Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 586
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
# 301
  • Мюнхен
И аз точно преди малко намерих горната снимка и тамън да я сложа и гледам, вече са ме изпреварили. Страхотна е!
Ето друга тогава!

# 302
Какво означава"да жертва себе си в името на любовта"?Жертва ли е когато разбереш ,че любимият обича друга да се самоубиеш като оставяш пет деца?Разбирам,човек да пожертва живота си за да спаси някого..както Ибрахим направи  това за Сюлейман ...но да се "самоубиеш " ей така като си мислиш ,че по този начин доказваш нещо ...е глупост.При това да имаш и да си отговорен за пет деца........абсолютна глупост.И какво ще се случи ако Хюрем умре по-този начин???Истинската мъка ще бъде за децата и.Сюлейман може да поплаче,да и направи помпозно погребение...и толкова.Живота за него продължава.Та той се търкаляше с наложница/мария/ в леглото когато Хюрем раждаше..и изобщо не изпитва угризения ...За това,че Хатидже не е помислила да се раздели с живота си когато разбра за изневярата....ами защо да го прави?И тя има деца...... "това да пожертва Ибрахим" ..е да в нейните правомощия е но и това не е решение..и тя не го направи!

Аз просто сравнявам, без да давам оценка. За теб това е ненужна жертва и глупост - това е оценката на разума. Ако трябва аз да квалифицирам действията й, бих използвала само една дума - СТРАСТ! Тя не мисли за себе си, са своя живот, за властта, за децата си, за бъдещето... Тя не го прави демонстративно "дръжте ме, тръгвам". Тя е просто страстна, истински обичаща жена!

Всичко е въпрос на гледна точка.
В очите на едни, Гюлфем е кротка, блага и добра приятелка.
В моите очи е  човек без характер, който няма никакви съпротивителни сили и се влачи по течението. За това я виждаме във възможно най-унизителната роля за една жена - компаньонка на следващата жена на съпруга си. Всички се държат добре с нея, дават я за пример за поведение, но тя е изключително нещастна и самотна.
И пак, не мога да не я сравня с Хюрем - прегази вековни традиции водена от страстта си, направи десетки хора нещастни, отне животи, опропасти съдби, но 6 века по-късно ние пишем по нощите и обсъждаме тая пуста нейна страст, с която обърна историята.

За добротата да споделя мислите си...
Аз се имам за добър човек /като повечето хора/. Но да не дава Господ да разбера на какво съм способна, ако е застрашен животът на децата ми... днес, в 21 век, когато уж сме много еволюирали, хуманни и толерантни...
А Хюрем живее с мисълта, че съвсем според законите нейните синове са пътници.

# 303
# 304
Приятно гледане на ранобудниците! Благодаря на преводачките!  bouquet  bouquet  bouquet

# 305
vasko070 страхотно ме изненада с линка хиляди благодарности! newsm03 newsm74
Приятни почивни дни на всички! newsm10

# 306
Я,  каква изненада!!!!!!!!!!! Благодарности! Grinning Grinning Grinning Grinning

# 307
Благодаря за превода.  bouquetИма ли я някъде серията онлайн?

# 308
  • Пловдив
Благодаря за труда на целия екип!

# 309
Благодаря на Невин и Елена,за превода на епизода!   bouquet Ще има ли магнитен линк,защото компютъра ми блокира този сайт

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 11:48 от blume777

# 310
може ли и линк за транзит за преведения 71 еп.предварително ви благодаря

# 311
извинете-72 епизод  в транзит

# 312
Благодаря за епизода!   bouquet Ще има ли магнитен линк,защото компютъра ми блокира този сайт
И аз благодаря за преведения епизод! smile3501 Обаче при изтеглянето компютърът ми регистрира файла като програма и ме пита дали съм съгласна на промени... Дали някой може да ми помогне?! Предварително благодаря!

# 313
А моя каза, че е заразен Shocked

# 314
добро утроо, благодаря на преводачите за серията
опитвах да я сваля от този линк ма нещо не става каде трябва да натисна или нещо се копира някъде, моля за помощ  Blush Praynig Hug
благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт