Проходилка/паяк/ от кога?

• 17 222
  • 156
  •   1
Отговори
# 120
Напълно съм съгласна.
Но все пак да не изместваме фокуса на темата. Ако авторката твърдо е решила да ползва проходилка и няма категорична забрана да го прави: ортопедите препоръчват да е поне около 8м за до 10-15мин дневно. При положение, че бебчето може да седи стабилно вече.

# 121
Благодаря на всички включили се в темата!

# 122
Аз започнах да слагам сина си на около 6 месечна възраст и не отчитам по никакъв начин да му е навредило  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes На проходилката й беше савсем мекичка седалката (от плат). Отначало го слагах за по 10-15 минутки, после и за по-дълго време Simple Smile Няма никакъв проблем, дори съм много доволна  Heart Eyes Laughing Малко почивка и за моите ръчички. Проходи си на време детето нямам никакви оплаквания.  Hug
Не мисля, че трябва да се страхувате толкова, но всеки сам преценява кое е най-доброто за своето маниче  baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 123
 ooooh!
Никъде в темата не се говори за страх, а за вреда.

# 124
  • Куциндрел
И аз слагах сина си в проходилка. В началото само стоеше в нея и си играеше с играчките. Беше му интересно. След това я ползва малко за да обикаля с нея. Това беше миналото лято и повечето време бяхме навън, така че не е стоял много в прохорилка. Но пък му беше изключително забавно да се движи из стаята. Бързо му омръзна, защото предпочиташе да пълзи, но с удовоствие я буташе като уокър
Ако проходилката се ползва умерено, едва ли ще нанесе вреда. Има въобще някой, които пише в темата и проходилата е нанесла вреда на бебето му?

# 125
Има въобще някой, които пише в темата и проходилата е нанесла вреда на бебето му?

В тази не, има други теми точно за вредите от ползването на проходилки...дори пуснах една такава...

# 126
  • Куциндрел
Има въобще някой, които пише в темата и проходилата е нанесла вреда на бебето му?

В тази не, има други теми точно за вредите от ползването на проходилки...дори пуснах една такава...

Не съм се ровила, но може ли нещо конкретно, на някоя майка от форума детето да е пострадало от ползване на проходилка, но не да е паднало и да се е ударило, а да има някаква ортопедична вреда в следствие на проходилката.

Оп, видях темата... Ама той и моят син малко след като проходи падаше и се удряше, при положение, че преди да проходи основно го водих за ръка, бяхме през повечето време навън, прибирахме се само за преобуване и ядене. Така си пада известно време докато се научи как да пада и не стана достатъчно стабилен, че да пази равновесие като се спъне.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 11:49 от Ceca

# 127
  • Бургас
Моето дете пък не е ползвало проходилка и като проходи не падаше и не се удряше Peace

# 128
Моето дете пък не е ползвало проходилка и като проходи не падаше и не се удряше Peace
И моето. bowuu

# 129
И моето. Писах го и по-горе. Падаше, разбира се, но винаги на дупе или подлагаше ръчички. Никога, ама съвсем никога не се е удрял при прохождането. Като чувам от други майки какви бойни рани носят децата, при нас нямаше и една синина. Другото предимство е, че с прохождането се научи самичък да се изправя, когато падне или седне. Сядаше бавно и плавно, не тупваше. А ставаше с ръчичките напред и дупето нагоре.
За сравнение: моят племенник е от 6-7-месечен в проходилка, но откарваше там има-няма цял ден. На 9м започна да се пуска, но до 18-месечен не умееше да се изправя сам, а до годинката падаше директно по нос.
На приятелка детето пък до 2г. не умееше да се изправя и ако паднеше, ревеше, за да дойде някой и да го вдигне на крака...

# 130
За сравнение: моят племенник е от 6-7-месечен в проходилка, но откарваше там има-няма цял ден. На 9м започна да се пуска, но до 18-месечен не умееше да се изправя сам, а до годинката падаше директно по нос.
На приятелка детето пък до 2г. не умееше да се изправя и ако паднеше, ревеше, за да дойде някой и да го вдигне на крака...
Аз не мисля,че това следствие от проходилката.Всяко дете си е индивидуално!Децата се научават да се изправят още в леглото,кошарката.
На дъщеря ми децата и двете са били с проходилка известно време,но баткото и сега на 6,като падне или леко се ожули реве,като че ли го драли,а момичето на 2.5 тупва ръцете една в друга и продължава-няма рев,няма нищо.Като я попиташ какво имаш тук и тя си казва : раничка с гордост!
А този юнак,дето не става докато не го вдигнат,може би така е научен.

# 131
Вася, децата в кошарата се изправят с помощта на упора. Аз говоря за съвсем самостоятелно изправяне. Неслучайно поясних, че правилното изправяне става от поза на лазене с повдигане на дупето и ръчичките напред.

# 132
  • Куциндрел
Неслучайно поясних, че правилното изправяне става от поза на лазене с повдигане на дупето и ръчичките напред.
Някои деца първо прохождат после започват да лазят.

# 133
Неслучайно поясних, че правилното изправяне става от поза на лазене с повдигане на дупето и ръчичките напред.
А моите никога не са пълзели,макар че не са били в проходилка.Голямата тръгна на 1 г.1 м, а малката нямаше 9 месеца./за нея познати ме съветваха да не и давам да ходи,че краката й щели да са криви/.Ама как да удържиш такова дете!Нищо и няма на госпожицата!
Пак си мисля, че всичко е индивидуално.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт