Коледа 2012- 2 част

• 80 053
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • София
За първи път виждам такава форма за печене на орехчета.Стана ясно,че е от едно време,но дали сега има от къде да се купи такава?

# 196
  • София
Момичета не е по темата,но знаете ли някъде да продават коледна  украса (освем на Илиянци).
Благодаря!

# 197
  • София
Момичета не е по темата,но знаете ли някъде да продават коледна  украса (освем на Илиянци).
Благодаря!

Джъмбо, Айко, предполагами в другите магазини за мебели, има и в големите супер/хипермаркети (Кауфланд, Карфур, Метро)

# 198
Скачам направо на 14-та стр. с един въпрос. Никога не съм пекла сладкиш в силиконова форма - има ли нещо, с което трябва да се съобразя (напр. гъстота на тестото или нещо друго) или мога да си напълня формата с избраното от мен кексово тесто и да пека?  Rolling Eyes Питам, защото се опасявам да не би формата да се огъне под тежестта на тестото и то да изтече, знам ли... newsm78
 Вчера си купих три форми, които спрямо цените в Хитрини са си направо евтини (по 3,95 лв. е всяка): мече с размери 21 см. в основата, най-широката му част, на 25 см. височина; сърце 23 на 23 см. и нещо като тавичка за мъфини, но с мидички (Това са вътрешните размери. Ще се постарая днес да ги снимам, за да онагледя поста си по-късно). Между другото същото това мече, но метално, в Карфур беше към 14 лв. Има 2 магазина във Варна за стоки от европейски магазини, които са фалирали или изчистват единични бройки, от там са ми формите (по етикет - френски). Намират се различни джунджурии в тези магазини, но определено посудата и разните кулинарни приспособления си струват.

# 199
Формата ми за мъфини е силиконова. Понякога ми е малко трудно докато я пренеса от масата до фурната (може би когато правя сладки мъфини). Не са се разливали, но малко се огъва формата. Затова слагам предварително формата върху тавата на фурната или върху решетката.

# 200
  • София
Не мажа силиконовите форми с нищо, но например мечето винаги ми се чупи откъм ушичките и крачетата, може би трябва да пробвам да намажа леко с масло. С другите нямам проблем. За по-лесно пренесяне - подреждам формите в тавичка и с нея направо във фурната.

# 201
Опита ми с рохличките се оказа успешен, хлапето ги подкара още топли-топли от купата с пудра захар  Laughing Определено ще се прави двойна доза за Коледа. Ето и снимка
http://galka79.snimka.bg/holidays/koleda-2012.712765
След малко се захващам с АКК, дано и той излезе сполучлив  Praynig

# 202
  • Варна
За първи път виждам такава форма за печене на орехчета.Стана ясно,че е от едно време,но дали сега има от къде да се купи такава?

Случайно попаднах на това http://prodavalnik.com/presa-za-sladki-orehcheta-i11981375  Не съм виждала да се продава такава преса Simple Smile

# 203
  • Варна
Някои търсеше форми за линцерови сладки http://prodavalnik.com/formi-za-lintserovi-sladki-koleden-motiv-i12053265

# 204
Всяка година правя рохличките, но винаги ми се начупват, още докато ги вадя от тавата. Кажете къде бъркам, за да мога тази година да ги направя, както трябва, никога не ми стават като на kiara69  newsm78

# 205
  • Австрия
donbonbon,
по коя рецепта ги правиш. Ако искаш опитай тази. На мен винаги ми стават и е без яйца.
Ако ги правиш по-мънички, както на снимката излизат около 150- 160 бр.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692

# 206
  • Австрия

Marsa ,

ето я моята преса. Купих я от немскиа амазон.

# 207
  • София
Благодаря за отговорите,относно пресата.В продавалника е резервирана вече,но ще се оглеждам за други оферти.Не се бях сетила за този сайт.

# 208
Аз имам тези формички за орехчета но са купувани доста отдавна.

# 209
  • при палмите и алигаторите,FL
nudel33,   в твоята рецепта за рохлички бадемите бройка ли са или грамаж?

Общи условия

Активация на акаунт