Коледа 2012- 2 част

• 79 701
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Джемма, аз казах, че ми излизат 4щолена от една доза и то не са малки. За АКК не знам, май няма да успея и тази година да го пробвам.  Rolling Eyes

Нямах предвид теб, а ето това мнение Hug:
Идеята ми е , че трябва да се получат 4 нормални АКК - не прекалено големи, не прекалено малки. Имам кутия от маслени бисквити с размер d= 19 см, h= 7 см. Това прекалено малък съд ли е за печене на АКК и дали ще се получи?

Явно аз не съм се изказала както трябва - ще правя общо 4 АКК и се чудех с тези размери на формата ( 19 на 7 см) от 1 доза колко ще излезнат. И тъкмо видях, че си отговорила на въпроса , за което много мерси (bouquet) Simple Smile

# 316
  • Балчик
Джемма, тази преса за орехчета на керамичен котлон може ли да се слага? Майка ми има такава, но ме притеснява ако я сложа на керамични котлони да не ги пръсна.

Защо пък да се пръснат? Ако не я тръшкаш с все сила върху котлона, нищо няма да им стане. вече и по-напред в темата писах, че съм я ползвала на керамичен котлон. Peace

# 317
Джемма, тази преса за орехчета на керамичен котлон може ли да се слага? Майка ми има такава, но ме притеснява ако я сложа на керамични котлони да не ги пръсна.

Защо пък да се пръснат? Ако не я тръшкаш с все сила върху котлона, нищо няма да им стане. вече и по-напред в темата писах, че съм я ползвала на керамичен котлон. Peace

Много, много ти благодаря за отговора. Мислех, че ще се пръсне, защото пресата като се нагрее и може да предизвиква пукане на керамичните покрития, но явно няма проблем. Скоро ще я пробвам...

# 318
  • Русе
Мислех, че съм се записала във втората тема, но явно не съм  Simple Smile
Остана ми малко тесто от "Подаръчетата", които ви показах по-рано някъде и реших да си изпробвам някои от новите формички - снежинка и мъъъъничко снежно човече - за дупка на линцер.
С украсата на снежинките не съм се заигравала, няма да бъркам сега РА за толкова малко сладки, направо ги поръсих с пудра захар.

Ето какво се получи

Джема, тая електрическата форма от немския магазин ли каза, че е? Ако намеря някъде и аз бих си купила. Много ги обичам тия орехчета. Тази форма е предполагам на принципа на тостерите  newsm78

# 319
  • Австрия
Джемма, чудесни са ти станали орехчетата.   chef

Аз също мисля да направя скоро.

Момичета имам едно питане.
Тази година реших с децата да направим медена къщичка. Вече си избрах от първа страница шаблоните. Като за пръв път си избрах нещо по семпло и лесно за изработване.
Та въпросът ми е, оставяте ли частите на къщата да отлежат или веднага като истинат ги слепвате?
Вече готовата къщичка как и къде я съхранявате? Имам в предвид като стои непокрита в стаята не става ли твърда? Или тя трябва да бъде твърда?  newsm78
Да попитам и за роял айсинга. Сами ли го правите или го купувате? Имам предвид той се прави от белтък. Няма ли опасност от салмонела ( за домашния )? Купеният може би има някои стабилизатори и други добавки, които да го правят по-дълго годен за ядене.
Колко време могат да издържат украсените с айсинг меденки?

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 22:10 от nudel33

# 320
И аз имам питане за къщичките(влакчето). Като ги правите от сега, и не ги покривате, и не ги ядете, ядете ли ги по Коледа или те са си за украса? Аз честно съм правила, но изхвърлям.

# 321
май успях със качването на снимката, това са моите орехчета

# 322
  • София
Аз медената къща я сглобявам и украсявам няколко дена преди Коледа (изпичам частите доста преди това), опаковам в прозрачен целофан да не се праши. При нас се яде Simple Smile

# 323
Аз сега от мерак да покажа и първите ми меденки за есенно-зимния сезон тези ги измислих двуцветни интересни станаха сложих какао в тестото и се получиха
тези меденки ги сложих в кутия с резенчета ябълки за два дни незнам дали от ябълките, кутията беше затворена, така омекнаха, че буквално се топяха
а това е моето подобие на линцеровите сладки с медено тесто нямам формички, но използвах различни размери от тази форма

# 324
Здравейте!
За поредна година се включвам и аз тук. Опитвам се да ви догоня още от първата тема. Видях страхотни предложения. Уникални коледни изкушения от предишни години.   chef Поздравявам ви.   bouquet
Не устоях и аз отскочих до Кауфланд за да увелича още повече запасите от формички за меденките. Вчера видях в един от немските магазини форми за линцерови сладки и въпреки, че имам си купих и тези.
Тази тема е ужасно заразна.
Изобщо не съм си съставяла списък какви сладки ще правя. Със сигурност ще има 2-3 дози от ванилените рохлички на Нат, райските кокоски, меденки и ...
Искам тази година да направя коледна къщичка, някакви коледни мъфини със сушени плодове и щолен. Дано успея  Praynig

# 325
  • София
Запис в новата тема   bouquet

Момичета, да ви попитам - случайно някоя от вас да е ползвала гхи за направата на сладки? Чудя се ако си произведа гхи, че да е по-полезно Simple Smile как бих знаела колко да сложа, при положение, че в рецептите е дадено количество масло в нормалното му състояние...

# 326
  • USA
Къде мога да намеря рецептата за рохличките?

# 327
  • при палмите и алигаторите,FL
рохлички, на първа страница са всички или поне повечето рецепти Hug

какво е гхи Embarassed

# 328
  • под тепетата
nudel33,  аз си правя домашен роял айсинг от години и досега проблем не е имало. Меденките украсявам малко по малко вечер, оставям да засъхне айсинга и прибирам в кутия. Многото захар е като консервант за белтъка и поне две седмици могат да издържат. Частите за къщичката ги направих  заедно с меденките ( от тестото на Джули), направих си  сама шаблони. Къщичката като преседи на въздух си става много твърда и естествено се напрашава. Не сме я яли, тя си беше за украса в градината. Групата сума ти време ухаеше на меденки  Laughing Голям зор видях със слепването, веднъж ми рухна  Mr. Green, щото искам всичко да става бързо и веднага . На второто слепване изчаках да се захванат стените , подпирайки с подръчни материали ( кубчета, строители...)  . Много ми беше жал като я хвърлих, но тази година съм се навила за шейна. Ако смятате да ядете къщичката, най-добре в целофан както каза katty m, а за твърдото - резенче ябълка.

# 329
  • пак на Рив Гош
Момичета, да ви попитам - случайно някоя от вас да е ползвала гхи за направата на сладки? Чудя се ако си произведа гхи, че да е по-полезно Simple Smile как бих знаела колко да сложа, при положение, че в рецептите е дадено количество масло в нормалното му състояние...

Malini, аз съм ползвала гхи за тесто и за сладкиши. Слагам количество като за нормално масло (за сравнение, тукашното стандартно масло е с 82% масленост). Но не съм ползвала повече от 100-120 г наведнъж.

Nandi, гхи е пречистено масло, много широко използвано в индийската кухня, например, понеже няма нужда да се съхранява в хладилник. Приготвя се като голямо количество масло (напр. 250 или 500 г) се разтапя в тенджера на слаб до умерен огън, без да завира, докато водата се изпари а остатъкът от млечните примеси изгори и падне на дъното. Прецежда се през марля и е готово. Така приготвено издържа дълго време на стайна температура и на висока температура при загряване (където нормалното масло би изгоряло).

Общи условия

Активация на акаунт