Коледа 2012- 2 част

• 79 972
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • USA
Може ли да ми препоръчате рецепта,за "Меденка-любимка"  Simple Smile

# 271
Момичета ,моля ви помагайте . Praynig За първи път ще правя АКК ,решила съм да го правя в две кръгли кутии от бисквити ,с диаметър 19 и 14 см ,но  .височината е 8 см .Отвътре ще опаковам с пекарска хартия ,но не ми е ясно докъде да напълня формите с тесто ,т.е,колко см долу горе да оставя празно до върха .  Ох не знам дали ме разбрахте  newsm78

# 272
Явно ми е много коледно още от началото на този Ноември, щом си спретнах и тази колдна снимка  Grinning  Но лудите, лудите - те да са живи!  Laughing
Не издържах и я слагам тук, макар да не съм много сигурна дали е за тук точно  newsm78
Ако снимките на храна са за друг подфорум, ми кажете моля, кой е той....наистина трудно се ориентирам....

# 273
  • Балчик
Момичета ,моля ви помагайте . Praynig За първи път ще правя АКК ,решила съм да го правя в две кръгли кутии от бисквити ,с диаметър 19 и 14 см ,но  .височината е 8 см .Отвътре ще опаковам с пекарска хартия ,но не ми е ясно докъде да напълня формите с тесто ,т.е,колко см долу горе да оставя празно до върха .  Ох не знам дали ме разбрахте  newsm78

Раздели сместа на 2, като едната част е малко повече от другата и съответно изсипи по-голямаат в 19 см кутия, а другата в 14 см. 8 см височина са достатъчни,ако 1 доза е разделена за тези 2 форми. Peace

# 274
Джемма ,благодаря ти ,но..аз увеличих дозата малко ,смятах ,изчислявах и затова не зная как да я разпределя ,ох докъде да напълня кутиите ,изнерви ме моята идея за два съда ,но нямам нищо друго подходящо ..

# 275
  • Балчик
Нищо де, раздели я на две нееднакви части и печи. Какво толкова му умуваш на тоя кекс. Simple Smile Peace

# 276
Джемма ,така ще направя ... добре че си винаги готова да ни помогнеш  Embarassed Hug

# 277
  • Балчик
 Hug Чакаме резултата. И понеже получих запитване на лични за размера на кутията, да кажа- аз пека 1 доза в кутия с диаметър 22 см, височина- 17 см. Той не се надига до горе разбира се. Peace

# 278
  • софия
Момичета, имам 2 въпроса: от къде го купувате това масло бор-чвор на килограм и другия е в айко ли казахте че има кутии за сладки?
Кутии за сладки има и в Айко и в Кауфланд/банишора,бяха до лампи,свещници/имаше и метални формички по 0.69

# 279
Момичета, имам 2 въпроса: от къде го купувате това масло бор-чвор на килограм и другия е в айко ли казахте че има кутии за сладки?
Кутии за сладки има и в Айко и в Кауфланд/банишора,бяха до лампи,свещници/имаше и метални формички по 0.69

И в ИКЕА има кутии за сладки.

# 280
Здравей Арлина, ползвах пресата върху газов котлон няма никакъв проблем, като се нагрее веднъж стават много бързо, трябва да обръщъш и от двете страни.Бъди смела и давай  newsm10

# 281
Не се надига много АКК според мен ако се пълни на 2/3 съда е добре. Снимки малко по-късно, че се боря с тях.

http://www.flickr.com/photos/83504934@N07/8180074487/

http://www.flickr.com/photos/83504934@N07/8180114852/

PB120047 by m-iiiiiii, on Flickr

PB120048 by m-iiiiiii, on Flickr

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 23:49 от m-i

# 282
Чак сега откривам темата и бързам да се запиша...страхотни вкусотийки..Simple Smile

# 283
Добро утро, момичета   bouquet
Джемма, Mileto, много се радвам на похвалите ви за моя пръв АКК.
Mamaeli8000, прекрасни меденки, ще си открадна някоя идея за украса, нали може?!
Утре чакам една пратка от Хитрини
http://hitrini.com/view_order.php?OrderID=2029
http://hitrini.com/view_order.php?OrderID=2029
тези две формички, също и червена, зелена и синя боичка, едни снежинки и листенца на имел в шишенце, звездички, бели люспички... ех, кога ще дойде време за украсяване, сърбят ме ръцете вече  Grinning
И по този повод да попитам майсторките - задължително ли е да мажа меденките с глазура? Досега ги мажех с Черната медена глазура на Natalyna, но сега искам да направя от тези "голичките", само с рисунки от бял айсинг, а ако ги намажа ще стоят по-тъмни  newsm78

# 284
  • Пловдив
Добро утро, момичета   bouquet
..........
И по този повод да попитам майсторките - задължително ли е да мажа меденките с глазура? Досега ги мажех с Черната медена глазура на Natalyna, но сега искам да направя от тези "голичките", само с рисунки от бял айсинг, а ако ги намажа ще стоят по-тъмни  newsm78

Когато са измазани с тъмната глазура рисунките от айсинг изпъкват повече.

Общи условия

Активация на акаунт