Детски Градини Варна Тема 4

• 45 499
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • там където думите не стигат ...
значи всяко новодошло студентско семейство във Варна е с осигурено място за детето в детска градина, БЕЗ нито лев платени данъци в тази община ... БЕЗУМИЕ, но факт - съседите ми са под наем и са от градче на 200 - 250 км оттук, уж студенти....децата ни са родени в една година, но ... ето те вече имат място в най-удобната градина, а са тук от няколко месеца ....  #Crazy А ние дето сме родени, учили и работили във Варна ......  Crossing Arms 

реално няма много промени по правилата по приема ....

# 406
значи всяко новодошло студентско семейство във Варна е с осигурено място за детето в детска градина, БЕЗ нито лев платени данъци в тази община ... БЕЗУМИЕ, но факт - съседите ми са под наем и са от градче на 200 - 250 км оттук, уж студенти....децата ни са родени в една година, но ... ето те вече имат място в най-удобната градина, а са тук от няколко месеца ....  #Crazy А ние дето сме родени, учили и работили във Варна ......  Crossing Arms 

реално няма много промени по правилата по приема ....

Някой знае ли реално колко са тези студенти, които са записани и двамата във Варна и имат деца???? По мое време не бяха много.....да не казвам единични бройки.... Не мисля, че те са проблем, според мен е по-важно да се наблегне на децата вкарани по "втория" начин, да се отстранят от градината, ако се докаже, че са неправомерно приети. А те са повярвайте доста.... Нека да понесат последствията родителите!!! Защо си мислят, че като махнат детето наказват него....по същата логика, това че не е прието едно дете, то пак е един вид наказано...

# 407
  • Варна
rbrbo99o, и ние сме на частна занималня още. Нашата нова градина така и не отвори! Последно не знаят кога ще стане .... имали проблем с акт 16 .... аз това им го казах още декември!:)

# 408
  • София
а казаха ли кога ще публикуват новите правила и кога ще обявяват пак места за набор 2009? Продължава ли старата практика всеки петък да се обявяват места и от кога?

# 409
В някои университети във Варна приемат по документи. А в техническия изпита беше много лесен миналата година. Имат специалности без много кандидати . Значи влизате си, плащате обче такса на университета за двамата и хоп- предимство, че даже и стипендия за майка на дете до 6 години ви се полага. После не ходите на изпити и прекъсвате по слаб успех или пък ходите и ставате висшисти.
 И да видим ще махнат ли това тъпо предимство , ако имат 1000 студента с предимство.

# 410
Здравейте Simple Smile
Дъщеричката ми е родена Декември 2011 и искрено се надявам на есен да може да тръгне на градина-яслена група. Тепърва започвам да се интересувам по темата, но разбирам, че май съм позакъсняла. Доколкото разбирам трябва да кандидастваме в ОДЗ, за да може детето след третата година от яслена група да продължи в детската градина , нали така? Документи трябва да подам от 01.04 до 10.05 в едно от ОДЗ-тата, които съм избрала. Трябва да представя бележка за платени данъци и бележка от работодателя САМО за единия родител. Класиранията излизат юни.
Извинявам се, че повтарям инфо, което най-вероятно ви е до болка познато, но искам да съм уверена, че съм наясно. Ако някъде греша, моля поправете ме.
Пожелавам успех на всички !!!

# 411
lukrecciana е напълно права. Трябва "с техните предимства по техните глави".  Simple Smile

# 412
Здравейте и от мен!
Желай да изкажа голямото си разочарование от хората който работят в така наречената Община Варна.Тях въобще не ги интересува какво се случва с деца приети и неприети..
Ние сме приети на Капитан Райчо,записах детето си в последния момент.защото до последно се чудехме с моето семейство как да постъпим,кое ще е най разумно.....,но ето няма нищо разумно в тази страна.Да, приети но не ходим,сега ходим на полудневна частна градина където детето ми се чувства добре и ходи с голямо желание..,а после когато дойде момента да тръгне на детската градина,пак раздяла-пак промяна за това малко дете!
Ще ви кажа и от какво по точно съм разочарована,ходих ме на среща при новоизбраната г-жа Попстефанова да ми обясни процедурата по прехвърляне. Както и да е,разбрах че и това ставало много трудно,още повече че ние сме приети в"Циганската детска градина"по думите на някой родители,но не това е моя проблем,а далечното разстояние и неудобния транспорт.А според тях общинарките(при нея имаше две много" възпитани жени'')транспорта във Варна бил много удобен.Споменавайки им наш съседен град,където хората градоустройствено отидоха много надалече,ми отговориха да съм се преместила там....
Споменах им за форума,дали поне малко обръщат внимание на това което коментират майките относно детските градини,но едната от тях ми отговори,че не съм била аз тази която ще и казвала какво да чете.....много арогантно държание от жени който уж се интересуват какво се случва!!!и още много други неща.
А сега пак стоим и се чудим,какво да правим дали да чакам тази детска градина някой ден да отвори врати или да започнем новото старо чакане!!
Не търся съвет от вас просто исках да ви разкажа макар и кратко,че на тези хора не им пука за вас,просто стойте кротко и си чакате докато ви дойде редът!

# 413
 Бихте ли споделили информация относно детските клубчета и платени градини .Благодаря Simple Smile

# 414
Коя е "Циганската детска градина " , че за 1ви път го срещам това определение ?

# 415
  • Варна
MaPuHa88 в случая визират Теменужка на кап.Райчо, макар и доста незаслужено. Градината е създадена като социален проект, като сега са приети 72 деца от които 1 ромче.Simple Smile По-нататък ще се приемат още 28 деца от рискови семейства, жертви на дом. насилие и социално слаби(последното включва и роми) за които има социален център в сградата. Детската градина още не работи, а социалния център съвсем не се знае кога и дали ще заработи.

# 416
MANUEL, четат четат. Даже повече отколкото трябва. По-добре ходи на груповите срещи в общината, ако имаш въпроси. Специално тоя за преместването мисля, че е бил дискутиран при последната среща.

# 417
В някои университети във Варна приемат по документи. А в техническия изпита беше много лесен миналата година. Имат специалности без много кандидати . Значи влизате си, плащате обче такса на университета за двамата и хоп- предимство, че даже и стипендия за майка на дете до 6 години ви се полага. После не ходите на изпити и прекъсвате по слаб успех или пък ходите и ставате висшисти.
 И да видим ще махнат ли това тъпо предимство , ако имат 1000 студента с предимство.

Момичета, пак ви казвам- не са проблем тези деца на родители студенти.... Не са много въобще, ако може да се изкара една статистика на предимствата ще се убедите в това. Кой родител ще се занимава да се запише студент, че и съпругата му, че изпити трябва да се държат, а ако са по документи, знаем какви са таксите в този университет, че и минимум по два семестъра трябва да изкарат, защото приема в градините е май, а в университетите е юли-септември. Едва ли някой ще тръгне да се занимава с това (не че няма въобще, но като цяло са много малко) . Проблем са децата приети нелегално, които ние реално не виждаме колко са и кои са (освен да ходиш от градина на градина със списъка и да следиш за излишни имена ), това е проблема, защо  едни могат да "играят" в томбола, а други не....и защо остават безнаказани тези деца и родители, че и директорите на градините... Нека да помислят в Общината и по този въпрос.....

# 418
Бихте ли споделили информация относно детските клубчета и платени градини .Благодаря Simple Smile

Ние сме в "Детско Селце" от една седмица и сме доволни, с много добри впечатления,като цяло.

# 419
Ние сме в Шарен свят и съм много доволна от там - а което е по-важно детето ми също. Има тема за частните градини и замнимални: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587455.60

Общи условия

Активация на акаунт