От къде да започна ?

• 4 668
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Момичета има една питанка:
Вярно ли е, че лице , което дължи някакви местни данъци / не върху имота, който ще се прехвърля/ и здравни осигуровки няма право да прехвърля имот newsm78

# 16
Имаше такова нещо , но дали е актуално , не съм сигурна .
Попитай в адвокатската тема . Peace

# 17
Моята адвокатка ми каза само за задълженията на имота, който ще прехвърляме, но все пак.....
Да съм наясно, какво ще заплащам

# 18
Това със здравните осигуровки не се прие . Нямат отношение към превърлянето на имота .
По казуса на авторката - няма нищо за притеснение , разполагаш с много чист вариант - покупко - продажба и собственост по 1/2 ,  но превърляйки своята част на детето , това значи , че бившият съпруг повече няма да плаща и дела си върху ипотеката , така ли сте се разбрали ?

# 19
  • София
Да разбирам ли, че е възможно бащата да прехвърли своята 1/2 от имота на непълнолетното си дете, но ипотеката да се плаща от майката?

# 20
Това със здравните осигуровки не се прие . Нямат отношение към превърлянето на имота .
По казуса на авторката - няма нищо за притеснение , разполагаш с много чист вариант - покупко - продажба и собственост по 1/2 ,  но превърляйки своята част на детето , това значи , че бившият съпруг повече няма да плаща и дела си върху ипотеката , така ли сте се разбрали ?
По принцип искам да се прехвърли на детето, че той няма да плаща ипотеката не ме притеснява, аз мога да си поемам разходите по нея.
Моята адвокатка ми предложи да прехвърлим първо имота, за да може докато назначат делото той да няма възможност да се откаже. Дали това е по-добре  newsm78

# 21
Да , по-добре е . След като има покупко-продажба , той вече не може да има претенции . Peace
Не с дарение или нещо друго ! Naughty
Защото може да реши да го развали след време .

# 22
А при покупко -продажба трябва ли да му превеждам пари

# 23
Не би трябвало , нали на детето се продава , не на теб . Peace

# 24
Благодаря за отговора!

# 25
А при покупко -продажба трябва ли да му превеждам пари

ако го продаваш, половината ще бъде за бебето, няма да го продаваш толкова лесно                                                                   

# 26
Е, как така ще се продава каквото и да било на бебе?  newsm78
Самата дума "продажба" означава, че даваш нещо в замяна на пари.

# 27
Може , Киарче , на детето се назначава адвокат - особен представител .

# 28
Аз отново съм с  въпросче тук:
Съпругът ми има изтеглен потребителски  кредит през 2007 година / тогава не сме били женени /, аз съм записана само като лице за контакт.От 2010 година той не е плащал вноски.Има покана за доброволно внасяне, на която той не е отговорил.Има писмо и до мен / днес научих за него от юли месец/ и ме водят съдлъжник.В момента той има запор на заплатата.
Дали ще запорират и моята?
А след развода ако той не плаща, аз ли трябва да плащам?

В сряда имам среща с адвокатката, но до тогава ако някой може или е минал от тук нека отговори.

# 29
Нямам опит с кредити , но имам колеги , които доста си изпатиха от некоретни платци .
Ако наистина се водиш съдлъжник , за банката няма никакво значение дали сте женени или разведени - ще си търси парите И от теб . Sad

Общи условия

Активация на акаунт