Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 539
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Между другото, някой предложи да разгледаме образа на Гюлфем. И на мен ще ми е интересно да го дискутираме. Съгласни ли сте? Ама аз ще пиша утре, че е късно и ще трябва да ставам рано:)

# 151
  • Мюнхен
Всъщност да, Хатидже е много чувствителна и ранима. Такава натура като нея е изключено да бъде както казват "злобна". И знаеш ли чудя се на феновете на Хюрем които казаха, как султана казал на Хатидже да не се бърка, а не казаха как султана каза на Хюрем: "ти с какво право се бъркаш между Хатидже и Ибрахим, аз не се бъркам ти ли ще се бъркаш?"
Както и да винаги е било трудно да се гледа обективно, всеки има любими персонажи, но нали затова обсъждаме и аз се надявам на вече не толкова крайни мнения. Както на мен не ми убягват понякога по някоя проява на съчувствие от страна на Хюрем към наложниците и както ми стана кофти за Лео, така се надявам и че ще има хора да се опитат да бъдат по обективни и да кажат поне една добра дума за наште герои, но разбира се това е лично мнение и решение на всеки от нас:) А иначе любовта на Ибрахим и Хатидже е една от водещите линии в сюжета и тва ако някой отрече значи е гледал само това което иска да види.

На теб поздрави отново:)

Пействам си ги тук отговорите, че късно разбрах за новата тема, а виждам, че си струва да отговоря на KATI-P и Елена Алексиева

Аз лично нямам нищо против различното мнение. Дискусиите са приятни и ни показват понякога неща и страни на нашите любимци, които ние не искаме да видим или просто сме пропуснали. Но това, което не харесвам е когато се хвърлят обвинения и обиди в пространството, без да бъдат подплатени или без никакви факти, просто защото на някого така му харесва. Не визирам този пост, а по принцип. Не виждам например никаква логика в изказването, че Хатидже е ранима и чувствителна и затова не може да бъде злобна. Хатидже е в моите очи една разглезена принцеса, която беше мила и добра, докато всичко и беше наред. Съгласна съм, че мина през много изпитания, но това не е оправдание. Възможно ли е една жена, която е чувствителна и ранима и не е злобна, да раздели едно невинно дете от майка му? Може ли да прости на мъжа си, а да иска да убие лдбовницата му? Може ли да прости после на любовницата, само защото тя и доносничи и има полза от нея? Може ли да зареже децата си и да се занимава само с интриги? Може ли да търси жена, която да развали брака на брат и, само защото Хюрем и показа, що за съпруг е нейният? А дори и не се замисли над думите му и над причините, които го подтикнаха да и изневери, защото тя самата беше виновна затова. Мога да изредя още много неща, но ще се повторя пак, зашото никой не ми отговори. Възможно ли е една добра, ранима и чувствителна жена (демек ангелче  Joy ) да е готова да жертва живота на целият харем, за да опази една робиня (Фирузе) и то само за да накаже Хюрем, която дори и със задни мисли и разказа истината за аферата на мъжа и? Пък и да забравим за момент факта, че Хюрем го направи нарочно. Ако двете бяха все още приятелки и Хюрем и Ибрахим нямаха проблеми, тогава все още ли щяхте да сте на мнение, че една истинска приятелка трябва да си трае когато разбере, че мъжа на другата и изневерява и очаква дете от него? Аз лично бих и казала. И след като и кажа, това значи ли, че тя след това трябва да разбие моето семейство? Това ли са постъпките на една чувствителна и ранима жена?

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 08:12 от bggirl22

# 152
  • Мюнхен
Между другото, някой предложи да разгледаме образа на Гюлфем. И на мен ще ми е интересно да го дискутираме. Съгласни ли сте? Ама аз ще пиша утре, че е късно и ще трябва да ставам рано:)

И на мен ще ми е интересно, защото тя е доста потайна и странна личност

# 153
Тук преди няколко поста се спомена Мария.
А може ли да кажете какво стана с нея?Как така изчезна,нали се грижеше за Хюрем и децата?

# 154
  • Варна
А може ли да кажете какво стана с нея?Как така изчезна,нали се грижеше за Хюрем и децата?

Май я изгониха някъде след като онази Гюлфем се опита да я убие по погрешка ...инъче и на мен ми беше много симпатична, един от малкото положителни образи в сериала Simple Smile

Някой знае ли колко ще са общо серийките?

# 155
Всъщност да, Хатидже е много чувствителна и ранима. Такава натура като нея е изключено да бъде както казват "злобна". И знаеш ли чудя се на феновете на Хюрем които казаха, как султана казал на Хатидже да не се бърка, а не казаха как султана каза на Хюрем: "ти с какво право се бъркаш между Хатидже и Ибрахим, аз не се бъркам ти ли ще се бъркаш?"
Както и да винаги е било трудно да се гледа обективно, всеки има любими персонажи, но нали затова обсъждаме и аз се надявам на вече не толкова крайни мнения. Както на мен не ми убягват понякога по някоя проява на съчувствие от страна на Хюрем към наложниците и както ми стана кофти за Лео, така се надявам и че ще има хора да се опитат да бъдат по обективни и да кажат поне една добра дума за наште герои, но разбира се това е лично мнение и решение на всеки от нас:) А иначе любовта на Ибрахим и Хатидже е една от водещите линии в сюжета и тва ако някой отрече значи е гледал само това което иска да види.

На теб поздрави отново:)

Пействам си ги тук отговорите, че късно разбрах за новата тема, а виждам, че си струва да отговоря на KATI-P и Елена Алексиева

Аз лично нямам нищо против различното мнение. Дискусиите са приятни и ни показват понякога неща и страни на нашите любимци, които ние не искаме да видим или просто сме пропуснали. Но това, което не харесвам е когато се хвърлят обвинения и обиди в пространството, без да бъдат подплатени или без никакви факти, просто защото на някого така му харесва. Не визирам този пост, а по принцип. Не виждам например никаква логика в изказването, че Хатидже е ранима и чувствителна и затова не може да бъде злобна. Хатидже е в моите очи една разглезена принцеса, която беше мила и добра, докато всичко и беше наред. Съгласна съм, че мина през много изпитания, но това не е оправдание. Възможно ли е една жена, която е чувствителна и ранима и не е злобна, да раздели едно невинно дете от майка му? Може ли да прости на мъжа си, а да иска да убие лäбовницата му? Може ли да прости после на любовницата, само защото тя и доносничи и има полза от нея? Може ли да зареже децата си и да се занимава само с интриги? Може ли да търси жена, която да развали брака на брат и, само защото Х. и показа, шо за съпруг е нейният? А дори и не се замисли над думите му и над причините, които го подтикнаха да и изневери, защото тя самата беше виновна затова. Мога да изредя още много неща, но ще се повторя пак, зашото никой не ми отговори. Възможно ли е една добра, ранима и чувствителна жена (демек ангелче  Joy ) да е готова да жертва живота на целият харем, за да опази една робиня (Фирузе) и то само за да накаже Хюрем, която дори и със задни мисли и разказа истината за аферата на мъжа и? Пък и да забравим за момент факта, че Хюрем го направи нарочно. Ако двете бяха все още приятелки и Хюрем и Ибрахим нямаха проблеми, тогава все още ли щяхте да сте на мнение, че една истинска приятелка трябва да си трае когато разбере, че мъжа на другата и изневерява и очаква дете от него? Аз лично бих и казала. И след като и кажа, това значи ли, че тя след това трябва да разбие моето семейство? Това ли са постъпките на една чувствителна и ранима жена?

Добро утро, чувствителна и ранима -айде бе ,точната дума е ЛАБИЛНА. Злоба има , нормална черта на характера на нещастните хора, като аз съм нещастна -трябва и другите да са .
Спомнете си ,когато Султана наказа мъжа на другата сестра , Хатидже и и каза че е прав да го убие ,сега предстой да преживее същото и Хати ,да видим дали пак ще каже ,че Господаря е прав . За Хатидже съществуват 3-ма ,който заслужават да са щастливи - ТЯ,ТЯ И пак ТЯ, другите - Сестра й,Махидевран,Хюрем,Нигяр,детето на Нигяр ,Ибрахим,Надя,Фирузе па дори и Султана нямат право на щастие . Коя е тя да решава, кой ще е живее и кой не. Отстрани изглежда ,че помага на Махито ,но ако погледнем реално тя не й помага,защото много добре знае ,че за Султана това е приключил епизод. Пази и помага на Фирузе ,принчипесата и т.н , но само за да навреди на Хюрем ,принципно те не я интересуват .
За Хатидже все пак има оправдание - болестта й. Сега най-вероятно ще се нахвърлят върху мен феновете й, но аз няма да пиша от какво е болна - сетете се сами.
Дълбока депресия, склон към самонараняване, опити за самоубийство, на моменти маниа за величие сменяща се със самосъжаление,хистеричен плач и т.н ,ако живееше сега щеше да си пие хапчетата и всичко да е наред. Тогавашните лекари, не са имали тези знания и лекарства .
Единственото което, трябва да и се признае е - не е самовлюбена, човек  който обича само себе си никога не посяга на живота си.
Селма много добре играе ролята си-човек с психично разтройство.Каква е била истинската Хатидже можем само да гадаем.............

# 156

Просто я омъжиха между първи и втори сезон.Иначе при такъв голям харем все ще се намерят гледачки за децата.Есма става основната гледачка,но се появяват и други без реплики.Все пак децата не са малко на брой hahaha

# 157
Мария е убиха! Гюлшах я уби!

# 158
# 159
newsm78

Да не бъркаш? Sick

# 160
  • В сърцето на любимите мъже!

Не гледате, не внимаватеееее!
Ще се изпитваме!!!

hahaha hahaha hahaha
Мария, след като беше пребита и наръгана с нож от Гюлшах, я омъжиха и я изпроводиха от двореца.

# 161

Не гледате, не внимаватеееее!
Ще се изпитваме!!!

hahaha hahaha hahaha
Мария, след като беше пребита и наръгана с нож от Гюлшах, я омъжиха и я изпроводиха от двореца.
newsm10 smile3521

Ето така се гледа филм!
Лек и приятен ден на всички! smile3525

# 162

И на мен ще ми е интересно, защото тя е доста потайна и странна личност

Гюлфем е една много красива и нежна жена, но само толкова! Не е потайна, а безлична - такава, каквато щеше да е Хатидже, ако не беше от Династията. Не случайно двете са такива дружки Wink

Иначе съм съгласна с всичко, написано за Хатидже от теб и denisass

За Мария не помня да са я омъжили, но помня, че Хюрем и каза, че ще я изпратят в някой от старите дворци, където пращат "пенсионираните" наложници Grinning

За Хатидже все пак има оправдание - болестта й. Сега най-вероятно ще се нахвърлят върху мен феновете й, но аз няма да пиша от какво е болна - сетете се сами.
Дълбока депресия, склон към самонараняване, опити за самоубийство, на моменти маниа за величие сменяща се със самосъжаление,хистеричен плач и т.н ,ако живееше сега щеше да си пие хапчетата и всичко да е наред. Тогавашните лекари, не са имали тези знания и лекарства .
Единственото което, трябва да и се признае е - не е самовлюбена, човек  който обича само себе си никога не посяга на живота си.
Селма много добре играе ролята си-човек с психично разтройство.Каква е била истинската Хатидже можем само да гадаем.............

Сега си спомних, че преди още да започна да гледам филма, четох някъде, че Султан Сюлейман имал луда сестра...
За Селма и аз съм на това мнение- не съм и фен, но в тази роля се справя много добре Peace

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 09:06 от fenkata1968

# 163
За Мария-просто почна втория сезон без нейно участние и някой от героите спомена ,че са я омъжили.Косвено се разбра за съдбата и.

# 164
  • Атлантис, Галактика Пегас
В началото на втори сезон беше казано че Мария е омъжена. Мисля че Сюмбюл го спомена.
А за Гюлфем много я харесвах, но до момента в който излъга Нигяр... Сега направо не я понасям.

Общи условия

Активация на акаунт