Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 526
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
ignore2  Това да не би да е провокация на tv7, защото и при мен
 антивирусната го блокира, като заразен!
fight

# 436
Snell отново  съм съгласна с всичко казано от теб/с изключение това,че Махи  е най-красивата жена в сериала  Wink /
 И аз мисля,че би било по-добре за Елена  да напусне харема,ще страда малко докато го преживее,но ако остане ще страда много повече-убедена съм.Преди бях писала,че ми се иска да заживеят щастливо с Мустафа,но няма кой да ги остави за съжаление  ooooh!
п.п.•ahoy•  аз вчера оттук го дръпнах  newsm78

# 437
Snell отново  съм съгласна с всичко казано от теб/с изключение това,че Махи  е най-красивата жена в сериала  Wink /

Grinning Казах,че за мен е най-красивата...въпрос на вкус и възприятия,затова сме различни,както и мненията ни са различни,което пък ни прави уникални и единствени. Peace

П.П.Мерием не я давам за нищо,но ми е сладникава и има голям нос,понякога в анфас имам чувството,че я гледам през лупа.
Впрочем,също като моя и мога да ви кажа,че колкото повече остарявам,толкова по-голям става...

# 438
# 439
Моля Виии отново за торент на серията 72 .Не мога а го гледам онлайн   smile3511

ако може на лични .Моля .....и благодаря предварително.

# 440
Тази новата Михримах е толкова неприятна ! Изобщо не отива на филма на фона на другите актьори ... доста е антипатична  Crossing Arms
Въпрос на вкус!!!!!!!!!!!!!!!!!
На мен пък актрисата,която играе Михримах ми е най-симпатична и заради нея гледам сериала от 69 епизод.
Предишните епизоди ги пропуснах,но четейки тук в темата си имам представа за какво е ставало въпрос, а и като знам,че сценаристите на тази компания са склонни към повторения не смятам че съм загубила доста.
Мерием  е страхотна актриса,но не умее да танцува ориенталски танци.
Така съм се смяла на танца й с който съблазни Сюлейман.

# 441
Имам едно предложение към всички които са чели книгата за Хюрем..да я коментираме другаде .Тук много се смесва информацията от нея и филма.Имаше пост за Хюрем от рода"пишете каквото си искате всички знаем как завършва това...пилците се броят на есен.Е...аз например не знам.Не съм чела нито книгата нито турската история и коментирам във форум за филм.До колкото ми е известно снимките му още не са приключили....Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.

Аз пък имам предложението:  Определени съфорумки с крайно субективно и непроменимо мнение и отношение към Хюрем и др. да престанат да ни го демонстрират и навират.  Да си го запаметят в личния компютър и всеки ден да си го самоотварят, самочетат, самопровъзнасят и пр. си самозадоволяват негативното его. На мен те определено вече са ми неприятни... Да, не всички са чели книгата за Хюрем и аз не виждам нищо лошо тук да се споделя информация от тази книга.  

Реплика към KATI-P- от Нед., 11 Ноем. 2012, 00:50
Това че не си чела книгата е ок, но защо ние, които сме го правили да нямаме право да го обсъдим? Нали това е форум? Не мислиш ли, че има хора, които са  симпатизирали на Хюрем  още преди да гледат  филма или дори са и били фенове. Защо те да нямат право да споделят мнението си и да разкажат на хората, които не са чели, но може би се интересуват, каква е била тя?

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 14:59 от •ahoy•

# 442
Имам едно предложение към всички които са чели книгата за Хюрем..да я коментираме другаде .Тук много се смесва информацията от нея и филма.Имаше пост за Хюрем от рода"пишете каквото си искате всички знаем как завършва това...пилците се броят на есен.Е...аз например не знам.Не съм чела нито книгата нито турската история и коментирам във форум за филм.До колкото ми е известно снимките му още не са приключили....Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.

Аз пък имам предложението:  Определени съфорумки с крайно субективно и непроменимо мнение и отношение към Хюрем и др. да престанат да ни го демонстрират и навират.  Да си го запаметят в личния компютър и всеки ден да си го самоотварят, самочетат, самопровъзнасят и пр. си самозадоволяват негативното его. На мен те определено вече са ми неприятни... Да, не всички са чели книгата за Хюрем и аз не виждам нищо лошо тук да се споделя информация от тази книга.  
Много грозно от Ваша страна!Ако имате проблеми  с нервите посетете нужен специалист.Тук е свободен форум и всеки има право да пише мнението си .Никой не е длъжен да го променя за да е изгодно за другите .Не сме направени с матрица..за да сме еднакви!И аз не приемам Вашето виждане..но не Ви карам да го променяте..или да Ви гоня от тук.

# 443
Предлагам да не се нервите излишно - може да се обсъждат  съответните книги и въобще материали за Хюррем ,  СС, Ибрахим паша и прочие герои от сериала, както и може някой да сподели, че това го дразни. Mr. Green

За да разведрим обстановката поствам 2 коментара от vbox7:

Фиррузе е един дръглив кон,а султанът е дърто грозно магаре! Краката трябва да целува този грозник на Хюррем,а не да я унижава с тая грозотия Фиррузе!

Дърто грозно магаре, ама си го обича... А той си е един типичен мъж в критическата. Султанска критическа. Laughing

Ако желаете да обменим мнения - Смятате ли, че СС е в критическата?! Смятате ли, че Фирузе е грозна?!

Аз лично не намирам Фирузе грозна, дори ми е симпатична, макар изцяло да съм на страната на Хюррем.
Съгласна съм обаче, че султанът се държи като типичен мъж с прекалена власт. Mr. Green Жалко, че няма кой него да го приземява... Whistling Много ме подразни в тази серия с държанието си към Михримах, иска не само жените му, но и децата му да не забравят, че е Господарят.

# 444
  • с/у ОколоМръсТното
Привет Ви  Hug

# 445
Привет на всички и приятен ден !  bouquet
Аааааааааа никакво гонене на никой  Naughty Crossing Arms ,тук си спорим ,но се обичкаме нали така? Heart Eyes Hug ,че на какво ще заприлича форума ако всички мислим еднакво? Thinking Дълбоко уважавам мнението на всички пишещи тук ,нали трябва да сме в синхрон с харема... Joy
Относно участвуващите артистки най-грозновата ми се струва Ферузе ,като нейния нос няма друг ачик ,ачик като носа на Майкъл Джексън Joy и много дръглива то само кокали Joy

# 446
Фирузе не е чак толкова грозна...може би целият и вид е умишлено направен така ,че да не засенчва главната героиня.В действителност артиската е симпатяга:

# 447
  • Истанбул
Някой по-нагоре, беше дал линк на турски за Афифе и аз го преведох, за да имете по-ясна представа за нея  Hug

Афифе хатун е дойката на Султан Сюлейман,. Тя е тази, за когото Кануни е казал, че доверието му към нея е безкрайно. Афифе хатун е майка на Яхя ефенди, един от мюдерисите (професор, преподавател) на Истанбул. Когато Сюлейман се ражда, млякото на Айше  Хафса  се пресича. Бебето се дава на Афифе хатун, която наскоро е родила Яхя ефенди, т.е. двамата са млечни братя. Така го видяхме и в сериала. В същото време е много известен лекар и един от тези, които спасиха Ибрахим паша, от отравяне.
На името на Афифе хатун, в Истанбул, има една чешма и едно текке (религиозен център), в Еюб, квартал в Истанбул. Казват, че Афифе хатун е човек, с когото даже Валиде султан се е съобразявала... Да видим как са я показали в сериала...

А сега, малко инфо за Ташлъджалъ Яхя- най-големия поет, за този период, след Фузули...Най-известното му произведение е "Балада за Шехзаде Мустафа". Произхожда от видната албанска фамилия на  Дукагините  (http://en.wikipedia.org/wiki/Dukagjin), взет като девширме и възпитан като еничар. Освен като опитен войн, той се изявява и като талантлив поет, заради което му са предоставени видни за времето си преподаватели, от които е вземал уроци по поезия. Бил е обичан и уважаван, като немалко са били и съперниците и враговете му. В баладата, написана за смъртта на принц Мустафа, ясно проличава ролята на Великия везир Рустем паша, след което везирът се настройва срещу него. Любовта на султан Сюлейман към поезията и терзанията на съвестта му, след смъртта на сина му, спасяват Ташлъджалъ от наказание. След като Рустем паша веднъж е разжалван като везир, (между другото баладата играе голяма роля за това), при второто му назначение, Рустем паша заточва Яхя, като изземва цялата му собственост и му дава само една заплата. Неизвестни са датата на смъртта му и мястото на гроба, като се предполага, че е 1582 г. , някъде в Зворник, Лозница (Босна) или в Истанбул.

# 448
Мимата67 писали сме едновременно   bouquet
Това с коня ми харесва Joy ,относно султана не го заменям и за 100% Бали бейовци Joy ,какво да прави човека тя критическата на никой не прощава  Joy Сцената с Мехримах отново показа колко целомъдрено възпитава децата си Хюрем ,тя лично може да мрази и отмъщава на враговете си ,но от децата си изисква да бъдат учттиви ,да не се замесват в личните и проблеми,кара ги да учат ,възпитава  ги към любов към изкуството  Hug

# 449
Мистик много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз пуснах линка и смятах ,че никой не му е обърнал внимание  Hug ,колко се радвам на превода ,бях пуснала и линк за Гюлфен хатун с нейна рисунка .
Мистик много ми липсваш тук Hug Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт