Коледа 2012- 2 част

• 79 976
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Балчик

Моля всички да си запишат размерите на формата за печене на Джемма и да ги запомнят като таблицата за умножение. Ще се изпитваме догодина!  hahaha Joy Mr. Green

hahaha Joy
Наистина не знам какво толкова се притеснявате за тези форми. Печете си в каквото имате и както прецените- няма да има издънка.не съм чула до сега на някой да не му се получи кекса. А доколко се харесва- е въпрос на вкус, както всяко нещо.

Относно съхранението, първата година го съхранявах увит във фолио и наймонова торба, чак за втората си купих кутия.

От 1 доза, някой видях,че се кани да изкара 4 нормални кекса- няма да стане. @ нормални може, но 4 -само малки. Peace 19 на 7 см е идеално за половин доза. Peace

Мил@, марципан и аз възнамерявам за първа година да сложа при оформянето на щоленчатата, в средата.След това да втасат и ги мятай във фурната. Hug

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 15:00 от Джемма

# 301
  • София
Благодаря за отговорите за АКК, още повече се навивам Simple Smile

# 302
# 303
  • София
Джемма, аз казах, че ми излизат 4щолена от една доза и то не са малки. За АКК не знам, май няма да успея и тази година да го пробвам.  Rolling Eyes

# 304
Мил@ аз миналата година в единия щолен сложих марципан, както казва Джемма в средата и много ми допадна на вкус.

# 305
  • Балчик
Джемма, аз казах, че ми излизат 4щолена от една доза и то не са малки. За АКК не знам, май няма да успея и тази година да го пробвам.  Rolling Eyes

Нямах предвид теб, а ето това мнение Hug:
Идеята ми е , че трябва да се получат 4 нормални АКК - не прекалено големи, не прекалено малки. Имам кутия от маслени бисквити с размер d= 19 см, h= 7 см. Това прекалено малък съд ли е за печене на АКК и дали ще се получи?

# 306
  • София-Младост
От днес в Кауфланд марципан - 100 г за 0,99 лв.

Този дали има същият вкус като този  newsm78
ако е да, явно не харесвам марципан Sad

# 307
  • при палмите и алигаторите,FL
Аз се отказах да правя АКК, тук е много топло(през ноща едва пада до 18 градуса, през деня все още стигаме и до 25-26) и няма  къде да го съхранявам до Коледа.
Ще направя щолен, моля споделете по коя рецепта го правите , разгледах тези от първа страница, но са доста различни, най ми допадна първата, но ми се иска и опита да си каже думата Hug

# 308
  • София
Джемма,  разбрахме се.  Grinning

kiara, ето я рецептата от преди няколко страници: http://ellyganova.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

Изглежда много ароматно така виното и ще го пробвам.  Wink Аз иначе правя с много карамфил и черен пипер, заедно с парченца ябълка.

Ала-Бала, този на втората снимка е по-високо качество и много го обичам, но аз обожавам бадемов марципан. На теб явно няма да ти хареса. Аз даже тази година мисля да си направя домашен по рецепта на Нат. На теб, за какво ти трябва марципан? Ще му измислим заместител.  Simple Smile

nandi, аз вече за пета година ще правя Дрезденския щолен на Джемма. Другата събота ще го направя, защото го харесвам като отлежи 6сед., не по-малко. И друг път съм казвала, че свекър ми, който много пътува винаги казва, че моят е по-хубав от този в Германия.  Confused

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 18:39 от petia_tag

# 309
petia_tag не съм питала аз за марципана а Ала-Бала

Относно щолена - миналата година попаднах на толкова много сполучливи рецепти, че на края не можах да избера и направих нещо средно - от всичко по малко.  Grinning

# 310
Рецепта за вино не търся аз, но благодаря  Simple Smile До Коледа може и да се намери с кого да изпия бутилка вино  Simple Smile
За марципана - вкуса му зависи от количеството захар и бадеми, понеже се прави от горчив бадем и колкото е повече толкова горчи  Simple Smile Тия от Кауфланд са сладки и аз смятам да ги сложа вътре, а дали е проблем ако не им се бели шоколада? Не ми тежи, но ако не пречи ще даде друг вкус и това е.

# 311
  • София
Бреййй, съвсем съм ви объркала.  Laughing
Редактирах се.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 18:39 от petia_tag

# 312
  • Балчик
Днес се захванах да направя орехчета, половината доза с електрическата преса, другата с тази за котлон. Ето какво се получи:

На снимките не са слепени.

# 313
  • при палмите и алигаторите,FL
petia_tag   bouquet, отивам да чета рецептата. Отлежаването 6 седмици ме притеснява  Confused

# 314
Джемма, тази преса за орехчета на керамичен котлон може ли да се слага? Майка ми има такава, но ме притеснява ако я сложа на керамични котлони да не ги пръсна.

Общи условия

Активация на акаунт