацията, може ли да е временна и примерно да представя договор за наем? Ако не може с временна, има ли значение кога е направена постоянната ми регистрация? Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 522
  • Варна
С бащата на детето ми сме разделени, аз съм с родителските права, той плаща издръжка и има режим на виждания, от който не се възползва.
Мога ли да си запиша детето на детска градина, без неговото съдействие? Водя ли се самотен родител? Относно регистрацията, може ли да е временна и примерно да представя договор за наем? Ако не може с временна, има ли значение кога е направена постоянната ми регистрация? Благодаря Ви предварително Simple Smile
Не, не си самотна майка, защото доколкото разбирам бащата е припознал детето и плаща издръжка.
Иначе да, можеш самостоятелно да си кандидатстваш за градина, в момента искат документи само от единия родител, във вашия случай това си ти.

Относно регистрацията не мога да ти отговоря как стоят нещата.

# 523
Здравейте Hug! Присъединявам се към вас със същите вълнения и надежди като на всички ви! Не знам на колко томболи за яслена група до сега не ни огря и детето ми ходи на чиста ясла, дано тази година за първа градинска група имаме късмет Confused! Пожелавам ви го и на всички в темата Praynig!

Поне до миналата година се ползваше като предимство при кандидатстване, ако в акта за раждане на детето е отбелязано "баща - неизвестен". Ако бащата е признал детето и името му фигурира като баща в акта за раждане, никой, за съжаление, няма да ти признае факта, че бащата не е с вас и отглеждаш детенцето си сама Confused. Дано не те подвеждам, тъй като от тази година има промяна в предимствата при кандидатстване, но това мисля, че не е променено.

Можеш да подадеш само един пълен комплект документи за теб в 4 ОДЗ и/или ЦДГ в района ти по лична карта. Важно е адресът ти по лична карта да е във Варна.

http://gradini-varna.com/informaciya/procedura-za-postupvane-v-dz - тук може да видиш новата процедура за кандидатстване, актуализирана за тази година, необходимите документи са в раздел II, а на този линк http://gradini-varna.com/informaciya/spisuk-na-detskite-zavedeniq са ОДЗ и ЦДГ по райони Peace.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 16:23 от Alanis

# 524
Въпросът ми се състои в следното: след като детето е прието през 2012-та в яслена група, това не му ли дава право автоматично да се прехвърли в детската градина?
Това автоматично преминаване от ясла към детска градина, ако все още е валидно, фигурира ли някъде като факт? В писмена форма? Изчетох информацията за прием в ДЗ и нищо такова не намерих.

Ти ни изненада  Simple Smile.
Това е някаква голяма щуротия, защото никъде не е упоменато, че децата от яслените групи в ОДЗ ще кандидатстват отново за първа група. Ето цитат на точната формулировка на групите от правилата за прием:
Rаздел IV, т.4.4.
4.4. Заявления за новосформиращите се яслени групи към ОДЗ и първи възрастови групи към ЦДГ за следващата учебна година се подават в детските градини от 01.04 до 10.05. на текущата календарна година.  При наличие на свободни места заявления за прием на деца  от І до ІV   възрастова група се подават целогодишно.

Не се оставяй да те манипулират  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт