Коледа 2012- 2 част

  • 79 516
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 616
nudel33, благодаря!
Арлина, ето рецептата за бонбоните!
Star, аз правя свинско бон филе в плик за печене - пробивам с нож дупки във филето и вътре слагам чесънчета; наръсвам го добре с подправки - сол, червен пипер, чубрица, и някакви други зелени, намазвам го с масло (или слагам няколко кубчета върху месото), добавям и чаша вода в плика, може и вино. пускам един-два дафинови листа, няколко зърна бахар, бял пипер и черн да "плуват". Затварям, пека в загрята фурна около 30-40 минути. После изваждам филето, прецеждам соса и го сгъстявам с нишесте. Със соса може да залееш картофено пюре, пюре от грах, както и самото месо, разбира се!

Ето и моите първи меденки, скоро - още!

# 436
  • Мнения: 2 815
Момичета, моля ви препоръчайте ми изпробвана рецепта за печено свинско бон филе, решила съм тази Коледа, ако не пълня пуйка, да я заместя с печено бон филе, но нямам идея, нито изпитана рецепта, за това се обръщам с молба, искам рецептата да е за цяло парче месо с някакъв сос, гарнитурата ще я мисля отделно.Благодаря ви предварително?   bouquet

Която и да избереш, мисля че няма да сбъркаш, но аз бих заложила на врат или плешка, в къщи по се тачат. Св бонфиле правя или  кавърма, шницели  или сушено...инак ми е сухо.

Мими, страхотни курабийки, и аз се нареждам за рецептата, утре може да направим една доза с децата   bouquet
Ванилия Мадагаскарска, страхотни меденки   bouquet

# 437
  • Русе
  • Мнения: 904
Ванилия Мадагаскарска   страхотни меденки каква е рецептата

# 438
  • Мнения: 478
Ванилия Мадагаскарска , polly, благодаря , за нещо подобно питах, ще го пробвам, може и без да ползвам плик, мислех си да го намажа с някаква смес от горчица , мед  Thinking, само се притеснявам да не остане сухо.

# 439
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета - имам нужда от съвет -днес правих сладко от портокалови корички -накрая сложих лимонтозу -насипах в бурканчета -излязоха едно от пюре и едно по -големичко и ги обърнах с капачката надолу -сега погледнах -едното бурканче -малкото има захаросано по гърлото -имате ли идея защо и евентуално мога ли да го оправя или да го оставя -като се ползва май ще хрупа и ще има бучици

# 440
  • Варна
  • Мнения: 239
Ванилия Мадагаскарска, меденките изглеждат страхотно! От какво е направена украсата?

# 441
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
здравейте момичета - имам нужда от съвет -днес правих сладко от портокалови корички -накрая сложих лимонтозу -насипах в бурканчета -излязоха едно от пюре и едно по -големичко и ги обърнах с капачката надолу -сега погледнах -едното бурканче -малкото има захаросано по гърлото -имате ли идея защо и евентуално мога ли да го оправя или да го оставя -като се ползва май ще хрупа и ще има бучици

betina33, аз питах момичетата в консервната тема  дали захаросано сладко може да се разтопи на водна баня, като захаросан мед, че на мен ми се захароса едно от череши. Казаха ми, че може, не съм опитала още.

# 442
  • Мнения: 616
Star, аз затова го слагам в плик филето, за да не става сухо. Поне за моя вкус става добре!
Благодаря ви за хубавите думи за моите меденки Simple Smile Рецептата е на Джули, от първа страница. Никак не съм по сладките аз, затова каквото първо видях - него направих. Днес хрупнах още една - много приятно мекички са, не ми се вижда да изчакат още 2-3 седмици да "омекват"  Mr. Green Украсата е от фондан. Купувам си готов, кафевия е satin ice кафяв, има вкус на шоколад. Смесен е с малко бял, че да е по-светъл. Сега внимавах и - за една бисквита отива около 10-15 гр фондан, значи с едно пакетче от 250 гр 25-30 меденки биха могли да се направят, ако се точи тънко, и се събират изрезките.  Peace

# 443
  • Мнения: 234
Lux, с ножица ли изряза формите на маршмелоуза или с форми? Може ли да се реже с форми? Много ми хареса и ще опитам Simple Smile

 с Метални резци за сладки съм ги рязала ще стане , малко лепне но няма начин, поръсвай с пудра и ще стане   Hug

# 444
  • Мнения: 616
Lux.... мисля, че още тази вечер ще правя линцеровата торта! Снимката, която си направила е просто фантастична! Кара те да я желаеш....  Heart Eyes (Има ли проблем, ако бадемите не са белени? Вероятно само ще стане малко по-тъмничко, едва ли друго ще се промени)

# 445
  • Мнения: 234
Lux.... мисля, че още тази вечер ще правя линцеровата торта! Снимката, която си направила е просто фантастична! Кара те да я желаеш....  Heart Eyes (Има ли проблем, ако бадемите не са белени? Вероятно само ще стане малко по-тъмничко, едва ли друго ще се промени)

и моите бяха необелени Simple Smile сурови хрупкави бадеми Simple Smile може и с лешници Simple Smile  Laughing

# 446
  • Мнения: 7
Ето и крайния резултат от моите забравени сладки, те приличат по скоро на питки, не като оригиналната снимка , която видях, но пък на вкус бяха страхотни не очаквах чак толкова.Другия път ще се постарая повече, ето ги

# 447
  • Мнения: 0
Ето един много вкусен сладкиш с ябълки  Simple Smile



# 448
  • Мнения: 28
Момичета, знам че това не е точната тема, но ако има момичета от Варна, знаете ли дали има добре зареден сладкарски магазин? Харесах си от интернет боички, принадлежности, но предпочитам око да види, ръка да пипне Whistling

# 449
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, знам че това не е точната тема, но ако има момичета от Варна, знаете ли дали има добре зареден сладкарски магазин? Харесах си от интернет боички, принадлежности, но предпочитам око да види, ръка да пипне Whistling

Аз знам само сладкарската борса на Илчовски, на улица Български орел, но там са големи разфасовки в повечето случаи. В масовите магазини можеш да намериш боички, разни формички и хартиени формички за мъфини. Какви точно принадлежности си търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт