Детски Градини Варна Тема 4

• 45 505
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
И защо вече не може в другите пунктове да се вадят бележки? Закрити са или просто точно тази услуга, която общината може да си прави служебно без да го иска от нас срещу заплащане, се отказва?

# 691
  • Варна
Не са закрити, просто вече не извършват точно тази услуга, явно е от скоро, защото в изчислителния все още има бележки по стените, на които са изброени и други места, където могат да извършат услугата, Съборни 15 примерно, но като отидеш там - изненада, информацията не била актуална  ooooh!

# 692
  • Варна
Ние сме 1-ва резерва в приема от днес.
Едва ли някой ще се откаже, ама все пак кажете ми до колко часа в петък мога да чакам и ако има незаписал се, да влезем.
Никога за 2 години и половина не сме били толкова близо Shocked

# 693
Със сигурност е коментирано, но мога ли аз да подам за бележка за данъци от името на мъжа ми?

да, ако имаш пълномощно от съпруга си ...

Миналата година мъжът ми ми вади бележката за данъците от изчислителния център, само с личната ми карта и без пълномощно.

# 694
Ние сме приети ... след две години чакане и надеждни...не мога да повярвам, като видях името му направо се разплаках. Всичко беше в последния момент, защото ми объркаха служебната бележка и днес сутринта получих от София коректната. Отидох в "Слънчо" към 11 часа и успях да подам документните към 12:15, а разбрах че крайния срок бил до 15 часа днес. След толкова нерви и напрежение, дали ще успя да хвана това класиране, резултата си заслужаваше.

# 695
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честито,момичета,късметът е бил на ваша страна.

# 696
Честито момичета, много се радвам за вас  Hug
Аз да си призная като всяко нещо в живота ми, което много го искам и не получавам, един ден прегарям и вече желанието ми се изпарява. От няколко месеца си гледам детенце вкъщи и сякаш свикнах с нея и при мисълта, че ще я дам на държавна градина- настръхвам неприятно!!!
Прави ми впечатление, че подалите документи набор 2008 са в пъти по малко от нас-2009. На какво ли се дължи това, дали пове4ето семейства са  решили вече въпроса по някакъв начин, гледане от детегледачка, баба, безработна мама или просто частна градина  ooooh! ?!

А забравих да ви кажа /ама то си пролича/, че пак не сме приети и пак сме в низините в класацията  Mr. Green
Днес директорката ми се обажда, че съм имала един месец без неплатени здравни осиг., да съм отидела да платя и занеса в градината бележка.  #2gunfire така се ядосах.... при условие, че съм без прекъснати права и мед. обслужване не ми се отказва, сега ме карат да плащам някакви си 16лв, зашото видиш ли ако ми приемат детето нямали да го запишат   #Cussing out не ги е срам... побеснях.... Веднага след това ми се обади отново, че нямало нужда да бягам в това лошо време с детето, защото от Общината разгледали случая ми и нямало проблем за тоя месец. Неме  питайте какви думи изказах за умната ни дъжавица и как отново съжалих, 4е не успяхме да се установим извън граница!!!!

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 20:37 от Dendy

# 697
  • Под липата
 Ужас! Две години чакане! А, след като работя вече 8 месеца, какво да кажа на работодателя? ( риторичен въпрос)
След 2 години, детето ми, така или иначе вече трябва да е предучилищна и щат не щат ще го приемат, ама до тогава?  Какво е това безумие? Искат родителите да работят, а условия за това няма... Отново Параграф 22...

П.П
 В ДЯ приемът ми се стори лесен. Чаках само 3 месеца след посочената дата,на която исках да бъде приет. А сега, с тези 2 години, за които сподели по -горе съфорумката, косите ми щръкнаха, като при електрически удар  ooooh!

# 698
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Просто си изкарала късмет със яслата,на нас ни предстои да чакаме 9м.

# 699
Денди, напълно те разбирам Simple Smile
Миналата година и ние бяхме така, Марти беше резерва от последните редове на класацията и така и не можа да се класира дори като резерва на първо , второ място. Вероятно родителите са избирали градини, които не са им били удобни само и само да могат да са на градина. Аз също можех да го направя, но нямам възможност да го запиша примерно на градина във Владиславово или Възраждане, като под носа ми са три градини, за които или няма места или все сме резерва Simple Smile Затова както преди бях писала, две години работех за тоя дето духа да плащам частна градина и стискахме бюджета, защото няма и кой да го гледа. Надеждата ми беше да ни излезе късмета поне при новите класирания с идеята че по-малко деца ще кандидатстват вече и имаме по голям шанс. Сега пиша и още не мога да повярвам че е приет. Честно ви казвам. И то в градината, която ни е на една крачка. И за яслата доста време почакахме - тогава пък изтеглих цялата натрупана платена отпуска и три месеца от неплатената, защото за да се върна на работа трябваше все пак да го вземат на ясла Simple Smile Ужаса е пълен както е писала Рафаела. Не го написах за да ви плаша, но явно надеждата е в задължителните 5 години, а дотогава как се спасяваме....всеки по единично както се казва Simple Smile Лошото знаете ли кое е:) С градините не се свършва - училищата се оказват още по-голяма мъка. Моя приятелка сега  се занимава с тях за голямата си дъщеря, че и с яслата на малкия - две в едно. Но за училищата се подават заявления и документи във всяко, а тук поне беше в една градина подавате желанията за каквото искате Simple Smile Докато не изкласят ще се мъчим, а после следват университетите  Joy

# 700
  • Под липата
А, късмет! Подадохме документи за прием, когато беше на 1 и 4 месеца. Посочих дата 1 май. Приеха го на 20 август, т.е, почти година от времето, в което сме подали документите. Просто ни дойде реда, това е.
 Вече бях почнала работа и го гледаше баба му. Ядосвах се, че не го приемат, че лятото свършва, иде зима, а баба му се изморява страшно. Приеха го. А сега ново кандидатстване, а приемът - мираж!
 Не те оставят да спиш и един ден спокойно в тази държава, м***а му!!!!

# 701
  • Варна
Ужас! Две години чакане! А, след като работя вече 8 месеца, какво да кажа на работодателя? ( риторичен въпрос)
След 2 години, детето ми, така или иначе вече трябва да е предучилищна и щат не щат ще го приемат, ама до тогава?  Какво е това безумие? Искат родителите да работят, а условия за това няма... Отново Параграф 22...

П.П
 В ДЯ приемът ми се стори лесен. Чаках само 3 месеца след посочената дата,на която исках да бъде приет. А сега, с тези 2 години, за които сподели по -горе съфорумката, косите ми щръкнаха, като при електрически удар  ooooh!
Сигурно за мен става дума - 2 години и кусур са до тук, и все още не сме приети.На ръба сме....

Никой ли не знае как стоят нещата... Ако случайно някой не се запише от приетите, ние като 1-ва резерва кога се записваме...до колко часа в петък трябва да чакам?

# 702
Честито на приетите дечица и техните родители!  С пожелание да бъдат много здрави и щастливи сред други дечица!  bouquet

Никой ли не знае как стоят нещата... Ако случайно някой не се запише от приетите, ние като 1-ва резерва кога се записваме...до колко часа в петък трябва да чакам?

Mmilityy, може да се обадиш в Общината да попиташ, това е телефонът на началник отдел "Образование" - Веселина Иванова - 820-722 - много мила и отзивчива госпожа.

# 703
Здравейте!Аз съм от работещите майки с неприето дете на градина,детето ми беше на ясла около година,след което така и не го приемат на градина!!!На мен също ми се наложи да мина на по-ниско ниво в работата си точно поради тази причина.За яслата беше сравнително лесно,подадох документи и след 1 г я приеха,смятам че е нормално ако ще и 2 г да се чака но да е сигурен приема,не всяка седмица да ходя да играя на томбола,вече съм извън нерви с цялата система и с всички глупости,миналата година подадох документи на първо класиране и искам да ви кажа че няма никаква точкова система,защото ние сме работещи и двамата и детето не беше прието а имаше приети деца от квартала на майки,които не работят!!Аз съм за обещетенията,даже смятам че трябва да ни изплатят и обещетения със задна дата за тази дискриминация,защото ние работещите всъщност от нашият джоб излизат тези пари както за децата,които са приети на неработещи,така и на всичките дебели гъзове в общини,министрства и т.н....да се махат всичките......да стане анархия....мръсни гадове

# 704
  • Варна
Честито на приетите дечица и техните родители!  С пожелание да бъдат много здрави и щастливи сред други дечица!  bouquet

Mmilityy, може да се обадиш в Общината да попиташ, това е телефонът на началник отдел "Образование" - Веселина Иванова - 820-722 - много мила и отзивчива госпожа.
Благодаря, ще изчакам да видим през седмицата дали ще се запишат дечицата/ то кой ли ще се откаже ooooh! , ама пуста надежда.../, и тогава ще звънна.

princes11 някои от нас "неработещите" сме такива, защото няма кой да ни гледа децата.Моето и на ясла не е ходило даже.

Общи условия

Активация на акаунт