Коледа 2012- 2 част

• 79 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • На планетата Земя
Благодаря ви, значи утре ще ида до Карфур, най-удобно ми е.

Връщам се от ИКЕА, има формички снежинка, ботушче, шейна, 2 джуджета, 6 броя общо за 7.99 лв.
Има готово тесто зо джинджифилови сладки за 5.95 лв., марципан за 4.95 лв - това на хранителния щанд след касите. Ако се купят 5 коледни продукта има 10 процента отстъпка.

# 166
Хоп и аз в новата тема. За да не е само запис, да ви кажа, че пробвах промоционалното немско масло от Кауфланд /това от 1,99 лв/ за едни шоколадови бисквитки и съм доволна. Даже днес се запасих с няколко опаковки.

Но на Бор Чвор масло не видях. А много ми харесва сметаната им, предполагам, че и маслото им е качествено. Нямах много време за оглеждане, може и да съм пропуснала.

# 167
Привет на всички, днес реших да си пробвам пресата за орехчета,която имам от майка ми сигурно е на 28г/пресата/.Разгледах рецептите и си избрах тези на wifi.Направих една доза за проба и резултата е прекрасен излязоха около 57 бр готови орехчета и мисля, че то ва е прилична бройка.
Сега съм ги скрила на хладно за да омекнат и да им се порадвам, че после за нула време и чао.Препоръчвам ги горещо, на wifi  bouquet

# 168
  bouquet изпуснала съм ви  Grinning

# 169
Здравейте,
Бих искала да ви попитам вие за какво ползвате марципана и как? Само вътрешната част ли използвате?Взех си от този в Пени,но досега не съм ползвала,а искам да изпробвам нещо ново.
Иначе досега съм замесвала фондан.
Благодаря ви много.  bouquet

# 170
Ехеее, не може да бъде!!!!! Тъкмо се чудех няма ли да има Коледна тема, а то вие сте на втора вече.......... Embarassed Включвам се и активно ще участвам......

# 171
  • Балчик
Ами какво да ви кажа, момичета. Луда, не луда- не ме свърташе днес и замесих двойна доза от ето това тесто, с маслото за 2.19 лв от Пени. Разделих го на 3 части и си изпекох първите коледни заготовки за сладки- маслени брецели, елхички и Дядо Коледа и фини дребни сладки. Всичко вакуумирах в торбички и замразих (имам голям фризер и отделих едно чекмедже само за сладките Grinning). Опитът ми от миналата година показва,че маслените сладки чудесно се замразяват. Ще украсявам след размразяване. Белтъците също замразих за роял айсинг, като му дойде времето.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 20:23 от Джемма

# 172
Джема ,видях,че си пекла едни от сладките в силиконови формички.Бих искала да те попитам какво правиш,за да не ти се залепват.Аз имам няколко силиконови формички за мъфини и кекс.С гладките нямам проблем,но с тези,които са на формичка (мече,кошничка с цветя ит.н.) тестото ми се залепва и всичко се начупва.Пробвала съм и с намасляване,и с изчакване да изстине хубаво,но все не се получава. Благодаря ти.

П.П. Рецептата ти за меденки е страхотна,правя я вече 3г и то по няколко пъти,че за празника все не остават. Laughing

# 173
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
за сега моят списък е:

рохлички
джинджифилови меденки
щолен - тази година за пръв път ще правя, дано се получи
кантучини - миналата година правих, много,много коледно ми беше на вкус от тях и много хубави станаха

# 174
  • Балчик
mar4ela, тестото е маслено и неомазнявам формичката, ползвам я абсолютно суха, никакъв проблем няма, докато я обърна и си излизат сладките без проблем. За мъфини и кекс обаче тестото не е толкова маслено, така че мажа за всеки случай с масло. Не знам защо при теб не се получава.

# 175
Джемма, отваря ми се линк на тестото за щолена. Него ли използваш за сладките? И още една питанка - като извадиш от фризера замразените сладки, не се ли овлажняват? 

# 176
nushi_76  ако не се лъжа хвалиш моята рецепта. Много ти благодаря и много се радвам, че ти е харесала.

mar4ela  марципана го ползваме вместо фондан за декорация или за "плънка" на щолени и сладки.

# 177
  • Балчик
Хм, давам линк за фини дребни сладки- по-надолу от щолена са, ама защо излиза той, не ми е ясно. newsm78

# 178
Благодаря, сега ги видях. Най-вероятно е моя грешката Simple Smile Ще ги пробвам.

# 179
Да ви кажа, че маслото в Кауфланд на промоция е изкупено. И едно пакетче няма...  Joy Аз обаче си взех още 5кг. брашно, още три коледни формички и друго масло.  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт