Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 697
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Не пиша тези дни,защото в голяма степен постовете ми ще се повторят с тези на bggirl22( какво единомислие само!).
Смятам обаче,че много често се случва да разглеждаме даден образ на принципа на приказките от детството т.е Пепеляшка е само добра, а мащехата само лоша и край няма мърдане в полюсите!
За радост (или съжаление,кой както го приема) в живота, този подход винаги(в миналото,сега и в бъдеще)е грешен според мен!Първо защото нещата не са само черни и бели!Второ, защото както е в случая нашият "любимец" е само добър и край, не забелязваме неговите грешки, но търсим и най-малките такива в останалите,за да докажем добротата му!
 В този ред на мисли де,хората възприемат различно един и същ момент във филма,субективно го преценят според призмата на своя герой и затова дискусиите стават по-ожесточени!  И понякога се получава така,че с аргументите,с които доказваме "добротата" на един, със същите доказваме"лошотията" на другия! Но пък дискусиите стават интересни!
Виждам,че обсъждате Гюлфем! За съжаление с изключение на 1-2 силни момента ,във филма тя ми стои като домашния любимец на семейството(пуделчето или пекинеза)-вечното присъствие на"семейните снимки" и толкоз!

# 166
Аз лично, към средата на втори сезон успях да се абстрахирам от "историческата действителност" и се примирих, че сценаристите го удариха през просото. Сега го гледам само като сериал и наистина нямам фаворит, любимец, който каквото и да направи, да ми е по сърце. По-скоро съм безпристрастна. И да искам не мога да ги разбера, най-малкото, защото времената са други и неща, които на нас в момента ни се струват жестоки, абсурдни, недопустими, тогава са си били съвсем в реда на нещата.

Факт е, че всички герои търпят развитие и това му е хубавото. Искам също да кажа, че това е най-смислената серия от доста време насам. Много истински моменти, без изсмукано от пръстите.

Опитвам се да сравня любовта на Хюрем с тази на Хатидже, след като и двете разбраха, че тя е споделена.

Хюрем се бори със зъби и нокти, докато Хатидже мълчаливо прие, че ще се жени за друг и легна да мре от мъка.

Хюрем право куме в очи постави ултиматум на СС да избира между нея и правото му на други жени и му тикна нож в ръката да я убие. При това тя е никоя пред Владетеля на света. И без колебание изпи шишенцето, в което мислеше, че има отрова. Хатидже в прав текст заяви на Ибрахим, че ако само си помисли за друга ще се разведе с него и ще го екзетукира. Едната не иска да живее без Любовта на живота си, другата не си и помисля, че любимият й може да продължи да живее, ако вече не я обича.

Хюрем се бореше /трови, беси, унищожава.../, докато смяташе, че СС обича само нея и Фирузета разни му се тикат в ръцете от противниците й. Когато обаче се убеди, че сърцето на Сюлейман не тупти за нея, тя отново посегна към отровата. Хатидже с абсолютна сигурост разбра, че Ибрахим е преживял истинска любов с Нигяр, при това не месец-два, че тази любов има продължение - дете. Какво направи? Държа като затворник бременна жена, отне й детето, а нея прати на дръвника. После прости на мъжа си, но не от любов към Ибрахим, а напук на Хюрем.
.......
Сигурно има и още, но това май са най-ключовите моменти.

И накрая, едно предложение от мен за анкета: Да се върне ли Бали бей в сериала?
С единствена опция за гласуване - ДА!!! Mr. Green

# 167
  • София
         ДОБРО  УТРО Hug Hug

Mr. Green #Crazy

Mr. Green

# 168
# 169
Опитвам се да сравня любовта на Хюрем с тази на Хатидже, след като и двете разбраха, че тя е споделена.

Хюрем се бори със зъби и нокти, докато Хатидже мълчаливо прие, че ще се жени за друг и легна да мре от мъка.

Хюрем право куме в очи постави ултиматум на СС да избира между нея и правото му на други жени и му тикна нож в ръката да я убие. При това тя е никоя пред Владетеля на света. И без колебание изпи шишенцето, в което мислеше, че има отрова. Хатидже в прав текст заяви на Ибрахим, че ако само си помисли за друга ще се разведе с него и ще го екзетукира. Едната не иска да живее без Любовта на живота си, другата не си и помисля, че любимият й може да продължи да живее, ако вече не я обича.
Хюрем се бореше /трови, беси, унищожава.../, докато смяташе, че СС обича само нея и Фирузета разни му се тикат в ръцете от противниците й. Когато обаче се убеди, че сърцето на Сюлейман не тупти за нея, тя отново посегна към отровата. Хатидже с абсолютна сигурост разбра, че Ибрахим е преживял истинска любов с Нигяр, при това не месец-два, че тази любов има продължение - дете. Какво направи? Държа като затворник бременна жена, отне й детето, а нея прати на дръвника. После прости на мъжа си, но не от любов към Ибрахим, а напук на Хюрем.

Зазо, чудесна публикация  Hug. Така добре и аз не бих могла да го кажа. Затова и харесвам Хюрем. Защото любовта й със СС е всичко за нея.

# 170
  • Мюнхен
Аз лично, към средата на втори сезон успях да се абстрахирам от "историческата действителност" и се примирих, че сценаристите го удариха през просото. Сега го гледам само като сериал и наистина нямам фаворит, любимец, който каквото и да направи, да ми е по сърце. По-скоро съм безпристрастна. И да искам не мога да ги разбера, най-малкото, защото времената са други и неща, които на нас в момента ни се струват жестоки, абсурдни, недопустими, тогава са си били съвсем в реда на нещата.

Факт е, че всички герои търпят развитие и това му е хубавото. Искам също да кажа, че това е най-смислената серия от доста време насам. Много истински моменти, без изсмукано от пръстите.

.......

И накрая, едно предложение от мен за анкета: Да се върне ли Бали бей в сериала?
С единствена опция за гласуване - ДА!!! Mr. Green

Много хубаво написано!  И аз не бих могла да го напиша по-добре! bouquet  bouquet  bouquet

VVI  Радвам се, че мислим еднакво! Hug

# 171

Чий е Великолепният век  Wink

Kitikett,  thumbsup thumbsup thumbsup

Просто не мога да пропусна да отбележа пашам!  Stuck Out Tongue  Flutter

Добро утро на всички и хубав петък! Hug

Мислех си, какво ли щеше да е  ако нямаше тази вражда..?! Ама само така си го мисля..мисли в пространството...  Rolling Eyes  (Да не започваме пак кой и как е започнал всичко.. Praynig)
Може би просто нямаше да имаме точно този филм... Laughing Laughing
Чакам трейлър днес!  Peace Peace

# 172
  • Русе/София
Здравейте и от мен.Пропуснала съм началото на темата,и сега се връщам назад да видя какво съм пропуснала.

# 173
 Елена Алексиева  наистина би било хубаво да няма такава вражда,защото колкото и да не харесвам Ибрахим,трябва да призная,че има своите достойнства  Peace А в тази вражда всики използват интриги и мръсни номера и така според мен се опорочават образите на всички засегнати  Rolling Eyes
Но иначе пък нямаше да е толкова интересен филма и няма да има интрига,която да ни държи пред екрана  Wink

# 174

Kitikett,  thumbsup thumbsup thumbsup

Просто не мога да пропусна да отбележа пашам!  Stuck Out Tongue  Flutter

Добро утро на всички и хубав петък! Hug

Не мога да не дойда и аз да повъздишам за пашамммм... Grinning

А иначе и от мен спокоен и приятен ден, докато не е излязъл новият трейлър и не сме подпалили отново Grinning Peace

# 175
За Ибрахим /от филма/ да си кажа мнението - напълно разбирам отношението и действията му към Хюрем. Той от дете е отраснъл до Сюлейман. Двамата един-друг са се доизградили като характери и мирогледи. Били са си най-най-близките и доверени хора. Свидетел е на управлението на Маниса, на опитът на баща му да го убие, на трепетите и скърбите покрай първата му жена Гюлфем, после голямата страст с Махидевран и щастието да има син, на възкачването му на престола... Той не може да не е съпричастен и солидарен с всичко това. Следователно е верен и на бъдещият престолонаследник - Мустафа. Преживял е всичко 1:1 със Сюлейман. Мустафа е част и от самия него.

И изведнъж, от нищото изскача някаква ослепителна рижа дивачка, буйна, неукротима в емоциите си, далеч от хрисимия и покорен образ на всички жени, които до тогава са виждали и Сюлейман, и Ибрахим. Омайва за една нощ султана и го подлудява. Започва да му ражда дете след дете... А Ибрахим най-добре от личен опит знае, че Сюлейман е склонен и нееднократно е погазвал традициите. И понеже той е Пазителят - първо на султана, после на Вратите, а накрая и на държавата, негов дълг е да пази този, който смята, че трябва да наследи престола.

# 176
  • somewhere near the sea
Предлагам, когато се цитира дадено мнение да се избира от него само онова изречение или израз, който ви е впечатлил и на който искате да отговорите.
Снимки не е необходимо да се копират и пействат по сто пъти, защото се утежнява съдържанието. Просто се обръщайте към човека, който го е постнал, другите разбират....Или ги смалявайте....
За хора, които не стоят постоянно във форума е много трудно да "влязат в час". Peace

# 177
За Ибрахим /от филма/ да си кажа мнението ...
Той не може да не е съпричастен и солидарен с всичко това. Следователно е верен и на бъдещият престолонаследник - Мустафа. Преживял е всичко 1:1 със Сюлейман. Мустафа е част и от самия него.

Точно, Ибрахим се заклел да пази Мустафа, а не както беше написано преди известно време, че се е клел да пази Махидевран. В разговор с нея каза това и го повтори и по повод на клетвата на Мустафа пред еничарският корпус, в разговор с Нигяр.

Хатидже с абсолютна сигурост разбра, че Ибрахим е преживял истинска любов с Нигяр, при това не месец-два, че тази любов има продължение - дете. Какво направи? Държа като затворник бременна жена, отне й детето, а нея прати на дръвника. После прости на мъжа си, но не от любов към Ибрахим, а напук на Хюрем.

Именно, поради тази причина Ибрахим така упорито отказваше да изгори писмото. Той има доблестта да си признае и да каже, че не съжалява и искаше ако Хатидже му прощава да е защото го обича, а не напук на Хюрем.

# 178
denisass    bouquet  точен анализ на Хатидже .

.......

bouquet страхотен анализ на две силни жени, но както е в живота едни се борят други мрънкат и нападат слабите.
Колкото и да са избягали от историята, сценаристите не могат тотално да я игнорират. Все не пога да забравя, е Ибрахим ..............

# 179
zazo, споделям твоята гледна точка !Много хубав анализ! Аз харесвам образа на Ибрахим с всичките му положителни и отрицателни качества.Харесва ми ,че е истински,изпитва всички присъщи за човека чувства...обич,вярност,уважение,почит,гняв,омраза дори в определени моменти и безразличие.Много цветен и интригуващ.Аз го съжалявам,за това ,че живота му е толкова объркан..той е велик везир с власт и в същото време ..никой.Не може да нарече"родина"мястото в което живее и служи .Изпитва носталгия за родното си място,обича баща си и брат си ...помага им.Готов е на саможертва в името на "чужда"кауза.Има нежна и романтична душа ,умее да свири,пише  романтично,обича страстно.С изневярата си към Хатидже той много добре осъзнаваше ,че това може да е краят му..но въпреки всичко след като беше потъпкано достойнството му с една единствена дума от любимата Хатидже..той като че ли беше готов ако има възможност и го оставят жив да се върне към корените си,към по-простичкият и истински живот.Това сподели и с Нигяр.Когато разбра,че Нигяр чака дете от него въпреки ,че тя направи огромна грешка като не му каза в самото начало и на своя глава реши да остави детето...той пое отговорност и искаше да я устрой и да се грижи за нея и детето.Може би ако беше успял,ако тя го беше послушала ..сега щеше да живее далеч от този дворец,с дете в прегръдките си,обгрижена от баща му и брат му..с помощ от Ибрахим..Харесва ми и това,че при него няма клюки,когато е виновен не се оправдава,не мрънка,не е страхлив,не е двуличен.....АБЕ ОТВСЯКЪДЕ МЪЖ ТА ДРЪНКА!!! Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт