Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 597
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Сега за Гюлфем
За мен тя е положителен герой, прекрасна приятелка. Добър човек. Въпреки, че преди е страдала много от Махидевран е намерила сили да й прости, а това не е малко. Не прави нищо за собствени цели, не се забърква в интриги, дава съвети на Хатидже, иска да я предпази от интригите и от всичко. Не на последно място много хубава жена. Някой каза, че нещастните хора са злобни, това не важи за Гюлфем, айде да вметна, че и за Хатидже не важи, знаем Гюлфем е загубила  детето си и е безкрайно нещастна, но тя е добър човек. Странно какво лошо можете да кажете за Гюлфем.

KATI-P,

Гюлфем е ключов образ за този форум и знаеш ли защо? Защото тя е много изчистен образ, не толкова противоречив като Ибрахим например. И тъй като е и изчистен и положителен образ ми е особено интересно другия лагер( искам да подчертая, че определението другия лагер е съвсем добронамерено към всички и е като шега) какво ще напишат. Както се казва ще видим кой и доколко е обективен. Хубав образ предстои да анализираме:)
Гюлфем, какво мислите?

Поздрави на теб KATI-P:)

newsm10 newsm10 newsm10

# 196
В последните серии ни показаха, а и то е логично, че Хатидже и Ибрахим са живели заедно още в Маниса. Кога точно се влюбиха  newsm78 . На Хатидже май не и е харесвал много соколаря на брат и ...
 Thinking Чак като стана велик везир взе да гледа по терасата.

# 197
Heart Eyes Heart Eyes
голям симпатяга ..и великолепен актьор!!!
Знаете ли някой филм в който участва?

# 198
KATI-P-,
с Мерал  Окай, в "Ако бях облак"! Играе някакъв войник!От филма съм гледала 1-2 серии и не мога да кажа развива ли се образът му!

# 199
И на мен ми харесва Селим Байрактар/Сумбюлчо ,много колоритен и многопластов герой,походката му няма равна-летейки върви/затова гласувах за него в анкетата ееее разбира се след султана ! Hug

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 15:48 от trendafilka

# 200

ПОРЦИЯ УСМИВКИ В ТЕМАТА... Grinning

# 201
Кати благодаря  bouquet всички са красиви усмихнати Simple Smile .Усмихнат и позитивен ден пожелавам и на вас съфорумки/ци/

# 202
Zazo,поздравление!
Чудесен пост!По най-добрия начин си направила  сравнение и обрисувала
огромната разликата между любовта на Хюрем и Хатидже.Едната готава да жертва себе си ако загуби любовта на любимия,а другата него самия,но нита за миг не мисли да сложи край на собствения си живот.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 16:14 от nadejda2639

# 203
bggirl22,

само да добавя, ако бях казала на тази приятелка, не само щеше да се развали връзката й, но не ми се мисли какво можеше да си причини, състоянието й беше отчайващо. Сега се радвам да я виждам щастлива

А найстина ли е щастлива, има 2 вероятности за изневярата - или тя няма вина и съпругът и е човек който изневерява за разнообразие или нещо вкъщи му липсва и го търси другаде. Ако е първата -ще продължава да изневерява, ако е втората ще продължава да търси това което му липсва. И в двата случая - ще изневерява. Дали тя ще разбере за този или за някой от следващите има значение , сега може би е млада и има повече възможности за нов живот с някой който ще я обича и няма да и изневерява , а ако я зареже заради друга когато вече е стара как
ще го понесе тогава. Естествено вариант е да живее цял живот в лъжи - но това не е хубав живот.

Относно Хатидже и Бейхан - Хатидже каза на сестра си ,че и съчуства но Господаря трябва да го накаже , защото много се е провинил, и да не се противопоставя на решението му а да си гледа децата .Бейхан тогава и каза ,че знае че се е провинил ,но той е башта на децата и  , когато султана убие нейният мъж  тогава ще рарбере какво е.

# 204
Една идея за анкета или просто много интересни и забавни мнения Grinning

http://velikolepnyj.ru/battle/kto-podxodit-ibragimu-nigyar-kalfa … xatitdzhe-sultan/

# 205
Какво означава"да жертва себе си в името на любовта"?Жертва ли е когато разбереш ,че любимият обича друга да се самоубиеш като оставяш пет деца?Разбирам,човек да пожертва живота си за да спаси някого..както Ибрахим направи  това за Сюлейман ...но да се "самоубиеш " ей така като си мислиш ,че по този начин доказваш нещо ...е глупост.При това да имаш и да си отговорен за пет деца........абсолютна глупост.И какво ще се случи ако Хюрем умре по-този начин???Истинската мъка ще бъде за децата и.Сюлейман може да поплаче,да и направи помпозно погребение...и толкова.Живота за него продължава.Та той се търкаляше с наложница/мария/ в леглото когато Хюрем раждаше..и изобщо не изпитва угризения ...За това,че Хатидже не е помислила да се раздели с живота си когато разбра за изневярата....ами защо да го прави?И тя има деца...... "това да пожертва Ибрахим" ..е да в нейните правомощия е но и това не е решение..и тя не го направи!

# 206
# 207
bggirl22,

само да добавя, ако бях казала на тази приятелка, не само щеше да се развали връзката й, но не ми се мисли какво можеше да си причини, състоянието й беше отчайващо. Сега се радвам да я виждам щастлива

А найстина ли е щастлива, има 2 вероятности за изневярата - или тя няма вина и съпругът и е човек който изневерява за разнообразие или нещо вкъщи му липсва и го търси другаде. Ако е първата -ще продължава да изневерява, ако е втората ще продължава да търси това което му липсва. И в двата случая - ще изневерява. Дали тя ще разбере за този или за някой от следващите има значение , сега може би е млада и има повече възможности за нов живот с някой който ще я обича и няма да и изневерява , а ако я зареже заради друга когато вече е стара как
ще го понесе тогава. Естествено вариант е да живее цял живот в лъжи - но това не е хубав живот.

А можеше и да не продължи да живее изобщо...нали?Като Хюрем например....за това помислихте ли?

# 208
Гюлфем беше единственият положителен герой . Състрадателна, тиха, не търсеща никакви облаги за себе си,честна, справедлива, прощтаваща, застъпваше се за всеки,неинтригантсваше , ВЯРНА ПРИЯТЕЛКА -и тук е редно да повторя думата БЕшЕ. Заради приятелството с Хатидже ,тя потъпка всичките добродетели и всичко, което я правеше този положителен герой. Тя помогна на Хатидже да скрие детето на Нигяр ,да сега я моли да каже истината, но не защото така не е справедливо или защото съчувства на Нигяр а защото я е страх , че така или иначе ще се разбере.Заради това приятелство участва в интригата с Фирузе........

# 209
Малко извън темата.....времената се менят но нравите не Joy
Турчин подгони с ятаган служител на "паяк"!
http://www.marica.bg/show.php?id=93179 Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт