Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 539
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • Мюнхен
Ох докато ви настигна сте изписали половината тема.

Много се радвам ,че идва краят на Фирузето. Според това което знам Джансу Дере има договор за 10 серии, би трябвало 73 серия вече да изчезне. Освен ако сценаристите не са решили друго. Само да не вкарат Джулия Гозага  Laughing и да влезем пак в омагьосан кръг.

Аз все се надявам, че тази Гозага е за Мехмет. Ако въобще трябва да има някъде задявка!!

# 376
[ Laughing
 Няма ли кой да хване "плетката"на Ибрахим паша?

До къде стигнахте с плетките на пуловера на Ибрахим Хатиджиин? ..  Joy  Joy  Joy

# 377
# 378
В началото на 72 серия Хатидже  smile3540 яхна метлата  Laughing

На сутринта пашата и каза да остави тази работа с Фирузе, ама йок Хатидже не мирясва  box

# 379
Много тъжен епизод за Ибрахим Паша. Началото на края. Сюлейман вече не го смята нито за свой приятел, нито за свой довереник. И доста безцеремонно му го показва. Много ми е жал за Ибрахим и много искам отново да чуя някой от прочувствените му монолози " Аз, Ибрахим...." с убийствения му глас.

Фируузе ме подразни в тази серия за първи път. Първо, не може една робиня да си позволява да заплашва хасекито на Султана, пък и договорки да сключва с нея. Това е абсурдно. Веднага следва да й хвръкне главата. Не че съм започнала да харесвам Хюррем, но властта й е безспорна и заслужава съответното уважение. Освен това, тя наистина ли си въобрази, че коскоджамити султанка, майка на пет деца, ще тръгне да се трови заради нея? Много наивно от нейна страна. Много ми хареса разговорът на Хюррем с Афифе за справедливостта. И наистина беше права. Самата тя си призна, че не иска Афифе да одобрява постъпките й, а просто да се отнася справедливо към ситуацията. Мъдри и изстрадани думи. Изобщо в тази серия Хюррем го играеше положителния герой, говореше и се държеше абсолютно адекватно, мъдро, точно както подхожда на положението й.

Мустафа - и той като баща си тежко го дава. Елена му споделя притесненията си за харема, той само се усмихва покровителствено. За Султана не ми се говори. Не го харесвам напоследък, още повече че наближава края на Ибрахим. Но много ми се иска да го видя смазан от угризения и вина, когато убие дългогодишния си приятел. Но едва ли ще се случи.

# 380
Благодаря за превода на епизода  bouquet!
само че имам проблем с пиратите и бих помолила някой при добро желание и възможност разбира се да ми прати по скайп вече изтеглената серия или дайте друг сайт за сваляне.Благодаря предварително на отзовалите се!
по напред го има пуснат  Peace за онлайн ..следете темата !
http://www.dailymotion.com/spas196611#video=xuznsy

# 381
Интересен епизод, наистина.Хюррем я представиха в добра светлина - сведения за държавните мъже, фондация, чрез която цели връзка с тях.Много хитро измислена, видяхме я малко над харемните игри, вече активно участваща в политиката.
За Ибрахим какво да кажа - всичко той си го направи.Изневярата, сераскер-султан, това беше началото на края.Вече сме в средата.Султана изобщо не му го каза безцеремонно - това стана още, когато Ибрахим беше в палатката на султана по време на похода.Да, Ибрахим оправи отношенията си с Хатидже, но Сюлейман никога няма да забрави неговото предателство, каквото и да прави Ибрахим.Това е положението...
Уникален образ е Ебусууд ефенди.В него са съчетани страхотни качества.Казаното от Сюлейман, че писаното от него ще се чете векове наред, е историческа истина.Неговите записани мисли се четат и до днес.Жалко, че има доста малко информация за него в интернет.

# 382
  Здравейте и от мен , тази вечер доста късно се включих и съм приятно изненадана, че превода е пуснат доста рано днес, за което Огромно Благодаря на момичетата.  bouquet  bouquet  bouquet

# 383
Когато на времето малкият Мустава питаше баща си, защо жените плачат и той му отговори, че често причина за това са мъжете той се закле че никога няма да разплаква жени.  ooooh!
Колко скоро хубавото Ленче ще плаче в тоя змиярник  ooooh! Той наистина си мисли, че е голяма чест да си в харема му,  #Crazy като започнеш от крейзи мадър и свършиш с  smile3538 Фатма

animal037 предлагам на Еленка да драсне бързооооо..............

# 384

и тук съм изцяло съгласна с теб , точно смъртта на Лео и кошмарите, които я преследваха много нощи след това беше преломния и  необратим  момент в отношениято им. Точно тогава Хюррем още веднъж изживя болката от смъртта на все пак обичан и близък човек .Пред очите и умираше в адски мъки  този, за когото  тя на времето си е била сгодена .И точно тази болка и тази безсмислена смърт на невинен човек я накара да си отвори очите и да осъзнае на какво всъщност е способен Ибрахим и ,че това никога не може да прости .

Само дето тя уби душата на Лео и на него вече му беше все тая дали ще живее или не.

В тази серия показаха опит за очовечаване на Хюрем и гледам много тук веднага подхванаха, че опитът й да се отрови бил доказателство за истинска любов. Според мен това е доказателство единствено за истинска пагубна манийна страст и глупост - да убиваш и да си готова да се самоубиеш заради когото и да е. Да поставяш своя живот и живота на другите на олтара на една гибелна страст, която опустошава и твоя живот и чуждия - това си е маниакалност, обект на психиатрията. Дано наистина се захване с някаква обществена дейност, че тая нейна маниакална любов ми втръсна.

Честно казано напоследък все това гледам-бижутата са страхотни.То не бяха пръстени,огърлици,обици и корони .Да гледаш да се ненегледаш.Ако реално са съществували направо цяла каруца бижута newsm53

Препоръчвам на всички, които не са посещавали Топкапъ, да го направят при възможност. Част от тези красоти, които ги виждаме в сериала, са в музея с имперските съкровища (сещам се за троновете и бижуто, което Сюлейман носи на бялата си шапка). Има страхотни неща, но най-ослепителен е един огромен диамант!

Другото, което ми прави впечатление във филма са невероятните фризури на героините. Турците освен отлични моделиери и бижутери, са и страхотни фризьори и това личи по жените в Истанбул Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 21:47 от Fabrizia79

# 385
Благодаря за епизода!

# 386
  • Атлантис, Галактика Пегас

и тук съм изцяло съгласна с теб , точно смъртта на Лео и кошмарите, които я преследваха много нощи след това беше преломния и  необратим  момент в отношениято им. Точно тогава Хюррем още веднъж изживя болката от смъртта на все пак обичан и близък човек .Пред очите и умираше в адски мъки  този, за когото  тя на времето си е била сгодена .И точно тази болка и тази безсмислена смърт на невинен човек я накара да си отвори очите и да осъзнае на какво всъщност е способен Ибрахим и ,че това никога не може да прости .

Само дето тя уби душата на Лео и на него вече му беше все тая дали ще живее или не.
Защо да е убила душата на Лео. Няколко пъти му каза да си върви- тя има друг живот- деца, бащата на децата си. (нарочно не пиша съпруг или любим, за да не се започне че СС тогава не и бил съпруг, или че тя не го обича...)За какво и е Лео??? Каза му съвсем ясно това. Само че той продължи да кръжи около нея... Безспир докато не и навреди... Лично аз мразя такива мъже мижитурки, дето не разбират от дума. Ти му казваш махни ми се от главата и му показваш вратата, той влиза през прозореца, и де гледа да ти се натресе...
Ако си беше тръгнал когато му каза... нямаше да е мъртъв.

# 387

и тук съм изцяло съгласна с теб , точно смъртта на Лео и кошмарите, които я преследваха много нощи след това беше преломния и  необратим  момент в отношениято им. Точно тогава Хюррем още веднъж изживя болката от смъртта на все пак обичан и близък човек .Пред очите и умираше в адски мъки  този, за когото  тя на времето си е била сгодена .И точно тази болка и тази безсмислена смърт на невинен човек я накара да си отвори очите и да осъзнае на какво всъщност е способен Ибрахим и ,че това никога не може да прости .

В тази серия показаха опит за очовечаване на Хюрем и гледам много тук веднага подхванаха, че опитът й да се отрови бил доказателство за истинска любов. Според мен това е доказателство единствено за истинска пагубна манийна страст и глупост - да убиваш и да си готова да се самоубиеш заради когото и да е. Да поставяш своя живот и живота на другите на олтара на една гибелна страст, която опустошава и твоя живот и чуждия - това си е маниакалност, обект на психиатрията. Дано наистина се захване с някаква обществена дейност, че тая нейна маниакална любов ми втръсна.

Честно казано напоследък все това гледам-бижутата са страхотни.То не бяха пръстени,огърлици,обици и корони .Да гледаш да се ненегледаш.Ако реално са съществували направо цяла каруца бижута newsm53

Препоръчвам на всички, които не са посещавали Топкапъ, да го направят при възможност. Част от тези красоти, които ги виждаме в сериала, са в музея с имперските съкровища (сещам се за троновете и бижуто, което Сюлейман носи на бялата си шапка). Има страхотни неща, но най-ослепителен е един огромен диамант!

Другото, което ми прави впечатление във филма са невероятните фризури на героините. Турците освен отлични моделиери и бижутери, са и страхотни фризьори и това личи по жените в Истанбул Simple Smile
#Crazy #Crazy #Crazy
 А какво според теб е любов?
Ох, не мога да коментирам бижутата! Нищо,че съм жена,но  гледам повече действието и дрънкулките все ги пропускам!
 Колкото до плетката схванах я! Три пъти наопаки,два пъти на лице и колкото се може повече ЗА ВРАТА! Joy

# 388
[
Защо да е убила душата на Лео. Няколко пъти му каза да си върви- тя има друг живот- деца, бащата на децата си. (нарочно не пиша съпруг или любим, за да не се започне че СС тогава не и бил съпруг, или че тя не го обича...)За какво и е Лео??? Каза му съвсем ясно това. Само че той продължи да кръжи около нея... Безспир докато не и навреди... Лично аз мразя такива мъже мижитурки, дето не разбират от дума. Ти му казваш махни ми се от главата и му показваш вратата, той влиза през прозореца, и де гледа да ти се натресе...
Ако си беше тръгнал когато му каза... нямаше да е мъртъв.

Ами защото нали истинската любов според някои означава това:
Искам да питам тези,които са против Хюррем,ако са влюбени и обичат истински няма ли да се борят за любовта си с цената на всичко или пак някой ще се изкара ангел Crossing Arms
Ако досега не ви се е случвало да обичате истински или да се борите за любовта си няма как да разберете това,което пиша Peace

Тоест да се бориш за любимия с цената на всичко, дори на престъпления и/или самоубийство. Ако това е истинска любов, означава, че Лео я е обичал истински като остана там (но той всъщност беше си тръгнал, а еничарският бунт го принуди да остане).

В тоя ред на мисли ми е интересно щом за някои от вас истинска любов означава да се бориш за нея с цената на всичко (демек и убийства и др.престъпления), къде остава свободната воля на възлюбения/та? Ако той или тя вече не ви желае и иска да е с друг/а, с престъпления ли ще го/я задържите? Вече казах, че това не е любов, а маниакалност, обект на психиатрията и много често криминалистиката.

vvi, на въпроса ви какво според мен е любов - в истинската любов няма принуда, няма насилие, няма обсебване. Има уважение към другия и ако той или тя не те иска повече, ти отстъпваш, именно защото го обичаш и уважаваш, а не се "бориш" за него. Такива борби всъщност опустошават душата на борещия се, затова най-нещастните хора които познавам, са болезнено ревнивите и обсебващите хора.

# 389
  • Атлантис, Галактика Пегас

vvi, на въпроса ви какво според мен е любов - в истинската любов няма принуда, няма насилие, няма обсебване. Има уважение към другия и ако той или тя не те иска повече, ти отстъпваш, именно защото го обичаш и уважаваш, а не се "бориш" за него. Такива борби всъщност опустошават душата на борещия се, затова най-нещастните хора които познавам, са болезнено ревнивите и обсебващите хора.
е... само да питам жените в харема как биха могли да отстъпят???
съгласна съм за това че в истинска любов няма принуда,няма обсебване и че трябва да го пуснеш... съгласна пусни го и излез от живота му... само че как това да стане в харема???  където по презумпция нямаш право на избор, безгласна буква си, но пък ако си стигнал до някъде, е мислиш ли че ни би си се борил????  newsm78
Тези където не се борят свършват в чувала в Босфора...  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт