Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 387
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
Елена Алексиева,  затова и аз попитах каква е логиката и каква връзка биха могли да имат. Знам, че османците не са потомци на византийците. Те произхождат от едно номадско племе, ако не се лъжа тюрките. Нашата история също започва от номадско племе прабългарите.

# 706

vvi, може рода му да е от там. Но  Малкоч Баба се заселва в България. Както например турските заселници от тогава са останали в България и на потомците им родени  тук, родината им е България. Малкоч Баба остава по нашите земи до смъртта си, в севлиевско е и гроба му.

Приятен и успешен ден на теб:)

# 707

vvi, може рода му да е от там. Но  Малкоч Баба се заселва в България. Както например турските заселници от тогава са останали в България и на потомците им родени  тук, родината им е България. Малкоч Баба остава по нашите земи до смъртта си, в севлиевско е и гроба му.

Да,да права си! А на Бали бей,който е от филма мисля,че е в Истанбул!
 В Уики-то е направен опит да се покаже родословното му дърво!
 Знам,че един от този род е санджак бей на Силистра, а друг на София!
 Hug Благодаря и на теб!

# 708

Hug Благодаря и на теб!

Аз за историческия говоря да. Ама как да не се радваме като най-красивия мъж в сериала е Бали Бей:) Аз и преди съм писала, че според мен той е най-красивия там. И като стана дума тук все се пише, че може и да се върне в сериала, ти знаеш ли нещо по въпроса, би било добре сценаристите да не ни лишават от неговото присъствие:)

# 709
Ако имате предложения за анкета ,която да включим в новата тема- моля споделете Peace
Може би след новата серия тази вечер ще имаме повече идеи Thinking

НОВАТА ТЕМА Е ГОТОВА Peace Когато  допишем тази, заповядайте Grinning

НОВА ТЕМА

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 17:03 от Lilims

# 710

Hug Благодаря и на теб!

Аз за историческия говоря да. Ама как да не се радваме като най-красивия мъж в сериала е Бали Бей:) Аз и преди съм писала, че според мен той е най-красивия там. И като стана дума тук все се пише, че може и да се върне в сериала, ти знаеш ли нещо по въпроса, би било добре сценаристите да не ни лишават от неговото присъствие:)

Честно казано, не мисля,че ще се върне в сериала! Смятам,че там образът на героя му доста се изчерпа! Но затова пък смятам,че добре ще се справи в историческия филм,който ще бъде само за Малкоочоглу Бали бей! И там може да ни дадат отговор какъв произход има!(хубаво ще е да е български)!

Скрит текст:
И понеже мен цял ден ме гризе въпроса :Коя ще е точната причина за смъртта на Ибрахим (според сценаристите Mr. Green) може анкетата да е в тази посока

# 711
Здрасти Великолепни! Hug
Пожелавам ви приятно гледане тази вечер и като за добро утро да ме посрещнете с добрата новина, че на Фирузето й се е случила случката най-накрая.
Благодаря ви за историческите факти и легенди, които поствате. Уверявам ви, в у-ще не съм чела толкова по история Laughing
Айде, до утре Hug

# 712

Аз сега разбрах, макар че може да се е писало преди, че в гр1обницата където е Хюрем са погребани още сина и Селим II, внука на Хюрем Шехзаде Мехмет и Хатидже султан, сестрата на султан Сюлейман. Явно са си били дружки Simple Smile Незнам къде е Михримах и останалите и деца...

# 713
И още няколко снимки от награждаването.

Ето и цялата галерия със снимки от награждаването

http://www.htkulup.com/multimedia/galeri/418793/1

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 18:08 от anna3com

# 714
А защо не са се снимали двамата заедно? Нали са мъж и жена на годината?
Такава хубава снимка щеше да излезе!!!

# 715
Привет ! Относно джамията в Разград -нека си припомним коя година е убит Ибрахим паша и коя година е построена джамията ? Така ,че смятам статията се отнася за друг Ибрахим паша Peace
Краси и аз чакам тази сцена...

Преди време проверих-същия Ибрахим е .Джамията е довършена след смъртта му,но той е дарителя. Hug

# 716
  • Варна
Сребърна луна в небето кротко плува.
Сърцето на Хюррем султан празнува.
Четвъртък е!Денят е даден за любов,
любимият за нея днеска е готов!

Облечена в коприна, сияеща, щастлива,
в покоите султански, с вълнение отива.
Ах, как мечтае-като горска самодива
в обятия си нежни, Сюлейман да я приспива!

Ето!... Тук е!...
Портата кована
в миг ще се разтвори
за срещата желана!

Ала в миг дочува тежките слова:
-Не! Не може да се влезе тук сега!
С харема си, султана ще прекара вечерта!

И светът се сгромолясва!!! Буря се изви!
Замъглени стават нейните очи.
А сърцето- болно, свито, натежало,
в скръб и мъка черна, цяло се обляло!

Мислите препускат. Сълзите горчат-
с любовта не искат, още да се разделят,
че нали без нея няма и живот!
Как ще преживява под този мрачен свод?

Не!!! Животът трябва да угасне,
раната жестока няма да зарастне.
Отровата, на мъката ще сложи край
щом любовта не може вече да сияй!

Ох, май тук не съм си писала стихоплетствата! newsm78 Е, не можах да се въздържа. EmbarassedМоля ви бъдете снизходителни! Praynig

# 717
 smile3501 newsm51 Премести го в новата тема  Peace

# 718
  • Варна
Мислиш ли, че е удачно? newsm78 newsm78 newsm78

# 719
Мислиш ли, че е удачно? newsm78 newsm78 newsm78

Прекрасно е !!! разбира се ,че трябва да го постнеш и в новата тема Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт