Коледа 2012- 2 част

• 80 035
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
nushi_76, на какъв котлон ползва пресата за орехчета. Намерихме такава на тавана, но не ми е ясно как точно да я ползвам Embarassed Четох няколко теми във форума, но не се престраших да я пробвам.

# 181
  • Балчик
Аз съм ползвала такава преса и на обикновен и на стъклокерамичен котлон. И на двата става добре. Peace

# 182
  • у дома
Може ли който си е купил единичните формички за изрязване от Кауфланд да ми обясни къде се намират,защото не успах да ги намеря никъде  Embarassed

# 183
Тази година за първи път искам да направя щолен.Разчитам на вас.  chef

Другите неща сега започвам да мисля какви ще са.

И между другото едно въпросче???Имам формите за орехчетата на котлон.Имам от тези дето са вдлъбнати и се пълнят с крем.Другата ми форма е за цели орехчета и лешничета.Някой правил ли е и по коя рецепта???Имам предвид целите... Embarassed

# 184
Може ли който си е купил единичните формички за изрязване от Кауфланд да ми обясни къде се намират,защото не успах да ги намеря никъде  Embarassed
И аз днес търсих формички в нашия Кауфланд, но никъде не видях. Нямаше и от кутиите в три размера, само някакви малки в различни форми. И масло на промоция нямаше, абе нищо нямаше  #2gunfire

# 185
  • Балчик
Аз като на всяка манджа мерудия, ама да си кажа, щом питате- правила съм. Laughing

3 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1 кофичка кис. мляко
1/2 ч.ч олио
1 амонячна сода
1 к.л сода бикарбонат
брашно колкото поеме

# 186
На много смотано място са коледните формички в Кауфланд.  #2gunfire
Хем миналата седмица си купих, а днес обиколих три пъти, докато ги намеря.  #Cussing out
В Овча купел формичките са преди стелажите за гуми. Пада се втори или трети ред след хладилните витрини. Ама и аз как смотано го обясних...  ooooh! Миналата седмица бяха на друго място, явно ги местят... А какво им пречи да ги сложат при другите коледни неща, не ми е ясно.

# 187
  • Балчик
За мен пък е логично да са при домакинските неща- където са тави, тигани, сита, други формички и тем подобни. Да им имам логиката аз.

# 188
Аз пък попаднах на любезно обслужване и въпреки, че момичето зареждаше шоколадите, а нямаше и представа къде е марципана, обиколи с мен  Laughing после си го намерих сама( това в Кауфланд).

# 189
Момичета, току-що пробвах да направя меденките на Джули и се получи това  ....

Някой има ли идея защо така ми бухнаха? Не съм задържала тестото, веднага го използвах. Май нещо не мога да си конвертирам съставките добре и ще ползвам някоя американска рецепта за коледни сладки...ох, хич ме няма в сладкарството  Rolling Eyes

# 190
ако брашното ти е с набухватели и си сложила повечко бакпулвер стават така...но пък са по-вкусни така като са по-мекички  Wink

# 191
  • под тепетата
Или са разточени дебело...
 Аз също се помотах докато ги намеря формичките и накрая попитах персонала. Веднага ме заведоха ( става въпрос за пловдивски Кауфланд ), пак на странно място бяха. Преди два дни ходих в друг от Пловдивските и нямаше вече, а исках да купя за колежка  Sad
 В магазинче за млечни продукти попаднах на масло на килограм - на Елит имаше за 9лв килото, и на Милкен ( незнам си кое  Embarassed ) по около 10лв. Ще се почудя още малко и ще взема от някое.

# 192
Здравейте!
Имам питане относно орехчетата с преса за котлон.Могат ли 2-3 седмици преди консумация да изпекат, да се съхранят /и как/ и когато потрябват да се слепят?

# 193
Джемма, точно същата форма изкочи от нашия таван, плюс още една за орехчета. Имам няколко въпроса:
 - На каква степен на котлона ползваш;
 - Колко смес слагаш;
 - Маже ли се формата преди всяко сипване на пълнеж;
 - За колко време се изпича една доза;

Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 194
Тази година съм решила да направя АКК. Имам следния въпрос: може ли да използвам и други сушени плодове (напр. сушени сливи и боровинки вместо сушени череши). Предполагам, че количеството трябва да е същото. И добра идея ли е да се ползват различни видове сушени плодове или е по-добре да се заложи на 2-3 вида? Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт