Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 562
  • 733
  •   1
Отговори
# 210

А можеше и да не продължи да живее изобщо...нали?Като Хюрем например....за това помислихте ли?

Ако е толкова зле психически ,че да посегне на живота си заради изневяра ,не мислите ли ,че ще и помогнете ако я накарате да потърси професионална помощ. Може следващия път да разбере от друг.

# 211
# 212
Аиииии, гроба на детето малко празен ми се видя...............а Фирузето май ще ни напуска.

# 213

А можеше и да не продължи да живее изобщо...нали?Като Хюрем например....за това помислихте ли?

Ако е толкова зле психически ,че да посегне на живота си заради изневяра ,не мислите ли ,че ще и помогнете ако я накарате да потърси професионална помощ. Може следващия път да разбере от друг.

Хайде на де спамим темата с тези въпроси и отговори.Нещата не са толкова прости и еднозначни....Ако Ви се говори за това може да ми пишете на лични или да потърсим друг форум в който обсъждат живота. Heart Eyes

# 214
Цитат
Не знам какво щеше да се случи  със всички ако те двамата се бяха обединили и действаха заедно...... Very Happy Cool
Laughing Този въпрос сме си го задавали многократно!
Ето една хипотетична възможност:Няколко години след обединението между Хюрем и Ибрахим, ОИ престава да съществува! На нейно място.........
(Оставям ви да допишете изречението! Ще ми бъде интересно кой,как ще развие възможността?)
Да се редактирам: или пък  предложете някакво друго развитие след обединението им! Laughing

...се създава нова велика империя с друго име, която те двамата управляват ''со кротце, со благо и со малко.. кютек" и въобще историята се повтаря  - Ибрахим ще търси утеха за истерзаната си от войни душа, а Хюрем няма да може да търпи всяка нова наложница.. Laughing Laughing
  Не ги виждам като любовен дует, те са силно драматични натури и не биха били дълго време заедно...Но като един упправленски тандем, ще са по-успешни.  Naughty

# 215
Мерси,Синан!
Ей,ти да не работиш в телевизията? Пускаш ни го 30 сек. след като е излязъл!!
 Това гроба на детенцето ли разкопаваха?
 Хатиджето тогава добре се е погрижила да си замете следите и явно продължава да лъже Ибрахим!
Ох, не искам да се зарадвам докато не видя,че Ф си тръгва!
Нещо обсъждат и Мустафа!?

# 216
Цитат
Не знам какво щеше да се случи  със всички ако те двамата се бяха обединили и действаха заедно...... Very Happy Cool
Laughing Този въпрос сме си го задавали многократно!
Ето една хипотетична възможност:Няколко години след обединението между Хюрем и Ибрахим, ОИ престава да съществува! На нейно място.........
(Оставям ви да допишете изречението! Ще ми бъде интересно кой,как ще развие възможността?)
Да се редактирам: или пък  предложете някакво друго развитие след обединението им! Laughing

...се създава нова велика империя с друго име, която те двамата управляват ''со кротце, со благо и со малко.. кютек" и въобще историята се повтаря  - Ибрахим ще търси утеха за истерзаната си от войни душа, а Хюрем няма да може да търпи всяка нова наложница.. Laughing Laughing
  Не ги виждам като любовен дует, те са силно драматични натури и не биха били дълго време заедно...Но като един упправленски тандем, ще са по-успешни.  Naughty
Благодаря,Елена!Интересно предположение!
 Joy Това с "кютека" ми хареса! Интересно обаче кой ще победи Joy!?

# 217
Мерси,Синан!
Ей,ти да не работиш в телевизията? Пускаш ни го 30 сек. след като е излязъл!!
 Това гроба на детенцето ли разкопаваха?
 Хатиджето тогава добре се е погрижила да си замете следите и явно продължава да лъже Ибрахим!
Ох, не искам да се зарадвам докато не видя,че Ф си тръгва!
Нещо обсъждат и Мустафа!?

Благодаря за фрагмана!  bowuu

Фирузе си тръгва след сделка между Ибрахим  и Хюрем ли?! Охо..!? Май без да искаме нацелихме днес темата за тях и тяхното обединение.. Wink Grinning Вижда се , че работят успешно заедно ..хих.. Wink Но дали Хюрем ще изпълни своята част от сделката и как..?!

А това за Мустафа ми стана любопитно...Чакаме превод на фрагмана.. Flutter   Praynig

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 17:23 от Елена Алексиева

# 218
krasminikif

Като гледам трейлъра.....дане би ХЮ  да предлага на Ибо  истината за детето на Нигяр,в замяна ако той отстрани Фирюзе

Е, нямаше начин да не изкяри от тази истина..иначе нямаше да е Хюрем това..!? Wink)

Но се радвам, че пашам е все по-близо до истината!

vvi, под кютек имам предвид сладки приказки на висок тон , както и периодично нежно стискане за гушата  - това и двамата го умеят много добре   Laughing

# 219
  • Мюнхен

Аз лично нямам нищо против различното мнение. Дискусиите са приятни и ни показват понякога неща и страни на нашите любимци, които ние не искаме да видим или просто сме пропуснали. Но това, което не харесвам е когато се хвърлят обвинения и обиди в пространството, без да бъдат подплатени или без никакви факти, просто защото на някого така му харесва. Не визирам този пост, а по принцип. Не виждам например никаква логика в изказването, че Хатидже е ранима и чувствителна и затова не може да бъде злобна. Хатидже е в моите очи една разглезена принцеса, която беше мила и добра, докато всичко и беше наред. Съгласна съм, че мина през много изпитания, но това не е оправдание. Възможно ли е една жена, която е чувствителна и ранима и не е злобна, да раздели едно невинно дете от майка му? Може ли да прости на мъжа си, а да иска да убие лдбовницата му? Може ли да прости после на любовницата, само защото тя и доносничи и има полза от нея? Може ли да зареже децата си и да се занимава само с интриги? Може ли да търси жена, която да развали брака на брат и, само защото Хюрем и показа, що за съпруг е нейният? А дори и не се замисли над думите му и над причините, които го подтикнаха да и изневери, защото тя самата беше виновна затова. Мога да изредя още много неща, но ще се повторя пак, зашото никой не ми отговори. Възможно ли е една добра, ранима и чувствителна жена (демек ангелче  Joy ) да е готова да жертва живота на целият харем, за да опази една робиня (Фирузе) и то само за да накаже Хюрем, която дори и със задни мисли и разказа истината за аферата на мъжа и? Пък и да забравим за момент факта, че Хюрем го направи нарочно. Ако двете бяха все още приятелки и Хюрем и Ибрахим нямаха проблеми, тогава все още ли щяхте да сте на мнение, че една истинска приятелка трябва да си трае когато разбере, че мъжа на другата и изневерява и очаква дете от него? Аз лично бих и казала. И след като и кажа, това значи ли, че тя след това трябва да разбие моето семейство? Това ли са постъпките на една чувствителна и ранима жена?

Искам да уточня, всъщност ти си казала, че не визираш моя пост, благодаря за което. Но все пак за по принцип никъде не съм използвала обидни квалификации, това са обсъждания и просто предтавяния на два полюса, два модела на мислене.
Но, тук много ще се радвам а и държа да ме разберете. Съфорумци и съфорумки, ние не водим както трябва тоя спор и по правилата на спора като такава категория. Защото повечето след един пост, дават други аргументи за други случки от сериала. За да можем да обсъдим по ползотворно събитията нека като някой даде пример да отговаряме точно за този пример или постъпка на даден герой, а после да минаваме на другите случки. Ще дам един пример:
Ти казваш, че Хатидже е казала на сестра си, че брат й е прав, не е вярно не й е казала нищо такова, каза й че я разбира. И сестра й каза, че ако брат им убие и нейния съпруг тогава че я разбере. Разбираш ли отговарям точно на твоите думи, не отивам на друга случка за да защитавам любимците си. Хора, така спора ще е по ползотворен. Предлагам ви най добронамерено като стане въпрос за някой случай да обсъждаме  него и после да вървим към други моменти. Ето аз веднага ти отговорих на това което ми пишеш. Попитах преди време защо никой не каза че султана е казал и на Хюрем да не се бърка и че той не се бърка, откъде на къде тя ще се бърка. Никой не ми отговори. Прочетох само как казал на Хатидже. Пример просто.
Отговарям веднага на друг твой въпрос без да препускам през сюжета.Не е простила на Нигяр ни най малко.
Друго казваш причини имал Ибрахим да й изневери, е стига де, за една дума, че тя е династията, така ли се изневерява с години, та чак и прави дете на друга жена. В момент на болка всичко може да се каже. ХАтидже правилно го попита: За това ли, Ибрахим, за това ли?
другия ти въпрос е спорен и труден, но аз мисля, че Гюлфем беше права: каза на Хюрем, че са можели да измислят нещо и да не й казват. Тъкмо тогава Ибрахим се завърна при Хатидже, разбра че я обича, можеше да се спести тази болка и да не се разваля едно семейство. Семейството е светиня, не забравяйте това.
Казваш, че ти лично би казала, повярвай ми ако не ти е стигало до главата с твоя приятелка няма как да знаеш, на мен поне ми се е случвало с приятелка на която много мислих дали да кажа. Не й казах, защото знаех, че тази връзка ще се оправи, тя даже ме попита и аз не й казах, защото знаех и още, че в нейното състояние не се знаеше какво може да направи. Спестих й го, предпочетох да натоваря собствената си съвест отколкото да я гледам как страда.  Никой няма право да разваля чужди връзки. Ако нещо трябва да излезе наяве ще  излезе. Виж ако връката е към края си знам ли, но Хюрем видя, че Хатидже и Ибрахим са щастливи и реши да действа, видя че тя не се разведе с Ибрахим и затова действа. Сега ако ще спорим за да търсим истината ако искаш отговори ми по тези думи, без да се отклоняваме защото иначе търсенето на истината е като игла в купа сено.
Между другото спомняш ли си кой епизод е когато убиха Ферхат паша, мъжа на Бейхан султан. Ще го гледам отново за да ти потвърдя отговора си, но всъщност и без това ми се гледа този епизод. Ще ти бъда благодарна ако знаеш да ми кажеш, че от толкова епизоди трудно ще го намеря.

Приятен ден на теб

Трябва да поясня, че аз не съм писала това. Цитираш мен, но това не са мои думи!!
Иначе е въпрос на характер и решение на даден човек дали ще се намеси и ще отвори очите на друг. По принцип и аз не обичам да се меся в чужди връзки, но ако става дума за приятел и за едно невинно бебе бих го направила. Ти си премълчала нещо, което както разбирам не е излязло повече на яве, но как се мълчи за дете? Нали рано или късно това ще се разбере? А и да не се разбере, пак за мен не е правилно да се мълчи. Иначе и аз писах, че Хюрем имаше задни мисли, това на всички е ясно. Дали е имала право да се намеси съм склонна да се съглася, че може би не, но пак казвам, когато става дума вече за дете, в моите очи нещата се променят. Но и да не е права Хюрем и да го е споделила, това ли е начина да си отмъстиш? Значи когато Хюрем се защитава от ВСИЧКИ (защото тя винаги е сама) това не е редно, тогава око за око е забранено, но когато Хатидже го прави и то не сама е ок? Нв мисля, че това е правилно.
Права си, че Х. не е простила на Нигяр, изразих се неправилно. Но помилва живота и, контактува с нея и се съюзи с нея (поне така си мисли тя), единствено и само за да си отмъсти.
За мен лично Хатидже не каза само 1 дума, а тя непрекъснато го намекваше и показваше. Това беше нейното отношение към него. Понякога не са нужни думи.
Не бях визирала поста ти и не съм казвала, че си използвала обидна квалификация, но имаше и такива постове от други!! Мисля че ние дискутираме съвсем цивилизовано!   bouquet

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 18:32 от bggirl22

# 220
  • Русе/София
Султана нещо пак се намръщи на Хюрем.Все недоволен.

# 221
  • Мюнхен
bggirl22,

само да добавя, ако бях казала на тази приятелка, не само щеше да се развали връзката й, но не ми се мисли какво можеше да си причини, състоянието й беше отчайващо. Сега се радвам да я виждам щастлива

В случая не е ставало дума за дете може би. Това си решила това си направила. Съгласна съм, но как се крие едно дете? Как ще се почувства тази приятелка когато все пак разбере, защото това рано или късно ще стане? А и да няма дте. Говорим за реалният живот. Предадена от любимият човек и най-добрата и приятелка. Какво става когато замълчим? Виновника ликува, гледа си кефа, напълно възможно е да си направи и други деца, защото му се е разминало или други жени. Такъв брак ли желаем на приятелката си? Не заслужава ли тя да има един честен съпруг, една хубава връзка, един мъж само за себе си? В повечето случаи хора, които изневерят веднъж, го правят и втори и трети път....

# 222
  • Мюнхен
KATI-P-,
с Мерал  Окай, в "Ако бях облак"! Играе някакъв войник!От филма съм гледала 1-2 серии и не мога да кажа развива ли се образът му!

Филма е много хубав, поне за мен. Много различен. Играе обаче второстепенна роля!

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 18:00 от bggirl22

# 223
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Здравейте,
съвсем скоро се регистрирах в BG-mama, но много отдавна следя темата.
Искам да споделя едно видео с вас, защото съм много озадачена, това ли е края на Ибрахим

# 224
Аз намирам Гюлфем за изключително положителен образ. Най-малкото, в онези кървави времена, когато човешкият живот няма никаква стойност, Гюлфем не е убила и наранила никого. Това е направо геройство. На самата нея щяха й видят сметката, но тя не се втурна да отмъщава. Това, което някои наричат интригантство, аз възприемам като вярност и лоялност към Господаря и Династията. Сдържана, премерена, обрана, Гюлфем или притежава много добър самоконтрол или просто е добър човек.

Общи условия

Активация на акаунт