Коледа 2012- 2 част

  • 80 030
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 112
blackisback , тиквата се пече за около 2 часа и половина, като се покрива с капачето, което еизрязано отгоре. Ако почне отгоре да прегаря се покрива с фолио. Grinning

# 106
  • Мнения: 678
Останаха тези формички,ако някой все още няма.
36 броя са ,като всички са по 2 .Животинките са със щампа

 Tari Tasartir - Какви точно фигурки търсиш -такива ли

# 107
  • Мнения: 68
Мил@, от къде са ти фигурките, много са хубави?

# 108
  • Мнения: 987
Джема ,    bouquet

КОга успяхте да изпишете толкова....
Започвам и аз да правя вече списъка. Ама то при толкова красоти тук избора ще е труден .   Laughing

# 109
  • София
  • Мнения: 888
Завъртях се и аз покрай тая тема Simple Smile
И с въпросче, тея списъци с по 15-10 вида сладки ги праавите от сега за Коледа, така ли? А не се ли изядат междувременно и траят ли толкова?
Относно марципана в Кауфланд е 100 гр. в Била - 175, но и двата са с шоколадов кювертюр отгоре - точно за хапване като десерт. В CBA биждах миналата седмица от този - http://www.globus-drive.de/medias/sys_master/products/8806150701 … 00521007041_1.jpg който си е специално за украси.

# 110
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Леле, дами, вас да не ви изпусне човек за 1 ден - 8 страници! Явно подготовката върви с пълна пара!
Аз работя по 3 дни в седмицата, на 12-часови смени, така че време колкото щеш. И си имам елфче да ми помага. Обикновено гледам да меся и пека, докато тя е на училище, защото този процес не й е много интересен, а украсяваме заедно.
Като ви видях списъците, направо се засрамих.
Роца, може ли рецептата за коледните сладки с мак и мандарина? Звучи много вкусно.
За Хелоуин украсявах сладки с фондан. Станаха много красиви, но на вкус  Sick Фондана като изсъхна стана много твърд, макар че беше тънко разточен и беше борба да си отхапеш, а ако успееш, установяваш, че не си е струвало...Май ще го пропусна при украсата.

# 111
  • Мнения: 128
Да,и аз за вкуса щях да попитам.Верно,че е въпрос на вкус,но коя украса всъщност е най-вкусна:роял айсинг,бадемов марципан или фондан?

# 112
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ivanichka, аз започвам от 1 декември. Сладките траят, да, ако  в тях няма крем или ако са приготвени без печени, например от бисквитено-млечна смес. Peace

И аз писах, че не харесвам украсени с фондан и роял айсинг. Повече за красота ги правя тях , а все се намира кой да ги изяде. Аз предпочитам слепени, неукрасени меденки.

# 113
  • София
  • Мнения: 373
Оххх, мислех да не правя списък и да го карам импровизирано, но като ви чета, май ще трябва, че са много изкушенията.

# 114
  • Балчик
  • Мнения: 9 285


Аз нямам преса и все се чудя дали да си купувам, защото обикновено свеки прави едни много вкусни курабийки с нишесте, но изважда формите през машинка за мелене на месо. Тук ги наричат "банани в шоколад", защото се слепват две по две и половината се потапят в шоколад. Трябва и тях да пробвам някой път, но все забравям...


Наталина, може ли рецептата, аз имам формичка за машинката за месо и само обикновени маслени курабии не съм правила през нея.  bouquet

# 115
  • София
  • Мнения: 337


[/quote]

Мил@, от къде си ги взела тези чудесни нещица? Simple Smile))Искам и аз такива...

# 116
  • Мнения: 240
Мил@ за Тъмбпринт / означава "отпечатък от палец"/ сладките имам много и различни рецепти но аз ще ги правя по тази - http://www.tasteofhome.com/recipes/White-Chocolate-Raspberry-Thumbprints
Ако ти трябва помощ за превода по късно ще пусна рецептата.  Wink

# 117
  • Варна
  • Мнения: 435
Джема, благодаря ти!  Hug

Като отговор и продължение на поста ми от предишната тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=682384.msg23482163#msg23482163
За украсата на звездите съм използвала тези:

Захарни кристали - джел - http://www.cookibooki.bg/Wilton/24-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%8 … %D0%B5%D0%BB.html

Холограмен оцветител - Бял (мисля, че това беше) - http://www.cookibooki.bg/Rainbow-Dust/14-%D0%9E%D1%86%D0%B2%D0%B … logram-White.html

За украсата на листата от джел:

Коледни дражета - http://www.cookibooki.bg/Wilton/24-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%8 … %D1%82%D0%B0.html

Перлен оцветител - бял кристал - пак от там, но не мога да го намеря като линк. Тук има същия, но в жълто - http://www.cookibooki.bg/Wilton/14-%D0%9E%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%8 … %D0%B0%D0%BB.html

Направо ме изуми, от къде изкупи толкова неща от твоята артилерия, повечето от тях дори не съм виждала  Sad ... Поздравления!!!

# 118
  • Мнения: 678
Мил@ за Тъмбпринт / означава "отпечатък от палец"/ сладките имам много и различни рецепти но аз ще ги правя по тази - http://www.tasteofhome.com/recipes/White-Chocolate-Raspberry-Thumbprints
Ако ти трябва помощ за превода по късно ще пусна рецептата.  Wink

Не съм срещала подобни рецепти ,може би защото не търся по др .сайтове а чакам наготово тук  CrazyЧудесна рецепта мисля тези дни да я пробвам хареса ми идеята за ядките и пълнежа ,ще пробвам варианти на заливката и конфитюра
Благодаря ти   bouquet

# 119
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
и аз тук

Общи условия

Активация на акаунт