Детски Градини Варна Тема 4

• 45 507
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • там където думите не стигат ...
Утре ще ходя да подавам аз документи, имах от мин. год. принтирани няколко заявления, ама гледам 2-рата страница е различна, пък принтера ми не работи.Дали в градината могат да ми дадат заявление или трябва да търся къде да разпечатвам? Thinking

Иначе днес взехме бележката за данъците, мъжа ми чакаше на офиса до Мусала от 9.30 до 12ч..Но поне му я дадоха веднага/ експресна поискахме/.

да, аз това имах предвид - бележката за данъци би имало логика да се представя при записването .... но логика за нищо няма ...

# 676
Момичета, имам въпрос. Може да е питано много пъти, но нещо се омотах. Ако заявлението се подава от мен , гледат ли се здравните осигуровки на бащата? За бележката за данъците доколкото разбрах, трябва да е само за мен, но за осигуровките нещо не ми е ясно. Благодаря предварително.

това изискване е новост и тепърва предстои да му се "насладим" Mr. Green

# 677
Момичета,помогнете за избор на 4то заведение.Чудя си от район Приморски между ОДЗ №5 Славейче и ОДЗ №14 Дружба.Или дайте предложение за читава градина(ако не се приемаме за конкуренция),може и на лични.Благодаря на който се отзове Hug

# 678
  • Варна
Момичета, имам въпрос. Може да е питано много пъти, но нещо се омотах. Ако заявлението се подава от мен , гледат ли се здравните осигуровки на бащата? За бележката за данъците доколкото разбрах, трябва да е само за мен, но за осигуровките нещо не ми е ясно. Благодаря предварително.

това изискване е новост и тепърва предстои да му се "насладим" Mr. Green
Аз мисля, че се гледат здравните осигуровки само на единият родител. т.е на този който подава. За другият родител няма изискване.

# 679
bubka:) , аз ще ги наредя така: 1. Славейче (имам добри отзиви от разни мами), 2. Чайка, 3. Дружба, 4. Петър Берон.
Честно казано Петър Берон като адрес ми е много удобна, но базата ми се стори много остаряла, поне по снимките в сайта. На място не съм ходила.

А за осигуровките ще е много гадно, ако се гледат и на другия родител. Той мъжа ми реално се е осигурявал, но в чужбина и е просто въпрос на време да се уредят нещата в Бг регистрите, само дето със сигурност няма да стане преди класиранията пфу ! Не ми се плащат осигуровки на вятъра. При положение, че вероятността да ни приемат е минимална.

# 680
nikolovi,пак ми помагаш с отговор за което много ти благодаря Hug Наистина кой вариант е най-добър и в нашия случай(детето ми е направо за градина)-ОДЗ или ЦДГ?
bubka , аз ще подавам в 3 ДГ и 1 ОДЗ , според удобството като място и обявените свободни места.

П.П сега видях , че си питала конкретно - за Славейче има повече свободни места, аз бих подала за там ако трябва да избирам между нея и Дружба

# 681
  • Под липата
 Е, добре де!  Simple Smile Нали подаването на заявления започва от 1.04, а като ви чета, вие вече сте започнали?  newsm78  А, аз, даже, още не съм разучила кое как и къде...  Cry Голяма мъка ми е това, защото все не мога да отделя време за разследване, а ей на - 1ви  април идва със страшна скорост.

Аз с избора за ЦДГ съм готова, разбрах какви документи трябва да подготвя, но не съм наясно, тези документи само в едното от избраните ДЗ ли се подава или и в 4-те?
 Тъй като до днес, кажи-речи , не съм се интересувала от ДГ и друго ми трови животеца  Sunglasses - имате ли идея, дали подаването на документи е като преди години, т.е. с денонощно висене пред ДГ на цялата рода на детето или нещата са малко по различни. Това, с висенето, го помня от едни приятели преди 7-8 години, които спаха пред ДГ най-малко седмица и още ме втриса от спомена  newsm77

А, и друг въпрос ми излезе. Трябва да изберем 4 ДГ, това ясно..., но два от основните ми избора са ЦДГ ''Пушкин" и ''Теменужка". Те имат съответно филиали. Мога ли да посоча филиалите като 3-ти и 4-ти избор. Моля, ако знаете , споделете Simple Smile

Извинявайте за глупавите питанки, но ми трябва бързо ориентиране в ситуацията. А, за дълго ровене във форума не ми се очертава време в близките дни, за съжаление.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 23:45 от Raffaella

# 682
pilleto,nikolovi,благодаря ви   bouquet  Иначе  П.Берон и на мен ми е добре като локация,но наистина е доста стара базата...Някой ДГ направо ме сразиха,например Карамфилче.Е няма такава прастара база...Самата сграда,ако може да се нарече така,изглежда ужасно-като ниски,тесни бараки лепнати една до друга.Така ли не можа прекрасната ни община да дигне достатъчно детски градини за толкова години!Колко кооперации и молове се вдигнаха през това време ooooh!
Raffaella,от тук разбрах че се подават в някоя градина,без значение дали си кандидатствала в нея.Оттам те вкарват в системата...така че ти трябва само един комплект документи Peace

# 683
 Raffaella, така е, защото тук пишат и мами на набор 2009 и за обявените за тях таз седмични места трябва да се подадат актуални документи до петък.
 Колкото до опашките вече ги няма Simple Smile

# 684
Вчера си минах реда и аз за бележките за данъците в Информационния център зад "Мусала". Чаках от 13:45 до 17ч. и бях последната, която обслужиха. След мен останаха десетина човека, които разбираемо се разбунтуваха, охраната се намеси... Абе, много неприятно.

Има ли сред вас запознати с ЦДГ-тата в район Одесос?  newsm78 Интересува ме кои са по-читави, за да си подредя желанията в заявлението. В момента не съм в града и няма да мога да ги обходя и разгледам, затова се допитвам до вас. Само 1-вото и желание е ясно- ОДЗ-то, но оттам- нататък ми е тъмна Индия.

# 685
Със сигурност е коментирано, но мога ли аз да подам за бележка за данъци от името на мъжа ми?

# 686
Със сигурност е коментирано, но мога ли аз да подам за бележка за данъци от името на мъжа ми?

да, ако имаш пълномощно от съпруга си ...

# 687
Не, нямам, мислех, че за взимането на готовия документ ще искат пълномощно. Исках да му спестя висенето на опашка.

# 688
  • Варна
А за осигуровките ще е много гадно, ако се гледат и на другия родител. Той мъжа ми реално се е осигурявал, но в чужбина и е просто въпрос на време да се уредят нещата в Бг регистрите, само дето със сигурност няма да стане преди класиранията пфу ! Не ми се плащат осигуровки на вятъра. При положение, че вероятността да ни приемат е минимална.

И ние сме в същото положение, а и нямаме намерение скоро да оправяме нещата със здравните на мъжа ми. Откъде време и за това.

Сериозно ли има опашки за бележка за данъците? Да взема да я свърша тази работа другата седмица, че с бебе как ще ходя да вися цял ден.  ooooh!

И аз не съм проучила градините и ОДЗ-тата. Чудя се дали да не подам само в ОДЗ-та, за да ползвам след това предимството за малкото. Но ако решат да ги махат догодина ... Големи размисли и страсти ни очакват и тази година.

# 689
  • Варна
Подадох за пореден път документи, ха дано този път най-сетне и дъщеря ми да има късмет, че то милото все ме пита кога ще ходи на градина като приятелчетата си...

Преди малко се чух с една позната, каза че и 2 часа е чакала за бележката за данъците, значи още има опашки...

Общи условия

Активация на акаунт