Детски Градини Варна Тема 4

• 45 629
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И още един въпрос.....разбрах,че родителя,който подава документите и е безработен трябва да е записан на борсата.Понеже съпругът ми е в чужбина и не може да извади документи ,ще подавам аз.Безработна съм,ще се запиша на борсата.Внасям си сама здравните осигуровки,но дотам,никакви други.Ще има ли проблем при подаване на документите за не внесени социални осигуровки?

# 556
  • Варна
Хайде една добра новина за разнообразие! Родителите на деца в Теменужка на кап.Райчо днес да чакат мейл за изследвания! newsm44
Ние сме с варицела и ще започнем след 20дни, но все пак новината е добра!

# 557
Здравейте! Дъщеря ми е родена 2010 г. и предстои да подам документи за детска градина. Насочила съм с към: 1. "Ян Бибиян" 2. "Незабравка" 3. "Слънчева дъга" 4. "Д-р Петър Берон". Видях, че за "Ян Бибиян" са обявени 46 места в 2 групи. Струва ми се, че броят е твърде малък. Да не би това да означава, че и двете първи групи ще бъдат във филиала на ул. "Добруджа"? Моля, ако някой може, да ми отговори. Ние живеем срещу входа на "Ян Бибиян", но това не е предимство Simple Smile А филиалът ми изглежда доста неугледен... Не е предимство и това, че дъщеря ми ходи на ясла от септември 2011.
И още нещо - за "Незабравка" чувам и чета само хубави неща. Ако някой има преки впечатления, моля да сподели. Бих я писала на първо място, все пак са обявени 90 места за нея, но пък ме притеснява мястото. Там зимно време не е ли трудно достъпно, дори и с кола? Като си помисля, че за да стигна, трябва да мина "Братя Бъкстон", която по условие се заледява с първото падане на температурите, а после и през тунела под '"Левски", а после и през "Ген. Попов", която е усойна пързалка цяла зима, лошо ми става...

# 558
  • Варна
simad, и аз имах същото питане, само че за "Пушкин" и тук ме посъветваха да звънна да попитам директорката, така и направих (30 деца ще са в централната градина и 20 във филиала, ако и някой друг се интересува), така че можеш да направиш и ти същото - да звъннеш на директорката на "Ян Бибиян", май това е единственият начин да получиш отговор:)

# 559
Мен ме интересува също защо деца с малка разлика не участват както близнаците с предимство при кандидатстване в едно ДЗ? Родителите трябва да се надяват едното поне да изкара късмет, че другото да се ползва с предимство. Миналата година не успяхме с голямото, да видим как ще сме тази година с малкото Sad

Защото да родиш деца с малка разлика е личен избор, а близнаците се появяват не съвсем планирани, нали  Wink. Ще намериш отговора на въпроса си на 27-ма стр. на софийските страсти градински => http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705708.390

elma123, децата набор 2009 на есен ще се водят втора група, защото в момента са първа. Но, за да кандидатстваш за места, първо трябва да има обявени такива. Ще трябва да следиш редовно в сайта на регистъра.
В момента в ОДЗ Приказка са обявени 32 места в 2 групи за новия прием на набор 2010 и 20 места за яслената група.

# 560
Веско, честито! Голямо чакане беше за тая Теменужка. Дано всичко да е вече наред.

За неучаствалите досега в лотарията. Само да ви кажа, че ако алгоритъма продължава да е с едно случайно число за дете както беше до сега, не мислете че ако не ви приемат в една от желаните градини, имате шанс да ви приемат в друга. Просто ще сте със същото ниско случайно число за всичките си желания. Така че дали ще кандидатвате за една, две или четири градини няма особена разлика.  Казвам го, за да сте психически подготвени.

# 561
Веско, честито! Голямо чакане беше за тая Теменужка. Дано всичко да е вече наред.

За неучаствалите досега в лотарията. Само да ви кажа, че ако алгоритъма продължава да е с едно случайно число за дете както беше до сега, не мислете че ако не ви приемат в една от желаните градини, имате шанс да ви приемат в друга. Просто ще сте със същото ниско случайно число за всичките си желания. Така че дали ще кандидатвате за една, две или четири градини няма особена разлика.  Казвам го, за да сте психически подготвени.

Да , това е най-гадното, ако на детето се падне малък номер, няма шанс да го приемат никъде, в нито една от възможните 4 градини.

# 562
  • Варна
Здравейте, от прочетеното разбирам, че децата набор 2009 не кандидатстват сега, а ко евентоално се появи някоя бройка, тогава ... правилно ли съм разбрала? и втори въпрос, моето дете е родено края на декември 2009, мога ли да подам с набор 2010, някой има ли подобен казус?

# 563
Здравейте, от прочетеното разбирам, че децата набор 2009 не кандидатстват сега, а ко евентоално се появи някоя бройка, тогава ... правилно ли съм разбрала? и втори въпрос, моето дете е родено края на декември 2009, мога ли да подам с набор 2010, някой има ли подобен казус?

Набор 2009 г. вече кандидатстват единствено ако се появи някоя бройка в сайта на Общината или евентуално ако открият нова група за този набор  Peace

Независимо, че детето е родено в края на 2009 г.  задължително кандидатства за първа група в тази година, когато става на 3 години. Дори и да е родено на 31.12  Peace

# 564
Вече не знам за коя година  свободните места за детските градини в район Одесос са най-малко- само 353 места.... За Приморски- 505, а за Младост- 617. Защо не оправят това райониране....нима в Одесос има най-малко деца?????? Най-много неприети има точно в този район....
A НЯКЪДЕ ИМА ЛИ ОБЯВЕНИ БРОЙКИТЕ НА  КАНДИДАТСТВАЛИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПО РАЙОНИ?търсих , но не намирам инфо , а се двоумя за кой район да кандид-ме.Ще съм мн благодарна.....

# 565
Вече не знам за коя година  свободните места за детските градини в район Одесос са най-малко- само 353 места.... За Приморски- 505, а за Младост- 617. Защо не оправят това райониране....нима в Одесос има най-малко деца?????? Най-много неприети има точно в този район....
A НЯКЪДЕ ИМА ЛИ ОБЯВЕНИ БРОЙКИТЕ НА  КАНДИДАТСТВАЛИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПО РАЙОНИ?търсих , но не намирам инфо , а се двоумя за кой район да кандид-ме.Ще съм мн благодарна.....

Вече не се виждат в сайта на Общината. Само да кажа, че като кандидатствахме с баткото през 2010, най-много неприети деца имаше в район Одесос, след това в Приморски. За Младост бяха приети всички деца, които са кандидатствали в този район. 2011 и 2012 не съм следила бройките.

# 566

Вече не се виждат в сайта на Общината. Само да кажа, че като кандидатствахме с баткото през 2010, най-много неприети деца имаше в район Одесос, след това в Приморски. За Младост бяха приети всички деца, които са кандидатствали в този район. 2011 и 2012 не съм следила бройките.

E , АЗ СЕ ДВОУМЯ М-У ОДЕСОС И ПРИМОРСКИ...ПРИКАЗКА.....АМА ПОНЕ ДА ИЗБЕРА ПО- МАЛКОТО ЗЛО:)

# 567
  • Варна

Според мен дефицита в Приморски беше по-голям, имаше по 360 резерви в популярните ДГ ... Ако искате мога да кажа колко места е имало за отделни градини ..... за целия район не ми се смята.

# 568
Изтриха старото инфо за приема през 2012г. и сякаш  някой ми казва- набор 2009 - който е приет приет, другите да чакат до година задължителната подготовка! Само аз ли съм с тази психологическа нагласа?! То не, че последните месеци имаше някакво движение, но все пак.......Преди сякаш таях надеждица от петък до петък, че може да ни огрее някое местенце, а сега и това го няма Sad

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 15:46 от Dendy

# 569

Според мен дефицита в Приморски беше по-голям, имаше по 360 резерви в популярните ДГ ... Ако искате мога да кажа колко места е имало за отделни градини ..... за целия район не ми се смята.
ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА

Общи условия

Активация на акаунт