Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 504
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • Мюнхен
След като изгледах 72 еп с превод мисля,че причината Фирузе да бъде при султана
в четвъртък е следата от насилие,която видя на вратлето на Фирузе. Той я наказа по
начин,който както видяхме най-много я заболя.Още в коридора  начина, по които се усмихна
се разбра,че Хюрем няма да яде баница този четвъртък.Но много ме изкефи, това че и Фирузето не я опита.
Мисля,че Афифе хатун ще каже на султана за опита на Хюрем да сложи край на
живота си и ако го направи е много любопитно как ще реагира той.Какво ще направи?

Първо благодаря за прекрасният колаж!
И аз мисля, че четвъртъка беше наказание за Хюрем, защото Фирузе се постара той да види белезите, а когато СС я попита. от къде са, тя направи такава жална физиономия, че и дума да не каже, става ясно от къде. Вече знаем, че СС обича да наказва Хюрем за всичко. Много съм щастлива, че поне Афифе се осъзна и и претегна ръка. И аз мисля, че тази жена ще има също голям принос към "събуждането" на СС. Затова и много се надявам Ибрахим да изиграе Хюрем, Фирузе да се върне и после да си отиде сама, защото султана не я иска или иска да я убие (визирам съня и). Сигурна съм, че ако СС я разлюби, тя за разлика от Хюрем няма да спази облога.

# 481
в четвъртък е следата от насилие,която видя на вратлето на Фирузе. Той я наказа по
начин,който както видяхме най-много я заболя.Още в коридора  начина, по които се усмихна
се разбра,че Хюрем няма да яде баница този четвъртък.Но много ме изкефи, това че и Фирузето не я опита.
живота си и ако го направи е много любопитно как ще реагира той.Какво ще направи?

И аз мисля, че четвъртъка беше наказание за Хюрем, защото Фирузе се постара той да види белезите, а когато СС я попита. от къде са, тя направи такава жална физиономия, че и дума да не каже, става ясно от къде. Вече знаем, че СС обича да наказва Хюрем за всичко. Много съм щастлива, че поне Афифе се осъзна и и претегна ръка. И аз мисля, че тази жена ще има също голям принос към "събуждането" на СС. Затова и много се надявам Ибрахим да изиграе Хюрем, Фирузе да се върне и после да си отиде сама, защото султана не я иска или иска да я убие (визирам съня и). Сигурна съм, че ако СС я разлюби, тя за разлика от Хюрем няма да спази облога.
Аз също мисля,че Фирузе няма да напусне така безславно!Не ми се иска сама да си тръгне, а султанът сам да я изгони(или там каквото реши). Защото иначе ще излезе,че любовта им не е свършила и той ще "страда" по нея!
Хюрем сигурно е предвидила и варианта,че Ибрахим може да я измами! Едва ли ще се довери 100% на "честната  му дума"

# 482
  • Мюнхен

Аз също мисля,че Фирузе няма да напусне така безславно!Не ми се иска сама да си тръгне, а султанът сам да я изгони(или там каквото реши). Защото иначе ще излезе,че любовта им не е свършила и той ще "страда" по нея!
Хюрем сигурно е предвидила и варианта,че Ибрахим може да я измами! Едва ли ще се довери 100% на "честната  му дума"

Дано го е предвидила! Все пак го знае какъв е и че не може да му се доверява. Единсвеният вариант Фирузе да си отиде сама и който на мен би ми харесал е да го направи бягайки от СС, от страх от наказание. Да се провини, да разбере че това е стигнало до ушите на СС и да бъде предупредена от някой какво я чака. Тогава може и да си ходи сама!!  Twisted Evil Twisted Evil
Исках да попитам Мустафа колко деца е имал, знае ли някой? Защото доколкото си спомням, за това дете от Фатма не съм чела нищо!

# 483
Много се надявам Фирузето да не отплава с лодката на Ибрахим.
Аз също искам султана да бъде разочарован от нея След този епизод съм
 склона да мисля ,че пръстена, който беше обещан на Фирузе ще отиде при Хюрем
Но пък султана да се отметне от думата си... newsm78 newsm78 newsm78
Да и аз писах,че   Афифе хатун вероятно вече ще е на страната на
Хюрем,защото се убеди лично,че действията и са продиктувани преди
всичко от голямата и любов към султана.

# 484
Накрая на трейлъра нали дават, че някой влиза при Фирузето, та викам си сигур ще е Сюлюман, да я пита къде така без него  hahaha

# 485
bggirl22,това намерих от поста на една съфорумка
Цитат
Деца на Мустафа
2 сина и 2 дъщери, Мехмет 1564-1553 –удушен след баща си., Ахмед умира от собствена смърт една година преди баща си, дъщерите Айше Султан 1550-1577 г. г. и Наргиз 1536 – година на смъртта неизвестна.
[/color]
Може би тази Наргиз е въпросната дъщеря! За майка й не пише.

# 486
  • Мюнхен
Много се надявам Фирузето да не отплава с лодката на Ибрахим.
Аз също искам султана да бъде разочарован от нея След този епизод съм
 склона да мисля ,че пръстена, който беше обещан на Фирузе ще отиде при Хюрем
Но пък султана да се отметне от думата си..
. newsm78 newsm78 newsm78
Да и аз писах,че   Афифе хатун вероятно вече ще е на страната на
Хюрем,защото се убеди лично,че действията и са продиктувани преди
всичко от голямата и любов към султана.

Аз нямам спомен да и го е обещал, но може и да бъркам. Спомняте ли си когато правеше пръстена на Хюрем и Махито питаше за него, той по същият начин отговаряше отклончиво, че му трябва време? И така после отиде в Х. а не при Махито. И с този пръстен е така (поне така си спомням), че Фирузе казва моят пръстен, Хюрем мисля, че също мисли че е за Ф. заради камъка, но СС не го е потвърждавал, което би значело, че няма да се отметне. Но и да го е обещал, нали при него всичко трябва да бъде заслужено, но може да бъде бързо отнето.

# 487
  • Мюнхен
bggirl22,това намерих от поста на една съфорумка
Цитат
Деца на Мустафа
2 сина и 2 дъщери, Мехмет 1564-1553 –удушен след баща си., Ахмед умира от собствена смърт една година преди баща си, дъщерите Айше Султан 1550-1577 г. г. и Наргиз 1536 – година на смъртта неизвестна.
[/color]
Може би тази Наргиз е въпросната дъщеря! За майка й не пише.

Мда възможно е. Поне имам утеха, че е дъщеря!  Twisted Evil Не мога да я дишам тази Фатма. Когато я видя, винаги се сещам за несправедливостта, особено на СС към Хюрем! Така и не разбрах тази как не беше наказана. И представете си само какъв пореден шамар щеше да е за Хюрем, ако Фатма станеше и майка на принц.

# 488
МИСТИК 

НАДЕ      smile3501 newsm10              vvi  smile3501 newsm10

# 489
  • Истанбул
Мистик благодаря !   bouquet
Тук обсъждахме образа на Гюлфем хатун от филма ,а аз сложих тази информация която предполагах се отнася за благотворителността на последната:
http://www.harbiforum.org/osmanli/131180-gulfem-hatun-kimdir.html
Освен това бях писала ,че Сюлейман заповядва да я удушат 1562г.,за да не се намесва Хюрем в смъртта и подчертавам ,че Хюрем е била вече покойница. Hug
Има предположения ,че е злоупотребила със средства на хазната,че е продавала халвети ,но никой със сигурност не може да каже с какво се е провинила ,за да предизвика гнева на султана.

Много интересен линк, защото дава коренно различна теория за присъствието на Гюлфем, в харема. Но, като се има предвид, че тя е починала на около 65 години, едва ли е вярно... Все пак, да го преведа...
Кануни така е обичал Хюррем, че докато е живяла тя, той почти не погледнал друга жена. След като тя починала, през 1558 година, султанът се затворил в себе си. Придворните, забелязали това, почнали да му провождат всяка вечер различна наложница, но той ги връщал обратно. Докато се появила Гюлфем хатун...
Гюлфем хатун, също като много други наложници, е доведена от малко украинско селце, още като малко момиче. В харема тя, макар и в началото да се затруднява да се подчини на порядките в харема, е подложена на обучение и приема Исляма. Нейната красота, изтънченост и религиозна смиреност, за кратко време успява да спечели сърцата на всички. Установява много близки отношения с една калфа и я приема за своя майка. Султан Сюлейман обича да прекарва времето си с нея, защото нейната красота и ум, му напомнят Хюррем, макар и външно да не прилича на нея. Започва да ѝ заплаща повече, отколкото на другите наложници и да ѝ прави скъпи подаръци. Като започва да ѝ се подобрява значително материалното благосъстояние, Гюлфем, която е много религиозна, почва строителството на джамия в Юскюдар... След известно време парите ѝ привършват и тя се чуди какво да прави, защото строежът спира. Една от наложниците, която иска да прекара нощта при султана ѝ предлага пари, ако ѝ отстъпи мястото си. Гюлфем е притисната от желанието си да дострои джамията и любовта си към султана, но религиозността ѝ побеждава и тя отстъпва реда си на джарието. Когато Сюлейман я извиква, тя казва, че е неразположена и пращат другата наложница. Това се повтаря няколко пъти и Сюлейман се усъмнява. Притисната, наложницата му издава, че е откупила вечерта срещу пари, като не казва причината на Гюлфем. Ядосан, Сюлейман заповядва да я удушат. Калфата, припознала Гюлфем за своя дъщеря, съсипана от мъка, казва на Сюлейман причината, поради която  Гюлфем не е идвала при него. Съжалявайки за стореното, султанът заповядва да достроят джамията, започната от Гюлфем.  

# 490
Хюррем е красива ... най-сетне!  Flutter И е в нов тоалет и нов тон ... най-сетне  Simple Smile

Не искам да доливам масло в огъня, а и толкова рядко си позволявам да пиша Simple Smile Не съм съгласна, че няма значение кога е живял човек, какви са били ценностите на обществото.
 Хюррем е шамар в лицето на империята с нейните тогавашни морални и религиозни порядки. Тя е трудна за преглъщане от много хора и днес  Twisted Evil
 Не е случайно, че моментите, в които заради нея се преобръщат представи и рухват вековни принципи, във филма ги сервират като нещо за хрупане между основните ястия Simple Smile)
  Кефи ме тази мадама! Радвам се на развитието на образа от Мерием, на нейната царственост..
  Султан Сюлейман, уви, нещо ми издиша ... вдига вежди многозначително (поне три път на епизод от началото на поредицата), гледа лошо, гледа студено, сумти, чат-пат пуска по някой стих, ама вече разбрахме, че тези рецитали ги изнася пред всякаква публика(стига да е женска) ... и това е от него напоследък.
Ейй, няма как да го кажа по ясно  bouquet

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 20:55 от mamanadvama2

# 491
извинявайте момичета, но да попитам има ли някъде качен с превода 72 епизод за теглене ? Порових в темата , но за мен неуспешно Simple Smile

# 492
Мистик много благодаря! Супер много интересно . smile3525 newsm51 newsm10

# 493
Мистик много благодаря! Супер много интересно . smile3525 newsm51 newsm10
И от мен благодарности,заради такива постове чета тамата! newsm03

Скрит текст:
Благодаря на Мистик,че отново поства тук! Hug

# 494
БЛАГОДАРЯ НА МОМИЧЕТАТА КОИТО СЕ ОТЗОВАХА   bouquet Вече и аз го изтеглих

Общи условия

Активация на акаунт