Коледа 2012- 2 част

  • 79 982
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 10
Фонданът върху тортите го приемам за украса и затова и аз не го ям и не го обичам много, но този, който слагам върху бисквитките, накак си по-го възприемам и го хапвам.... Не знам дали с марципан ще докарам ярките цветове, които докарвам като боядисвам готовия купешки бял фондан??  newsm78

# 256
  • Варна
  • Мнения: 239
Днес реших да пробвам този марципан. Малко трудно се бели и трябва много да се внимава да не останат парченца от шоколада, защото после при разточването става на кафяви точки. Оцветих малко от него със зелена боя и малко с червена. С повече боя се получи, но са пастелни цветовете, защото марципана не е бял. Разточих го с малко нишесте, за да не лепне. Като цяло съм доволна, ще го ползвам за украса. Моите бой, обаче са гелови, не знам с течни или прахообразни дали няма да се промени консистенцията.

# 257
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Марципанът е несравнимо по-вкусен, а и по-малко вреден (все пак се приготвя само от бадеми и захар)от фонданът, който както знаем освен захар е бъкан с разни изкуствени заместители.

За съжаление в България май трудно се намира марципан за декориране. Вярно, че е с по-голямо съдържание на захар от този в бонбоните за ядене, но е по-бял и лесно се работи с него. Добре се оцветява и е като пластелин за работа.
Не знам защо не го внасят в по-големи количества. Тук в Чехия го продават на килограм, като цената на едро е към 4 евро.

# 258
  • Мнения: 7 687
аз марципан съм боядисвала-заинатих се миналата година,че ще правя тортата на дъщерите ми с марципан само Crazy -е,супер е за хапване,издържа всичкото моделиране/беше морско дъно темата/,цветовете биваха,но...само първия ден/а знаете,че  се работи поне 2-3 дни по такава торта/  Confused
в крайна сметка-за бисквити бих ползвала пак само марципан  Heart Eyes
а фондан можете да си направите и домашен/има много рецепти из нета/,аз получавам гърчове от изписаните Е-та на купешките Crazy
последно правих Руска мастикаII- 1:1:1 -сухо мляко:пудра захар:кондензирано мляко -идеално се държеше,а с уменията на повечето тук -резултатите няма да се различават от купешкия   bouquet

# 259
  • Мнения: 10
Но доколкото разбирам, не е толкова бял марципанът и не хваща толкова добре боята....мерси за информацията! предполагам, че за 1 средна торта ще трябват 2-3 кила от него, а да се белят марципанени десерти, май не си е работа.... Иначе извън темата - аз така и не се научих да го ям, честно да си призная, все му се мръщя, когато мъжът ми носи марципан от Германия...  Laughing

# 260
  • Мнения: 7 687
не е бял,но хваща боята идеално

# 261
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Хваща боята много добре и аз не съм забелязала да избледнява.Даже цветовете са по-наситени. Може да погледнете тук - http://natalyna.multiply.com/photos/album/56/Torti-2   Последните 4 торти са изцяло декорирани с марципан.

А за вкуса - този за декориране е както писах с по-голямо съдържание на захар и по-малко бадеми и е много вкусен, щом и децата го обичат (марципанови бонбони не харесват).

Но както и да е, наистина изместихме темата, за което се извинявам.

За мен Роял Айсинг си остава най-подходящ за декорация на сладки. Peace

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 13:01 от natalyna

# 262
  • Мнения: 2 815
Не е ли по-лесно да се купи мъничко /500гр./ готов бял фондан, вместо марципан и да се бели? аз за пръв път чувам за тази технология с марципанчетата....  newsm78
и аз не съм използвала маршипан до сега, фондан не обичам та така си хапваме вкъщи, но марципана какво точно го правите? newsm78
Аз го купувам само заради тези капучинови звездички на Габи.

# 263
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 811
Привет и от мен,тъкмо усетих първи пориви на Коледно настроение и си викам "Хайде да намеря темата! " ,а вие сте вече една тема напред за 2012  Joy Миналата година правих вместо къщичка едно коледно влакче с вагончета пълни с лакомства - от бисквити и много бързо се лепи,тази година искам да опитам да направя нещо като кораб,но не откривам много идеи в нета или поне не нещо дето да е приложимо като за по-аматьори хора  Blush Ще се радвам да споделите идеи  Hug

това не е мое влакче - да споделя идеята,ако някой я хареса,защото е много атрактивно за децата  Peace

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 14:46 от morgana07

# 264
  • Мнения: 240
mamaeli8000  марципана за декориране е различен от този който съм показала в предния пост / със шоколадовото покритие/. Продава се готов като фондана и го има в различни цветове. Има го и бял / е не чак снежен но е бял/. В никакъв случай не отиват по 2-3 кила за покриване на торта, същото е като с фондана. Разликара е в личното предпочитание за удобство на работа и вкуса. Този марципан, който съм показала, както и този на Dr. Oetker са главно за пълнеж и е на бадемова основа та за това е бежаво-кафеникав. Ако искаш ефект като с фондана във всичките специализирани магазини в които има фондан има и марципан за покриваме и моделиране.

morgana07 много симпатично влакче!

# 265
  • Русе
  • Мнения: 904
запис да ви следя

# 266
  • Мнения: 1 688
Не е ли по-лесно да се купи мъничко /500гр./ готов бял фондан, вместо марципан и да се бели? аз за пръв път чувам за тази технология с марципанчетата....  newsm78
и аз не съм използвала маршипан до сега, фондан не обичам та така си хапваме вкъщи, но марципана какво точно го правите? newsm78
Аз го купувам само заради тези капучинови звездички на Габи.
мерси за рецептата, ще я изпробвам с най- скоро време, но как точно се разточва марципана?Аз като го гледам той е продълговат и ми изглежда малко newsm78

# 267
  • Мнения: 341
Сушени череши, вишни и боровинки има във Фантастико в Овча купел. 100 гр са 2.69.
Решила съм за първа година и аз да сътворя нещо от вашите рецепти. Ако се получи, ще споделя Simple Smile.

# 268
  • Мнения: 622
Момичета, днес си взех РА на прах от Аромас хаус. На упътването пише, че 500гр. се разбиват с 60 мл. вода. Според мен това количество вода е доста малко. Вие какво ще кажете? newsm78

# 269
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
lubopitko, според мен е добре количеството вода. Изглежда малко, но в действителност е достатъчно, за да се получи нужната консистенция.

Общи условия

Активация на акаунт