Коледа 2012- 2 част

• 79 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • Балчик
разтваряш в няколко капки вода и използваш. Peace

# 136
  • Варна
И моят списък е готов:
1. Меденките на Джули - 3 дози
2. Линцерови сладки - 3 дози
3. Ванилени кравайчета - 3 дози
4. Виенски коледни орехови бисквити - 2 дози
5. Бастунчета - 2 дози
6. Шоколадови трюфели - 3 дози
7. Коледните сладки на Йоли - 2 дози
8. Джинджифиловите сладки на Зори - 2 дози
9. Какаови кифлички - 3 дози
10. Коледни сладки - 2 дози
11. Забравени сладки - 2 дози
12. Бадемови сладки - 2 дози
13. Бадемови сладки с шоколад и кокос - 2 дози
14. Холандски бадемови курабии - 2 дози
15. Снежни портокалови топки - 2 дози
16. Маслени лимонови бисквити на Танита - 2 дози

Успокоявам се с това че не сам единствената с такъв дълъг списък  Heart Eyes

PS: Днес мъжът ми видя списъка и ме попита дали няма да отварям хранителен магазин  Joy  Joy  Joy
Здравей ако не е много нахално може ли няколко въпроса
12. Бадемови сладки - Може ли да кажеш колко бройки излизат от една доза?
13. Бадемови сладки с шоколад и кокос - Може ли рецептата и горе долу бройките ?
14. Холандски бадемови курабии - Може ли рецепта и на тези и отново бройки?

Бадемовите сладки излизат около 30бр. (зависи от големината)
Коледни сладки с шоколад и кокос около 40бр
За тестото: 100гр натурален шоколад, 500гр. брашно, 1ч.л. бакплувер, 100гр. кокосови стърготини, 300гр захар, 1-2пак. ванилена захар, 2 яйца, 250гр. масло. За глазурата: 100гр натурален шоколад, 50гр кокосови стърготини, около 6 с.л. прясно мляко. Нарязвам шоколада на малки парченца. След това замесвам тестото като 1-во смесвам сухите съставки, а след това добавям и мокрите. Така полученото тесто оставям да престои минимум 30 мин. в хладилника за да стегне. Разточвам тестото с дебелина 0,5см., изрязвам сладки с различни формички и ги поставям в тава постлана с хартия за печене. Намазвам сладките с по малко мляко и пека за 8 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставям ги да изстинат в тавичката тъи като са много крехки, след което ги прехвърлям заедно с хартията там където ще ги поливам с глазурата. Разтапям шоколада за глазурата. Използвайки лъжица напръсквам всички сладки с шоколада след което ги поръсвам с кокос. Когато изстинат се прибират в кутия за 3 седмици.
Холандски бадемови курабии около 35бр.
75гр меко масло, 250гр ситна кафява захар, 1 пак. ванилова захар, 125гр брашно, 125гр едро смлени бадеми,1/2 ч.л. канела, щипка сол
Загрейте фурната до 180 градуса . В купа сложете маслото, захарта и ваниловата захар. Разбийте всичко докато се получи пенообразна смес. В друга купа смесете брашното, бадемите, канелата и солта и добавете лъжичка по лъжичка към яйчения крем. Вземайте от полученото тесто с лъжица и подреждайте курабиите на достатъчно голямо разстояние една от друга. Загладете ги с обратната страна на лъжицата. Запечете за 5-6 мин. Извадете ги и ги оставете да изстинат. Могат да се съхраняват в плътно затворена кутия до 2 седмици.

# 137
Момичета може ли да ми препоръчате от тези локумки с многото пудра захар, които продават, ама да е някозпитана рецепта че ми е много важно Praynig
Препоръчвам ти локумките на Джемма , топят се в устата ,аз обаче за разнообразие ги оформям на топчета  Peace

# 138
Здравейте, момичета!
Направо ме удивлявате. Вие по колко време прекарвате в кухнята по Коледа? Аз не излизам по принцип от там, но ако трябва да направя 15 вида сладки по 2-3 дози...
Браво на вас!

# 139
  • Варна
записвам се да не ви изтърва.
Дано имам време да приготвя някакви сладки.  bouquet

# 140
да не е гол запис ви показвам миналогодишния ми бъдник

# 141
  • Варна
Не знам дали сте коментирали (връщам се да чета назад), но бях в Джъмбо днес и си взех формички - 5бр. звезди (за елха) за има-няма 4-5 лв. Не ги знам още като качество. Имаше и други комплекти, както и от керамичните кутии и купички с дядо Коледа.

# 142
  • Варна
Извинявам се за спама ,но да питам заредили ли са много Коледни неща на джъмбо или още е рано ?Далеч ми е да знам да не се разкарвам  напразно  Peace

# 143
Деси Димитрова, точно с поста пред теб можеше също да си отговориш! Wink Да, заредили са в Джъмбо много коледни неща, но аз не съм гледала детайлно, само мернах, че има още един вид формички, които не предлагаха миналата година. Също много тефлонови коледни форми! Peace

# 144
# 145
  • София
разтваряш в няколко капки вода и използваш. Peace
Благодаря!

# 146
  • Балчик
А Джъмбо работи ли в неделя? Утре имам ходене до Варна и искам да мина от там.

# 147
  • София
Мисля ,че работят всеки ден.

# 148
Бургаското Джъмбо работи в неделя, предполагам, че и го другите градове е така  Peace

# 149
Джемма ,в сайта им пише ,че в неделя работят от 10-20 часа ..А от Чаталджа пазар можеш да намериш череши за АКК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт