Детски Градини Варна Тема 4

• 45 587
  • 752
  •   2
Отговори
# 540
Чудесно е, че са обявили местата за новия прием, но дали някой ще се сети за набор 2009?  Кога тези деца ще имат шанс?

# 541
  • там където думите не стигат ...
Здравейте, някой знае ли защо няма обявен прием в ЦДГ Мир ? И местата за ОДЗ в графа за бройки в първа група - дали са извън яслените бройки, които автоматично ще преминат в нея? newsm78

# 542
Вече не знам за коя година  свободните места за детските градини в район Одесос са най-малко- само 353 места.... За Приморски- 505, а за Младост- 617. Защо не оправят това райониране....нима в Одесос има най-малко деца?????? Най-много неприети има точно в този район....

# 543
Вече не знам за коя година  свободните места за детските градини в район Одесос са най-малко- само 353 места.... За Приморски- 505, а за Младост- 617. Защо не оправят това райониране....нима в Одесос има най-малко деца?????? Най-много неприети има точно в този район....
Пффф!Явно борбата ще е жестока. И ние сме в този район.  Sad
Аз за пръв път ще подавам документи и още не съм в час твърде, затова ще ви задам един въпрос, който се надявам да не е глупав. Мисля да кандидатствам за ОДЗ и за двете деца (на 3г. и на 1г. и 3 мес.) Имам ли право, обаче, да кандидатствам едновременно и за ясла и градина за всеки случай и отделно ли става това- в различните заведения с отделни декларации?

# 544
Местата са една идея повечко от м.г.
Тогава на 22,03,2012 обявиха:
Одесос - ясли 22 места; градински 279 места
Приморски ясли 177; градински 553
Младост - ясли 87; градински 572
Варненчик - ясли 125; градински 115
Яспарухово - ясли 25; градински 160
отделно селата Тополи, Каменар, Звездица

За класирането на 31.05.2012 бяха обявени общо: 482 ясленски места и 1717 градински = 2199 общо.
Кандидатите бяха: 1239 деца за ясленски групи; 2647 за градински.

Тази година са: 396 ясленски и 1951 градински =  2347 места.

Но би трябвало да има предвидени места за задължителната 5-годишна предучилищна. Би трябвало да намерят места за 2009-ти набор.
А и са обещали "нови" 960 места в рамките на тази година http://www.moreto.net/novini.php?n=197472, а според "новините" през тази година са открити "нови" 450 места http://www.moreto.net/novini.php?n=196257. Последното да се чете в кавички  Joy

# 545
Ха, за нашия район за първа група местата са били 115, а сега са 166 /два пъти ги смятах/. Ще гледам оптимистично, пък...

# 546
  • Варна
Чудесно е, че са обявили местата за новия прием, но дали някой ще се сети за набор 2009?  Кога тези деца ще имат шанс?
Мислех, че това сме го уточнили?!?!? На последната среща в общината казаха:" Първо за 5 годишните, защо сме длъжни по закон, после 2010 .... а 2009 горят!"

# 547
Аз за пръв път ще подавам документи и още не съм в час твърде, затова ще ви задам един въпрос, който се надявам да не е глупав. Мисля да кандидатствам за ОДЗ и за двете деца (на 3г. и на 1г. и 3 мес.) Имам ли право, обаче, да кандидатствам едновременно и за ясла и градина за всеки случай и отделно ли става това- в различните заведения с отделни декларации?

Мен ме интересува също защо деца с малка разлика не участват както близнаците с предимство при кандидатстване в едно ДЗ? Родителите трябва да се надяват едното поне да изкара късмет, че другото да се ползва с предимство. Миналата година не успяхме с голямото, да видим как ще сме тази година с малкото Sad

# 548
В ЦДГ Мир е обявен нулев прием, тъй като основната сграда подлежи на ремонт.

# 549
Здравейте, прочетох темата и явно нещо и аз не разбрах.Искам да ви попитам, имам следният проблем: Детето ми е родено през 2010 и сега ще кандидатстваме за градина. С бащата сме в брак, но той е софиянец-със софийска лична карта. Записан е в общината като настоящ адрес, но не и с постоянен, което означва, че той не може да подаде документи. Проблемът идва от това, че именно той работи, а аз не.Аз стоя и си гледам детето,докато влезе на градина. Бях в бюрото по труда до средата на февруари, след което се отписах. Сега да разбирам ли че за да успея да подам документи за градина, трябва да се запиша отново в БТ , за да взема бележка, и това че ще съм регистрирана безработна, намалява ли шанса на детето ми, да бъде прието. Да отбележа, че таткото неиска да сменя личния си документ и остава със софийска карта. Моля ви, ако знаете нещо-кажете.

# 550

Имаш право да, за чиста ясла се кандидатства отделно !

# 551
  • Варна
Мога ли да видя някъде списък с приетите деца през 2012, в частност ме интересува дали за "Пушкин" има много кандидати с предимства? А как може да се разбере дали новите групи ще бъдат настанени в основната градина или във филиал?

# 552
Мога ли да видя някъде списък с приетите деца през 2012, в частност ме интересува дали за "Пушкин" има много кандидати с предимства? А как може да се разбере дали новите групи ще бъдат настанени в основната градина или във филиал?
Звънни на директорката и питай за коя сграда ще е приема. А иначе миналата година - кандидати 154, приети 30, от тях с предимство 19.
http://gradini-varna.com/....... слез надолу в списъка с приетите и ще видиш за миналогодишния прием за всички градини. Гледай където пише "Срок на подаване на документи до 10.05.2012"

# 553
  • Варна
Diraq, много ти благодаря за подробния отговор   bouquet

# 554
Мен ме интересува също защо деца с малка разлика не участват както близнаците с предимство при кандидатстване в едно ДЗ?
Бих се подразнила на подобно предимство, съжалявам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт