Детски Градини Варна Тема 4

• 45 656
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ще систематизирам и новоизписаните предложения днес, вероятно по-късно вечерта за да се подложат на последен преглед. И без това днес ми звънна секретарката на Попстефанова и ми отложи срещата за четвъртък - пак по обед.

# 91
Аз искам АБСОЛЮТНО всички предимства да изчезнат - независимо сираци /много съжалявам/, деца на учители! /що за глупост  #Crazy/, близнаци - всяко дете да кандидаства поотделно - ако приемат едното, да приемат и другото - както е в университетите, деца на студенти, братя и сестри на ходещи на градина - някои от които вече отиват на училище. Деца с ТЕЛК - има няколко градини за тях - да ходят само и единствено там.

Сега какво правим ние с обикновените семейства, завършили преди 10 години образование, ходещи на работа различна от учителска, едва успяващи да гледат едно дете - обикновено, здраво дете?!?!?!? ЧУдим се при коя баба да го заведем, кой да извикаме, за да можем да плащаме сметките си.

Никакви предимства за никого - само така ще е напълно справедливо!

# 92
пеперудка01 какви ти 30 от 25с предимство погледни май месец в Светулка от 22обявени места - 22 с предимство даже си спомням че имаше даже чакащи с предимство

# 93
Аз искам АБСОЛЮТНО всички предимства да изчезнат - независимо сираци /много съжалявам/, деца на учители! /що за глупост  #Crazy/, близнаци - всяко дете да кандидаства поотделно - ако приемат едното, да приемат и другото - както е в университетите, деца на студенти, братя и сестри на ходещи на градина - някои от които вече отиват на училище. Деца с ТЕЛК - има няколко градини за тях - да ходят само и единствено там.
а и аз съм за тази идея ама няма кой да я одобри.Щом моето дете ще се върти в томболата така и всички останали деца ще се въртят на шиша!Че какво моето дете е по-различно от останалите???И какво е това дете: отива на училище, ама братчето или сестричето му ползва предимство та защо те на практика не се засичат в детската градина!Не стига че ползват предимство ами се местят и от градина в градина хоп като не им хареса старата и подават документи в удобна за тях защо се позволява това?То това е анархия!

# 94
Преди малко минах покрай филиала на Чайка.Та:новоприетите групи са в тази половина с решетките за която писах.Странно ми е при положение,че другата е със сменена дограма и свежо измазани стени в стаите,но те си знаят..............надявам се,че вътре няма да е така вехто както са вехти прозорците и решетките им. WhistlingТа значи,възможността да открият две нови групи в сградата е напълно реална и то в съвсем скоро време-цяло празно крило на два етажа,със сменена дограма и боядисани стени чака нови обитатели.Ако общината реши да отпусне пари за оборудване,за една седмица ще е готово за дечицата/по външни наблюдения/.Та нищо чудно тези 50 места одобрени на 26.10. скоро да се окажат факт-дай боже!!!!Стискам палци!!!
Интересно ми е обаче нещо друго-сега 2-те групи се водят филиал,ако напълнят и другото крило това означава автоматично ,че филиал става цялата сграда.Е тази директорка 2 сгради ли ще управлява?Много добълнителен товар ще й се изсипе.

# 95
Катеричок за коя градина в Чайка до бл4 ? Хора до края на годината няма да има нищо по сериозно ще си караме с единичните бройки е кво да се прави преди 10тина минути говорих с една от главните експерти за ДГ не попитах за името днес се започва работа с приетите деца в бившата сграда на малкия принц в края на месеца с тези от кап. Райчо и за нас чакащите нищо по обнадеждаващо Cry Sad Cry

# 96
Не се включвах от известно време, защото бях разочарована колко малко майки се събираме на срещите, а колко много пишем.
НО днес си мислех, щом не могат да се сезират или самосезират образователните институции да направят проверка на приетите деца: с предимства,  100-тни резерви влизат като приети по-късно, може ли да сезираме ПРОКУРАТУРАТА по някакъв начин. Тук си говорим за открити предпоставки за корупциони похвати, та може и да има логика. Но честно не знам как се сезира прокуратурата. Аз лично имам списък от преди месец, който е публикуван с приетите имена и ми е интересно дали съвпада с този на системата им админ, която постоянно цитират, със списъците в Министерството на Образованието и т.н.

# 97
защото бях разочарована колко малко майки се събираме на срещите, а колко много пишем.
Много е трудоемко събирането, това е.
И аз не мога да ходя където и когато си искам или се наложи с децата, затова си действам сама. Запитването ми до МОМН за записаните деца във варненските градини е входирано на 06.11.т.г. Щях да го пращам последните дни на октомври, но се забавих. Чакам отговор. Умирам от любопитство какви бройки ще ми даде Министерството за приема в Слънчева дъга и Ян Бибиян за първа група.

И аз не знам как се сезира прокуратура, в момента се напъвам да разбера Embarassed. Ще си напиша една жалба свободен текст, ще прикрепя списъкът с децата, посещаващи в момента ДГ и идиотския списък от ел.регистър с резервите, чиито имена са в списъка от ДГ. И после ще видим. Само съм малко бавна....

# 98
Катеричок за коя градина в Чайка до бл4 ? Хора до края на годината няма да има нищо по сериозно ще си караме с единичните бройки е кво да се прави преди 10тина минути говорих с една от главните експерти за ДГ не попитах за името днес се започва работа с приетите деца в бившата сграда на малкия принц в края на месеца с тези от кап. Райчо и за нас чакащите нищо по обнадеждаващо Cry Sad Cry
Ами не знам до кой блок е,но е тази в която беше Малкия принц.Определено им място за още поне две групи,въпроса е кога ще решат да ги открият.Място има,сега остава и желание да има.И какво точно е искала да каже с това,че днес започват работа с децата там?Че те си тръгнаха още в понеделник децата официално, видях подскачащи главички през прозореца.
Някой беше писал,че кмета щял да ходи там днес,та може би е официалното й откриване CrazyВ негова чест и за 2 дни са изчистили целия двор от буреняците,а беше направо джунгла.Ама друго си е да ти дойде Кирчо на крака. Sick

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 15:45 от kateri4ok

# 99
http://www.moreto.net/novini.php?n=192154
ще има ама за догодина...и тогава приоритет ще им приемането на набор 2008 а за нас не знам...

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 17:47 от peperudka01

# 100
Запитването ми до МОМН за записаните деца във варненските градини е входирано на 06.11.т.г. Щях да го пращам последните дни на октомври, но се забавих. Чакам отговор. Умирам от любопитство какви бройки ще ми даде Министерството за приема в Слънчева дъга и Ян Бибиян за първа група.

Имам отговор от министерството на мейла си. Имайте няколко часа търпение, ще го кача някъде и ще ви дам линк. Има много интересни неща, погледнах набързо само 2 градини. Бройките са повече от обявените, нали не се съмнявате  Simple Smile

# 101
Запитването ми до МОМН за записаните деца във варненските градини е входирано на 06.11.т.г. Щях да го пращам последните дни на октомври, но се забавих. Чакам отговор. Умирам от любопитство какви бройки ще ми даде Министерството за приема в Слънчева дъга и Ян Бибиян за първа група.

Имам отговор от министерството на мейла си. Имайте няколко часа търпение, ще го кача някъде и ще ви дам линк. Има много интересни неща, погледнах набързо само 2 градини. Бройките са повече от обявените, нали не се съмнявате  Simple Smile

Toва вече е нещо Grinning Сега давайте да извадим имената, които не фигурират в списъците и да искаме незабавно отписване на тези деца и oсвободeните места по осмотрение на този който отговаря, тъй като групите са безобразно раздути, да бъдат обявени възможно най-скоро за прием... Защо ние ще треперим и ще чакаме да ни изтеглят голям номер, независимо кой междувременно е приет и кой не, а хората направо ще влизат?
Също и периодични проверки, че да не си помисли някой другия месец да се намърда отново.

# 102

Имам отговор от министерството на мейла си. Имайте няколко часа търпение, ще го кача някъде и ще ви дам линк. Има много интересни неща, погледнах набързо само 2 градини. Бройките са повече от обявените, нали не се съмнявате  Simple Smile

Сигурно има поне 100 деца , които ходят вече на градина , а не са приети в електронния регистър  . Сега , ако има как да се проверят и фалшивите предимства , ще излязат още най-малко 50 деца, които са приети "по втория начин" . Има и такива деца , които са приети по "редовния" начин , като случайно са им изтеглили достатъчно голямо "случайно" число , за да бъдат приети ... Това , обаче, трудно може да се докаже . Аз знам със сигурност едно такова детенце . И нека не ни разказват , че софтуера генерира числата само !! Аз съм програмист по образование и ми е ясно как може да се манипулира който и да е софтуер .

# 103
Имам въпрос към Регистър: Как така за обявените 25 места във филиала на ОДЗ Чайка има записани 30 деца, а за Теменужка от обявени 36 записаните са 41!?!?!? Това е за набор 2009. Ето извадка:
 - ЦДГ №04 "Теменужка"    Първа група 2009    36    до 26.10.2012    резултат - 41    Анджела Дахари    8050 / 19:00 26.10.2012    записал се    
 - ОДЗ №04 "Чайка"    Първа група 2009    25    до 26.10.2012    резултат - 31    Стефан Д. Димитров    8360 / 19:00 26.10.2012    записал се (30 е прието, но незаписало се дете)

# 104
Имам въпрос към Регистър: Как така за обявените 25 места във филиала на ОДЗ Чайка има записани 30 деца, а за Теменужка от обявени 36 записаните са 41!?!?!? Това е за набор 2009. Ето извадка:
 - ЦДГ №04 "Теменужка"    Първа група 2009    36    до 26.10.2012    резултат - 41    Анджела Дахари    8050 / 19:00 26.10.2012    записал се    
 - ОДЗ №04 "Чайка"    Първа група 2009    25    до 26.10.2012    резултат - 31    Стефан Д. Димитров    8360 / 19:00 26.10.2012    записал се (30 е прието, но незаписало се дете)

Има отказали се деца, натиснете бутона Пълен списък. Номерът отпред е пореден номер в списъка, той се запазва. Общият брой приети деца в зелено си отговарят на бройките.

Относно въпроса за свободните/заети места за родените 2007-ма трябва и изведените резултати, трябва да зададете въпросът в Дирекция Образование. Ние нямаме информация за тях. Както писах, ние не взимаме решения. Единствено изпълняваме.

Има и такива деца , които са приети по "редовния" начин , като случайно са им изтеглили достатъчно голямо "случайно" число , за да бъдат приети ... Това , обаче, трудно може да се докаже . Аз знам със сигурност едно такова детенце . И нека не ни разказват , че софтуера генерира числата само !! Аз съм програмист по образование и ми е ясно как може да се манипулира който и да е софтуер .

Не е нужно да сте специалист за да разберете, каква е идеята случайните числа да се присвояват на децата при външна услуга-сървър.

Класиранията са архивирани в random.org, броя деца, дата, час, случайно число към регистрационен номер. Свободен достъп до архива от самото начало ще има съвсем скоро. Няма възможност за пренареждане на списъци, това е беше първоначалната идея. Това е положението.

Поздравления за ivi_81 и мненията, които е написала.

Общи условия

Активация на акаунт