Коледа 2012- 2 част

  • 79 976
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Моля всички да си запишат размерите на формата за печене на Джемма и да ги запомнят като таблицата за умножение. Ще се изпитваме догодина!  hahaha Joy Mr. Green

 hahaha Joy
Наистина не знам какво толкова се притеснявате за тези форми. Печете си в каквото имате и както прецените- няма да има издънка.не съм чула до сега на някой да не му се получи кекса. А доколко се харесва- е въпрос на вкус, както всяко нещо.

Относно съхранението, първата година го съхранявах увит във фолио и наймонова торба, чак за втората си купих кутия.

От 1 доза, някой видях,че се кани да изкара 4 нормални кекса- няма да стане. @ нормални може, но 4 -само малки. Peace 19 на 7 см е идеално за половин доза. Peace

Мил@, марципан и аз възнамерявам за първа година да сложа при оформянето на щоленчатата, в средата.След това да втасат и ги мятай във фурната. Hug

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 15:00 от Джемма

# 301
  • София
  • Мнения: 6 603
Благодаря за отговорите за АКК, още повече се навивам Simple Smile

# 302
# 303
  • София
  • Мнения: 2 649
Джемма, аз казах, че ми излизат 4щолена от една доза и то не са малки. За АКК не знам, май няма да успея и тази година да го пробвам.  Rolling Eyes

# 304
  • Мнения: 240
Мил@ аз миналата година в единия щолен сложих марципан, както казва Джемма в средата и много ми допадна на вкус.

# 305
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма, аз казах, че ми излизат 4щолена от една доза и то не са малки. За АКК не знам, май няма да успея и тази година да го пробвам.  Rolling Eyes

Нямах предвид теб, а ето това мнение Hug:
Идеята ми е , че трябва да се получат 4 нормални АКК - не прекалено големи, не прекалено малки. Имам кутия от маслени бисквити с размер d= 19 см, h= 7 см. Това прекалено малък съд ли е за печене на АКК и дали ще се получи?
 

# 306
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
От днес в Кауфланд марципан - 100 г за 0,99 лв.

Този дали има същият вкус като този  newsm78
ако е да, явно не харесвам марципан Sad

# 307
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Аз се отказах да правя АКК, тук е много топло(през ноща едва пада до 18 градуса, през деня все още стигаме и до 25-26) и няма  къде да го съхранявам до Коледа.
Ще направя щолен, моля споделете по коя рецепта го правите , разгледах тези от първа страница, но са доста различни, най ми допадна първата, но ми се иска и опита да си каже думата Hug

# 308
  • София
  • Мнения: 2 649
Джемма,  разбрахме се.  Grinning

kiara, ето я рецептата от преди няколко страници: http://ellyganova.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

Изглежда много ароматно така виното и ще го пробвам.  Wink Аз иначе правя с много карамфил и черен пипер, заедно с парченца ябълка.

Ала-Бала, този на втората снимка е по-високо качество и много го обичам, но аз обожавам бадемов марципан. На теб явно няма да ти хареса. Аз даже тази година мисля да си направя домашен по рецепта на Нат. На теб, за какво ти трябва марципан? Ще му измислим заместител.  Simple Smile

nandi, аз вече за пета година ще правя Дрезденския щолен на Джемма. Другата събота ще го направя, защото го харесвам като отлежи 6сед., не по-малко. И друг път съм казвала, че свекър ми, който много пътува винаги казва, че моят е по-хубав от този в Германия.  Confused

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 18:39 от petia_tag

# 309
  • Мнения: 240
petia_tag не съм питала аз за марципана а Ала-Бала

Относно щолена - миналата година попаднах на толкова много сполучливи рецепти, че на края не можах да избера и направих нещо средно - от всичко по малко.  Grinning

# 310
  • Мнения: 1 080
Рецепта за вино не търся аз, но благодаря  Simple Smile До Коледа може и да се намери с кого да изпия бутилка вино  Simple Smile
За марципана - вкуса му зависи от количеството захар и бадеми, понеже се прави от горчив бадем и колкото е повече толкова горчи  Simple Smile Тия от Кауфланд са сладки и аз смятам да ги сложа вътре, а дали е проблем ако не им се бели шоколада? Не ми тежи, но ако не пречи ще даде друг вкус и това е.

# 311
  • София
  • Мнения: 2 649
Бреййй, съвсем съм ви объркала.  Laughing
Редактирах се.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 18:39 от petia_tag

# 312
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Днес се захванах да направя орехчета, половината доза с електрическата преса, другата с тази за котлон. Ето какво се получи:





На снимките не са слепени.

# 313
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
petia_tag   bouquet, отивам да чета рецептата. Отлежаването 6 седмици ме притеснява  Confused

# 314
  • Мнения: 22
Джемма, тази преса за орехчета на керамичен котлон може ли да се слага? Майка ми има такава, но ме притеснява ако я сложа на керамични котлони да не ги пръсна.

Общи условия

Активация на акаунт