Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 526
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
 Хюррем е красива ... най-сетне!  Flutter И е в нов тоалет и нов тон ... най-сетне  Simple Smile

Не искам да доливам масло в огъня, а и толкова рядко си позволявам да пиша Simple Smile Не съм съгласна, че няма значение кога е живял човек, какви са били ценностите на обществото.
 Хюррем е шамар в лицето на империята с нейните тогавашни морални и религиозни порядки. Тя е трудна за преглъщане от много хора и днес  Twisted Evil
 Не е случайно, че моментите, в които заради нея се преобръщат представи и рухват вековни принципи, във филма ги сервират като нещо за хрупане между основните ястия Simple Smile)
  Кефи ме тази мадама! Радвам се на развитието на образа от Мерием, на нейната царственост..
  Султан Сюлейман, уви, нещо ми издиша ... вдига вежди многозначително (поне три път на епизод от началото на поредицата), гледа лошо, гледа студено, сумти, чат-пат пуска по някой стих, ама вече разбрахме, че тези рецитали ги изнася пред всякаква публика(стига да е женска) ... и това е от него напоследък.

От мен - добро и ясно утро  Two Hearts

# 421
Аз пък не го приех така.Приех го като постъпка на доблестен човек, който си спазва обещанието пред Фирузе, ако загуби.Тя загуби същата вечер и беше готова на това.Мисля, че я показаха силна, именно, защото не се отметна от споразумението.

Аз също приех постъпката и по този начин, а не на неуравновесена истеричка, която при първи проблем посяга към отровата. Тя сключи споразумение с Фирузе и спази думата си. Нещо, което Фирузе едва ли би направила.

Хюррем е шамар в лицето на империята с нейните тогавашни морални и религиозни порядки. Тя е трудна за преглъщане от много хора и днес Twisted Evil
 Не е случайно, че моментите, в които заради нея се преобръщат представи и рухват вековни принципи, във филма ги сервират като нещо за хрупане между основните ястия Simple Smile)
  Кефи ме тази мадама! Радвам се на развитието на образа от Мерием, на нейната царственост..

Именно и затова има такива оживени дебати тук. Сигурно го казвам за н-ти път, но за мен е удоволствие да гледам Хюррем. Голяма заслуга за това има и чудесната игра на Мерием.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 08:46 от anna3com

# 422
Едно видео зад кадър със Селма.

# 423
  • Сливен
Добро утро! Страхотни дебати сте разисквали снощи. Аз съм съгласна с мнението на well-known, че Хюррем е шамар за Империята. Изключително интересна личност и само може да гадаем каква е била тя в действителност. Естествено знаем, че е била изключително умна и гледа  с няколко хода напред. Това във филма ни го предтставят. Аз както казах съм й фен в сериала и ми е неприятно, че изтъкват подлостите й. Но както някои по-горе казаха, има си причини за това. Тя не е човек, като останалите наложници, който ще се примири със съдбата си и ще се остави да я тъпчат и нараняват. Ако не удариш ти - те удрят жестоко и най-малкото ще се простиш с живота си.
Нейната цел още след разговори й с Нигяр, в първата серия  е "Да управлява света". Света ще бъде нейн, независимо какъв ще бъде пътя, за изпълняването на тази идеа. Радвам се на факта, че не бърка децата си в тези гадни игри и ги възпитава добре. Четох някъде, а че тя непрекъснато е учила и чела. Това го показаха, но много малко.
И на мен не ми е симпатична актрисата, която изпълнява Михримах. Иначе останалите герои са подрбани много добре.

# 424
. Четох някъде, а че тя непрекъснато е учила и чела. Това го показаха, но много малко.

И аз го четох това и очаквах повече от филма - дори ме дразнеха в предишните епизода, като я показваха, че не учи, а Фирузето - все в класната стая. Най-малкото трябваше да я покажат хитра! - Както в последния епизод!

# 425
  вдига вежди многозначително (поне три път на епизод от началото на поредицата), гледа лошо, гледа студено, сумти, чат-пат пуска по някой стих, ама вече разбрахме, че тези рецитали ги изнася пред всякаква публика(стига да е женска) ... и това е от него напоследък.

Тези рецитали може скоро да почне и пред мъжка да ги изнася, не се знае.Може да вкарат някое турско манекенче (естествено за 10 епизода).

# 426
# 427

Снимка зад кадър от днес от Едирне.

# 428
  • В сърцето на любимите мъже!
Гледах серията два пъти, без превод и после с превод. Двата епизода с разговора между Хюрем и Афифе и с монолога на Хюрем ги гледах повече от 5 пъти.
Мисля, че сценаристите този път са свършили страхотна работа... Имаше няколко думи в монолога на Хюрем, които много ясно отговарят на въпроса защо иска да изпие отровата - препречил пътя ми за бягство, отнел гордостта и решителността ми... Тя е преди всичко човешко същество... И именно правото й на живот е отнето, отнемайки й гордостта и правото на избор.
А Мерием играе наистина невероятно... Поклон, браво на целия екип на филма, много, много силна серия.

# 429
Всъщност да, Хатидже е много чувствителна и ранима. Такава натура като нея е изключено да бъде както казват "злобна". И знаеш ли чудя се на феновете на Хюрем които казаха, как султана казал на Хатидже да не се бърка, а не казаха как султана каза на Хюрем: "ти с какво право се бъркаш между Хатидже и Ибрахим, аз не се бъркам ти ли ще се бъркаш?"
Както и да винаги е било трудно да се гледа обективно, всеки има любими персонажи, но нали затова обсъждаме и аз се надявам на вече не толкова крайни мнения. Както на мен не ми убягват понякога по някоя проява на съчувствие от страна на Хюрем към наложниците и както ми стана кофти за Лео, така се надявам и че ще има хора да се опитат да бъдат по обективни и да кажат поне една добра дума за наште герои, но разбира се това е лично мнение и решение на всеки от нас:) А иначе любовта на Ибрахим и Хатидже е една от водещите линии в сюжета и тва ако някой отрече значи е гледал само това което иска да види.

На теб поздрави отново:)

Пействам си ги тук отговорите, че късно разбрах за новата тема, а виждам, че си струва да отговоря на KATI-P и Елена Алексиева

Аз лично нямам нищо против различното мнение. Дискусиите са приятни и ни показват понякога неща и страни на нашите любимци, които ние не искаме да видим или просто сме пропуснали. Но това, което не харесвам е когато се хвърлят обвинения и обиди в пространството, без да бъдат подплатени или без никакви факти, просто защото на някого така му харесва. Не визирам този пост, а по принцип. Не виждам например никаква логика в изказването, че Хатидже е ранима и чувствителна и затова не може да бъде злобна. Хатидже е в моите очи една разглезена принцеса, която беше мила и добра, докато всичко и беше наред. Съгласна съм, че мина през много изпитания, но това не е оправдание. Възможно ли е една жена, която е чувствителна и ранима и не е злобна, да раздели едно невинно дете от майка му? Може ли да прости на мъжа си, а да иска да убие лдбовницата му? Може ли да прости после на любовницата, само защото тя и доносничи и има полза от нея? Може ли да зареже децата си и да се занимава само с интриги? Може ли да търси жена, която да развали брака на брат и, само защото Хюрем и показа, що за съпруг е нейният? А дори и не се замисли над думите му и над причините, които го подтикнаха да и изневери, защото тя самата беше виновна затова. Мога да изредя още много неща, но ще се повторя пак, зашото никой не ми отговори. Възможно ли е една добра, ранима и чувствителна жена (демек ангелче  Joy ) да е готова да жертва живота на целият харем, за да опази една робиня (Фирузе) и то само за да накаже Хюрем, която дори и със задни мисли и разказа истината за аферата на мъжа и? Пък и да забравим за момент факта, че Хюрем го направи нарочно. Ако двете бяха все още приятелки и Хюрем и Ибрахим нямаха проблеми, тогава все още ли щяхте да сте на мнение, че една истинска приятелка трябва да си трае когато разбере, че мъжа на другата и изневерява и очаква дете от него? Аз лично бих и казала. И след като и кажа, това значи ли, че тя след това трябва да разбие моето семейство? Това ли са постъпките на една чувствителна и ранима жена?

bggirl22 много точно и подробно си описала "ранимата Хатидже", затова се присъединявам на 100% към написаното по-горе. За мен тя е от типа хора които вечно търсят причина за нещастията си в околните, но не и в себе си. Мисля, че е доста злобна и отмъстителна и това е породено от безсилие и безпомощност да контролира живота си, т.е. да поеме отговорност за него. Хатидже и "мяукащата Фирузе" са ми най-антипатичните персонажи от филма до сега.

# 430
  • Мюнхен
Efimiya Мерси  Hug

Преди малко изгледах серията и с превод и бързам да споделя някои неща. Това може би беше един от най-силните епизоди. Харесва ми промяната в Сюмбюл. Абсолютно предан на Хюрем и преди всичко понаучи някои тънкости от нея. Как бързо се усети, че има нещо гнило и премина в действие. Явно за да е толкова категоричен с изказването си, значи някой е потвърдил за детето или е чул нещо.
 Интересно ми беше и как Фирузе най-сетне се издаде, тоест показа истинското си лице. Това държание на божакравичка хич не и отиваше и не можа да ме убеди, че е ангелче. Особено грозната физиономия, която направи, след като излъга и беше хваната. Както някой вече писа тук, съгласието на Ибрахим, да омъжи Нигяр за Рустем за сетен път ми показа, що за човек е той. И. имаше силни моменти, но в последните серии се вижда постепенно падението му.
Султана не искам да го коментирам, много ме дразни. Особено когато се разсърди и на Михримах много ме ядоса. Някак си ми е трудно да приема това отношение към децата му, първо съм ваш господар, а после ваш баща. Може би така е редно, но да не прояви разбиране, че едно дете, особено момиче, страда заради неговото отвратително отношение към майка му. Имам спомени, че Мустафа много по-грозно и нахално защитаваше майка си.
Хюрем беше блестяща. Няма да повтарям написаното преди това от мен за нея. Дали трябваше да достигне дъното за да видим тази Хюрем, която чакаме от 72 серии? Интересно ми е от къде дойде идеята за приюта и то с нейни средства, а и за среща с важните държавни люде? Явно сценаристите най-сетне са прочели какво пишем  Mr. Green Ако това с четвъртъка се беше случило по-рано, сигурно тя щеше да реагира както винаги... Да отиде при султана, да плаче, да му държи сметка, но не. Нашето момиче поумня. Дори не спомена това унижение от негова страна.
И последно Елена. Толкова ми е мъчно за това дете. Не че и се случва нещо различно от на другите, но какво да правя като ми е толкова симпатична? Само като знам какво я чака: Махито, Фатма, другите жени в харема... Не разбрах и какво видя Мустафа в тази грозотия Фатма? Не само грозна, но и опита и да убие Хюрем. Аз не знам дали той знае това, но въпреки това. Хайде да изкажем предположения за съдбата на хубавата Елена!
Извинете ме за дългият пост, аз с едно две изречения не мога да се изказвам!

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 11:11 от bggirl22

# 431
  • София
 wavey wavey waveyХубава неделя Hug Hug Hug

Надявам се съдбата /сценария/на Елена да е по различна от тази на Хюрем...и за да е логично,то Фатма,ако роди момиче,а не "наследник",то тогава Махи би приела Елена newsm78
Ако е вярно за нейната параноя,че някой/ХЮ/ иска да навреди на Мустафа,то нейните мисли и действия ще са първо да ликвидира основния претендент-Мехмед,а това с коя спи Мустафа ще е на второ място....за сега newsm78

# 432
За Елена - не знам какво ще се случи, за мен тя трябва да стане Хасекито на Мустафа.Няма какво повече да го отлагат, какво повече да искат, какви Туби и други такива ... Актрисата си се справя с ролята добре... Фатма няма смелостта на Хюррем да се изправи право пред господаря си и да му се противопостави.Елена всъщност не е най-интересния образ около Мустафа в момента - Ташлъджъ е много по-дълбок образ.Поет, войн, ... Каза, че произхожда от известния род "Дуканин", но за този род поне в интернет няма информация.Аз търсих, но нищо не можах да намеря.

# 433
wavey wavey waveyХубава неделя Hug Hug Hug

Надявам се съдбата /сценария/на Елена да е по различна от тази на Хюрем...и за да е логично,то Фатма,ако роди момиче,а не "наследник",то тогава Махи би приела Елена newsm78
Ако е вярно за нейната параноя,че някой/ХЮ/ иска да навреди на Мустафа,то нейните мисли и действия ще са първо да ликвидира основния претендент-Мехмед,а това с коя спи Мустафа ще е на второ място....за сега newsm78

Махидевран...най-красивата актриса за мен в сериала.В исторически план-четох някъде,че е била най-красивата жена в историята на ОИ- с тъмно кестенява коса и зелени очи.Очевидно обаче,че не е била толкова интелигентна колкото опонентката си Хюрем.
Колкото до "параноята " относно безопасността на Мустафа,мисля,че това е майчиния инстинкт-като майки знаем колко е силен той и как не винаги е подвеждащ,а жалко е,че се оказва основателен!
Фатма и на мен ми е много грозна,да не кажа силни думи,но има нещо отблъскващо в лицето на актрисата,но пък са я подбрали перфектно,имайки предвид лигаво-подмолния и хитрия нрав на Фатмето.
Елена очевидно не е родена за харем,прекалено наивна и ранима изглежда,търсейки и желаейки моногомния начин на живот,очаквам от нея да не издържи на цялата гнус,която лъха от там и дълбоко наранена да бъде отпратена от съкрушения Мустафа с цел да я предпази от жестокостта на близките си змии! Peace

# 434
За Елена - не знам какво ще се случи, за мен тя трябва да стане Хасекито на Мустафа.Няма какво повече да го отлагат, какво повече да искат, какви Туби и други такива ... Актрисата си се справя с ролята добре... Фатма няма смелостта на Хюррем да се изправи право пред господаря си и да му се противопостави.Елена всъщност не е най-интересния образ около Мустафа в момента - Ташлъджъ е много по-дълбок образ.Поет, войн, ... Каза, че произхожда от известния род "Дуканин", но за този род поне в интернет няма информация.Аз търсих, но нищо не можах да намеря.

Възможно е този известен род да е измислен,просто да е бил от знатно потекло.Ще си търся по името му-Ташлъджъ -да видим какво ще излезе. Peace

Общи условия

Активация на акаунт