Коледа 2012- 2 част

• 80 031
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета, извинявам се, че отново само се записвам при вас  bouquet

# 121
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз мисля при украсата да заложа на шоколада тази година, както обикновен кафяв, така и от тези:

http://www.hitrini.com/product/628/bonbonki-za-raztapyane-ot-wilton-cherveni.html

Може и малко с РА, но фондана колкото и да е красив, ще го пропусна

# 122
  • София
Дали има такива бонбони за разтапяне в големите вериги?

# 123
Дали има такива бонбони за разтапяне в големите вериги?

не, не мисля, че има. трябва да потърсиш в специализирани магазини.

# 124
  • Балчик
Украсих си къщичките- потренирах си ръката за работа с роял айсинг-а, че само веднъж годишно го правя, по Коледа.  Simple Smile

Скрит текст:

# 125
Леле, аз правя един щолен и 4-5 вида сладки по 1 доза и пак се чудя къде да побера кутиите. И ги ядем със седмици, въпреки че раздавам на роднините. Направо се чудя къде ги съхранявате тези количества Laughing

Mamagemelar, само с пълнозърнесто брашно ли бяха или смес с бяло?

# 126

Mamagemelar, само с пълнозърнесто брашно ли бяха или смес с бяло?
само с пълнозърнесто-идеално хрупкави бяха още първия ден,после поомекнаха,ама кой да ги чака повече от 2-3 дни да види как ще се държат  Rolling Eyes
препоръчвам проба-ние ги харесахме,но и  аз малко съм поизкривила вкуса у нас Mr. Green -черни бисквити от ръжено брашно са хит/щом има захар,пък била тя и меласа-омитат се  Laughing /
точно тези,обаче -изцяло пшенично,пълнозърнесто брашно ползвах  Peace

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 19:02 от Mamagemelar

# 127
  • Czech Republic

Наталина, може ли рецептата, аз имам формичка за машинката за месо и само обикновени маслени курабии не съм правила през нея.  bouquet

Джемма, тя рецептата е също за маслени курабии, но са с пудинг(нишесте). Стават обаче много вкусни и се топят в устата.

Сладки правени с машинка за мелене на месо и ето тези приставки -

За една доза са необходими:

500гр. брашно
5 пакетчета ванилен пудинг (но може да експериментираш и с други вкусове, става чудно). Погледнах грамажа (аз купувам др.Йоткер) - 37гр.
1 бакпулвер
3 жълтъка или 3 яйца, но тук както знаеш казват, че от белтъка сладките стават по-твърди, та правят всичко само с жълтъци.
370гр мазнина и пак тук се използва комбинация масло и твърд маргарин на калъпи, но според мен може да пробваш и с мас. Май е по-важна комбинацията животинска и растителна мазнина, поне от това което напоследък чета.
250гр. пудра захар

Замесва се тесто и се оставя в хладилника до другия ден. При манипулация се взима по малко от тестото защото се оформя по-лесно, когато е студено. Сладките се слагат директно в тавата или на хартия без да се намаслява. Пекат се до порозовяване на около 160 градуса.

След изстиване се съхраняват на хладно място и издържат не слепени около месец. Слепват се седмица преди Коледа с някакъв по-киселичък мармалад (тук основно използват касис). Могат да се топнат до половината в разтопен шоколадов кувертюр или да се полеят на ивици с него.

Стават много пръхкави и се топят в устата!

Джемма, много сладки са къщичките! Hug

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 19:16 от natalyna

# 128
  • Балчик
Благодаря Наталина   bouquet.

# 129
оо,такова приспособление имаше баба ми едно време, и правеше чудни бисквити  Heart Eyes
сега дали има от къде да се намери  newsm78 ,че имам такава машинка,неползвана,забутана някъде-да има поне приложение  Mr. Green

# 130
Mamagemelar, благодарности, задължително ще пробвам! Опитвам се да минимизирам бялото брашно в къщи.

# 131
Срам не срам, ще се запиша в темата с надеждата малкият да е все така послушен и да ми позволи тази година да се подготвя подобаващо. Е...аз едва ли ще успея да сътворя красоти като вашите, но се надявам с годините да се осъвършенствам Embarassed Приемам и предложения за сладки, които не изискват много дълги приготовления, че понякога малкият прекъсва кулинарните ми опити Crazy

# 132
  • София
Как точно оцветявате Роял айсингът?

# 133
  • Балчик
Като капваме малко боя и разбъркваме. Simple Smile

# 134
  • София
Аз имам сладкарски бои на прах и затова се чудя с тях как да процедирам newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт